dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 reisfilms: Vicky Cristina Barcelona

Met de zomervakantie voor de deur wil je natuurlijk al beginnen met in de vakantie sfeer te komen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Eén van deze manieren is het kijken van films over reizen. Gelukkig zijn er een hele hoop films over reizen waar je uit kunt kiezen. In het rijtje van de 10 mooiste reisfilms zijn er een aantal films die echt niet mogen ontbreken. Een hele bijzondere is de Amerikaanse film uit 2008: Vicky Cristina Barcelona. Zoals je aan de titel kunt afleiden speelt de film zich voornamelijk af in de Spaanse stad Barcelona. Binnenkort op citytrip die kant op? Kijk dan zeker eerst de film. Geen citytrip Barca op de planning staan? Ook dan mag je deze Amerikaanse romantische komedie niet missen.

Cast & story

De beste reisfilms moeten natuurlijk ook een uitmuntende cast hebben. De rollen in de film worden vertolkt door twee prachtige actrices, namelijk Rebecca Hall (Vicky) en Scarlett Johansson (Cristina. In de film zijn ze elkaars besties en dit is heel bijzonders want ze zijn heel verschillend. Vicky is vrij burgerlijk, houd van het voorspelbare en doet alles graag volgens de regels en Cristina is heel avontuurlijk en passievol en zoekt graag de spanning op. Ze reizen samen naar Barcelona omdat Vicky graag haar Spaanse studie af wilt maken voordat ze met haar verloofde Doug trouwt.

Eenmaal in Spanje aangekomen ‘begint de film pas echt’. Ze zitten in een klein pittoresk cafétje wanneer ze worden aangesproken door een Spaanse man, Juan Antonio Gonzalo, gespeeld door Javier Bardem. Juan doet de dames een nogal apart en intiem voorstel. Hij wilt de dames op allerlei manieren verwennen. Hij wilt de dames meenemen naar zijn geboorteplaats, Oviedo (een plaats aan de noordkust van Spanje) en ze daar te introduceren aan de lokale cultuur, het overheerlijke Spaanse eten maar wilt ook met de dames naar bed. 

films over reizen

Cristina, de avontuurlijke vriendin die graag de spanning opzoekt staat wel open voor dit bijzondere voorgestelde avontuur maar Vicky, de rustige en burgerlijke vriendin niet. Je zal daarom denken dat Cristina haar summerlove gevonden heeft en leuke Spaanse avontuurtjes met Juan zal beleven en dat Cristina in haar eentjes aan haar taalstudies zal werken en tussendoor wat musea zal bezoeken. Niets is minder waar dan dat. Door een verrassende wending in het verhaal veranderen de omstandigheden en gebeuren er dingen die je totaal niet ziet aankomen.

Op naar Barcelona

Wat er wel gebeurd? Daarvoor moet je de film zien. Je slaat twee vliegen in één klap: Je ziet de vrouwen struinen door de straten van Barcelona en je ontdekt de noordelijke kustplaats Oviedo. Je komt in de Spaanse sferen en zult het liefst direct het vliegtuig die kant op willen pakken.

Vicky Cristina Barcelona wordt gezien als één van de beste reisfilms aller tijden en wij begrijpen wel waarom. Met uitstekend acteerwerk, prachtige idyllische locaties en een spannende verhaallijn is dit zeker een film die je op je ‘must watch’ lijst van dit jaar moet zetten.

0