dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 reisfilms: One Week

De film “One Week” hoort absoluut thuis in mijn lijstje van de beste reisfilms. Deze film neemt je mee op een echte roadtrip door Canada. Laat je overweldigen door de mooie beelden van de schitterende natuur met deze topper in het lijstje van 10 mooiste reisfilms. Behoren roadmovies ook tot jouw favoriete films over reizen? Lees dan snel verder. 

De Canadese film “One Week” dateert uit 2008 en werd geregisseerd door Michael Mc Gowan. 

Het verhaal

De film vertelt het verhaal van onderwijzer Ben Tyler (gespeeld door Joshua Jackson), die te horen krijgt dat ongeneeslijk ziek is. Na dit gesprek komt hij op weg naar huis een oudere man tegen die zijn motor te koop aanbiedt. In een opwelling besluit Tyler de motor te kopen.

Tegen zijn verloofde Samantha (gespeeld door Liane Balaban) vertelt Tyler dat hij er een paar dagen op uit wil gaan met de motor, voordat hij zich in het ziekenhuiscircuit moet begeven. Samantha vindt dat hij beter meteen met de behandeling kan starten en weigert met hem mee te gaan. Tyler vertrekt daarom in zijn eentje vanuit Toronto.

Tijdens zijn trip slaat de twijfel toe en wil hij eigenlijk weer terugkeren totdat hij twee andere reizigers ontmoet en hij besluit door te gaan. Geïnspireerd door een kinderboek dat Samantha in zijn tas heeft gestopt en andere reizigers die hij tegenkomt, begint hij zich steeds meer vragen te stellen over de zin van het leven, zijn relatie met Samantha, zijn baan en zijn droom om schrijver te worden. In plaats van de geplande trip van twee dagen besluit hij verder te reizen, dwars door Canada, naar Tofino op Vancouver Island. De gebeurtenissen en ontmoetingen onderweg brengen hem geleidelijk aan tot nieuwe inzichten.

Prijzen

De film is bekroond met twee Genie Awards voor Joshua Jackson en Liane Balaban.

Extra

Zoals de beste reisfilms geeft de film een goed beeld van de overweldigende Canadese natuur, wat ondersteund wordt door soms wat dramatische muziek. Van alle films over reizen die ik al heb gezien heeft deze mij direct geïnspireerd tot het plannen van een rondreis door Canada.

0