dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

5 beste trektochten voor beginners in Nepal

By Posted on

Hiken in Nepal voor beginners. Wat zijn de beste treks?

Bloed, zweet en tranen is wat er letterlijk nodig is om enkele van de hoogste toppen ter wereld te beklimmen, waarvan ongeveer de helft in Nepal. Het is dan ook geen wonder dat als je aan een trekking denkt, je meteen aan de moeite en inzet denkt die het je gaat kosten om bijvoorbeeld het geweldige pad van de Himalaya te volgen. Maar als je nog maar een beginner bent, maak je geen zorgen! Nepal heeft honderd-en-één wandelpaden perfect voor hiken in Nepal voor beginners. Hoewel Nepal vooral bekend staat om zijn hoogten, zijn er ook veel vriendelijke, eendaagse trektochten die de beginnende hikers zullen bekoren. Dus als je een ontspannen dagje Kathmandu of Pokhara wilt, zijn hier de 5 beste trektochten voor beginners in Nepal voor je om uit te kiezen.

1. Ontmoet een semi-nomadische stam op Chepang Hill

Onder de beste treks in Nepal voor beginners heb je net ten noorden van Chitwan National Park een trekkingroute die een geweldig uitzicht biedt op de Himalaya-toppen, waaronder Dorje Lakpa, Langtang, de Manaslu Range, de Annapurna Range en Dhaulagiri. Maar meer dan dit, de tocht neemt je ook mee door het leven van de Chepang-mensen, een semi-nomadische stam dat zich bezighoudt met jagen en vissen. Een niet te missen ervaring! De Chepangs zijn een tijd geïsoleerd geweest en het grootste deel van hun cultuur is goed bewaard gebleven. Ze spreken nog steeds hun eigen taal. De jongeren kennen nog steeds de liedjes, dansen en ambachten die ze van generatie op generatie hebben doorgegeven. Je hoeft echter niet ver te gaan om ze te ontmoeten. De trektocht is vrij eenvoudig en dus ideaal als hiken voor beginners in Nepal, omdat het slechts 3 uur van de snelweg van Pokhara ligt.

2. Het land van de Gurkha’s, Ghalegaun

Voor de zware aardbeving in 2015 leek Ghalegaun een van die dorpen te zijn die zich onhandig tussen de grote steden bevond. Het ligt 205 kilometer ten noordwesten van Kathmandu en 125 kilometer ten noordoosten van Pokhara. De Ghalegaun trektocht is ideaal voor hiken voor beginners in Nepal, omdat dit kleurrijke dorp de laatste tijd jonger geworden is met bewoners die nu lodges en commerciële centra openen. Ghalegaun maakt onderdeel uit van een van de legendarische Gurkhas van West-Nepal. Het geeft je ook een beter uitzicht op de Macchapuchare, Annapurna, Annapurna II en IV, Lamjung Himal, Bouddha Himal en Himalchuli. Je kunt met de bus van Kathmandu naar Besisahar rijden en vanuit Besisahar je trektocht van vier uur starten naar Ghalegaun.

3. Hiken in Nepal voor beginners: te voet naar Ghandruk

Ghandruk is het tweede grootste dorp in Annapurna, beroemd om zijn gemakkelijke paden en toegankelijke accommodatie. Maar er geraken is iets anders. Je passeert Pokhara, maar reist te voet naar het dorp. Onderweg passeer je een overweldigend uitzicht op de Macchapuchre en de zuidelijke Annapurna. Het dorp Ghandruk is een agrarisch dorp en je zult gecharmeerd zijn van de verschillende producten die in complexe rijen groeien. De meest voorkomende zijn tarwe en gerst. Je moet ook het traditionele Gurung-museum en de tempel van Ghandruk zien, die op ongeveer 700 te nemen trappen van het centrum van het dorp ligt.

4. De kleine Annapurna, Ghorepani Poon Hill

Ghorepani Poon is ook bekend als de kleine Annapurna. De hike is ontworpen voor mensen die geen tijd hebben om de 18 tot 21-daagse trektocht van het Annapurna-circuit te voltooien. De Ghorepani Poon trektocht duurt ongeveer vier tot vijf dagen. Het biedt je echter nog steeds dezelfde majestueuze uitzichten zonder het ervaren van hoogteziekte. Het hoogste punt is 3.210 meter. Overal zijn er handige theehuizen en lodges, dus je hoeft niet te veel spullen mee te nemen behalve een dagrugzak. Goed om te weten is dat deze trektocht goed is voor de hiker in een matig tot gemiddeld goede conditie. Je gaat immers veel stenen trappen en onverharde wegen beklimmen. Om op het startpunt van deze trektocht te geraken, moet je een bus nemen van Kathmandu naar Pokhara.

5. Een korte dagtocht naar Chisapani

Een van de beste treks in Nepal voor beginners die weinig energie vergt, is een daguitstap naar Chisapani. Dit is een van de kortste trektochten die vertrekt vanuit Kathmandu. Hoewel de hoogte al vrij hoog is op 2.140 meter, hoef je niet ver te gaan om het spectaculaire uitzicht op de bergen en het groen van de Nepalese dorpen en de Kathmandu-vallei te bewonderen. Je zult ook het kleine dorpje Mulkharka passeren, waar je kunt genieten van de Nepalese cultuur evenals van de dieren die zich verstoppen in het dichte bos eromheen.

0