dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Nazomer vieren in Sevilla – de leukste activiteiten

Als je wil genieten van een heerlijke nazomer in het buitenland is Spanje de ideale bestemming. Vanaf september is het er nog altijd heerlijk weer. Bovendien zijn de massa toeristen uit Spanje weggetrokken, waardoor de nazomer je de kans biedt om in alle rust van een stedentrip te genieten. Gedurende de zomer staat met name het zuiden van Spanje bekend om haar hittegolven die je vanaf september handig omzeilt. Des te reden meer om een weekendje Sevilla bij Stedentrips.nl te boeken. Daar heb je een overzicht van de leukste hotels van de stad en boek je de vlucht er direct bij. Ready to go! In de rest van dit blog lees je hoe je de perfecte nazomer viert in Sevilla!

Warme stad met uniek erfgoed

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en het centrum van de Spaanse politiek, cultuur, economie en kunst. In de nazomer kun je er met zo’n dertig graden heerlijk rondstruinen door de talloze steegjes, musea, parken en palmtuinen rondom het historische centrum. In deze “heetste stad van Europa” is overal om je heen cultureel erfgoed te zien. Zo zijn de dertiende eeuwse Torre del Oro en de vijftiende eeuwse kathedraal met de Moorse klokkentoren Giralda belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Verder kijk je je ogen uit in het Real Alcázar (Koninklijk Paleis) dat gebouwd is in de opvallende mudéjar-stijl: een bijzondere combinatie van Arabische en Christelijke architectuur. Het paleis is nog in gebruik en staat sinds 1987 op de UNESCO erfgoedlijst.

Wijn en tapas in Santa Cruz

Ben je moe van al het rondwandelen door het historische centrum van deze prachtige stad? Strijk dan neer in Santa Cruz, de voormalige Joodse wijk van Sevilla! Dankzij de kronkelende groene straatjes en de pleintjes met sinaasappelbomen is de wijk een heerlijke locatie om op een terrasje af te koelen en te genieten van een wijntje en Spaanse tapas! Omdat het in Zuid-Spanje bijna het hele jaar warm weer is, kun je in de nazomer nog in je zomerse outfit ’s avonds op het terras zitten. Dit maakt een tripje naar Spanje dus heel anders dan een stedentrip naar Dublin, waar het klimaat in de nazomer behoorlijk wispelturig, koud en regenachtig kan zijn.

Geboorteplaats van de flamenco

Sevilla is misschien wel het meest bekend als geboorteplaats van de beroemde flamenco. Om de authentieke sfeer van deze vurige dans te proeven, kun je het beste de wijk Triana bezoeken. Naast vele flamenco barretjes is Triana tevens dé plek om uitgebreid te shoppen.

Kun je niet wachten om jouw nazomer in Sevilla te vieren? Boek gemakkelijk en snel jouw weekendje Sevilla bij Stedentrips.nl! Stedentrips heeft een ruim aanbod aan bestemmingen en scherpe aanbiedingen. Bezoek de website voor een overzicht van alle mini-breakes

Dit artikel is met een samenwerking tot stand gekomen.

0