dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Stedentrip naar Dublin, wat moet je gezien hebben?

De stedentrip naar Dublin is geboekt. En tijdens de paar dagen die je in de stad bent, wil je zoveel mogelijk bezienswaardigheden in Dublin bekijken. Denk je aan Dublin, dan zal je waarschijnlijk direct aan Guinness denken. Maar de hoofdstad van Ierland heeft nog zoveel meer te bieden. Hieronder vind je daarom een overzicht van enkele niet te missen bezienswaardigheden in Dublin.

Culturele bezienswaardigheden Dublin

Zoals aangegeven is het bier van Guinness onlosmakelijk verbonden met Dublin. Het is een onderdeel van de cultuur van Ierland. Als een van de bekendste bezienswaardigheden van Dublin is de Guinness Storehouse daarom een echte must-see. Hier leer je meer over de geschiedenis van ‘The Black Stuff’ en als je de bovenste verdieping bereikt, wordt je beloond met een pint Guinness in de Gravity Bar. Aangezien dit de meest bezochte attractie in Ierland is, is dit met recht een van de highlights van Dublin.
Wil je je helemaal onderdompelen in de cultuur van de Ieren? Zorg dan dat je met Saint Patrick’s Day in de stad bent. Saint Patrick is de beschermheilige van het land en elk jaar wordt op 17 maart zijn leven gevierd. Kijk naar de parade, ga naar de foodmarket, bezoek het festival voor Ierse dans of een van de vele andere activiteiten in de stad.

Groene bezienswaardigheden Dublin

Van een land dat het groen tot nationale kleur heeft verheven, verwacht je ook veel groen. In een stad als Dublin vind je niet dan ook niet alleen veel gebouwen, maar ook veel natuur. Neem bijvoorbeeld een kijkje in Phoenix Park. In dit grote park vind je naast meerdere monumenten ook de dierentuin van de stad, Dublin Zoo.
Zoek je een wat kleiner park? Ga dan naar Saint Stephen’s Green. In dit historische park, dat midden in het centrum ligt, vind je een meer, een waterval, sierbeelden en zelfs een speeltuin voor kinderen. Ook worden er in het park vaak evenementen georganiseerd.

Historische bezienswaardigheden Dublin

Dublin Castle ligt midden in het centrum en is een van de belangrijkste gebouwen uit de Ierse geschiedenis. Tijdens je stedentrip naar Dublin is dit een plek die je gezien moet hebben. Doordat de verschillende delen van het kasteel in verschillende periodes zijn gebouwd, zie je een groot deel van de Ierse historie terug in dit kasteel.
Voor een bijzondere museumervaring kun je ook terecht bij Kilmainham Gaol. Deze voormalige gevangenis is tegenwoordig een museum. Loop door de oude cellen en ervaar hoe het leven als gevangene moet zijn geweest.
Voor boekenliefhebbers is de Trinity College Library waarschijnlijk een van de highlights van Dublin. Deze bibliotheek met het gewelfde plafond is de grootste bibliotheek van Ierland en onderdeel van Trinity College.

Wat ga jij bekijken tijdens je stedentrip?

0