dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Deze wijken in Antwerpen moet je bezocht hebben

Wie een reisblog Antwerpen schrijft, laat meestal het Centraal Station, de Meir, Onze-Lieve-Vrouw kathedraal, de Zoo en het Centraal station de revue passeren als bezienswaardigheden. Maar deze metropool zoals de bewoners van Antwerpen hun eigen geliefde stad beschrijven, heeft veel meer te bieden. Hieronder lees je een alternatief Antwerpen waarbij verschillende wijken een andere blik op de stad werpen.

Eén van de opkomende buurten Antwerpen is en blijft de Wilde Zee

De Wilde Zee bevindt zich tussen alternatief Antwerpen met de Kammenstraat enerzijds en anderzijds de drukbezochte straten de Meir en de Kammenstraat. Het is ook de biotoop van de wereldbekende ‘zes van Antwerpen’. Een groep van mode ontwerpers die in de jaren tachtig afstudeerden aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten en later wereldwijd met hun modelabel doorbraken. De namen Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester, Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Marina Yeeh en Dirk Van Saene doen wellicht een belletje rinkelen. Als het magazine Vogue, toch aanzien als de toonaangevende bijbel in de modewereld, ooit de Wilde Zee als de tuin van Eden omschreef weet je het wel.

’t Zuid, hip en trendy

Wie het heeft over een reisblog Antwerpen, mag uiteraard ’t Zuid – zoals de Antwerpenaren deze wijk noemen – niet vergeten. Liefhebbers van kunst kunnen hun lust botvieren met het FotoMuseum en het Museum van Schone Kunst Antwerpen. De buurt is ook trendy door de aanwezigheid van veel barista bars, restaurants en hippe café’s. Wie de mooiste wijk Antwerpen wil verkennen, moet ongetwijfeld ’t Zuid op de bucking list hebben staan. Nog een tip en vertel het niet door. Museumbezoek is de laatste woensdag van de maand gratis.

’t Eilandje met het Museum aan de Stroom

Sinds het Museum aan de Stroom in 2011 het levenslicht zag, is deze verloederde buurt de jongste jaren door project ontwikkelaars uitgebouwd tot één van de opkomende buurten Antwerpen. Het mekka voor Bourgondische types met koffiebars en uitstekende restaurants als decor.

Zurenborg, de mooiste wijk Antwerpen

Als je van architecturale hoogstandjes houdt, moet ongetwijfeld een bezoek brengen aan de Cogels-Osylei. Verschillende bouwstijlen omkaderen deze wijk. Een wandeling tussen de verschillende residenties is een streling voor het oog. Je treft er een mix aan van neo-gotische stijl, jugendstil en art-nouveau. Het doet de naam mooiste wijk Antwerpen alle eer aan.

0