dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Backpacken in Honduras, wat zijn de hoogtepunten?

Backpacken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Vooral op jongeren heeft het een grote aantrekkingskracht om met een rugzak de wijde wereld in te trekken en meerdere verschillende plaatsen te bezoeken. Een bestemming die steeds populairder wordt, is Honduras. Het backpacken door Honduras is dan ook een absolute aanrader. Het land in Midden-Amerika heeft ontzettend veel hoogtepunten en prachtige plekken. De mooiste bezienswaardigheden van Honduras worden hier besproken.

Hoogtepunten Honduras: nationale parken La Tigra en Cusuco

Bij het reizen of backpacken door Honduras, valt het op dat er meerdere mooie nationale parken zijn. Een voorbeeld daarvan is La Tigra, dat dicht in de buurt van de hoofdstad Tegucigalpa ligt. Er zijn maar liefst acht wandelpaden en voor de natuurliefhebbers zijn er ontzettend veel (bedreigde) diersoorten te zien. Waan je in de wilde natuur en wandel op een pad langs poema’s en avocadobomen.

Cusuco is een ander nationaal park dat behoort tot de mooiste bezienswaardigheden van Honduras. Het gebied, dat in de buurt bij de grens met Guatamala ligt, is grotendeels bedekt met nevelwouden en beslaat meer dan 20.000 hectare. Er zijn prachtige watervallen en avontuurlijke paden, voor het backpacken in Honduras is dit dus een absolute aanrader. Zie de specialistische vogels, juweelmestkevers en tapirs, en verdwaal in de prachtige omgeving van het nationaal park Cusuco.

Bezienswaardigheden Honduras: Roátan

Wie houdt van ontspanning en een relaxte vibe, is bij de Baai-eilanden aan het goede adres. Deze mooie kustplaatsjes behoren zonder twijfel tot de hoogtepunten van Honduras. Vanaf La Ceiba is het mogelijk om met de boot bijvoorbeeld het populaire Roatán te bezoeken. Dit eiland heeft trouwens ook een eigen vliegveld. Het is het grootste eiland van de Baai-eilanden en ligt tussen Utila en Guanaja. Vooral voor duikliefhebbers is het een aanrader, de zee is prachtig helder en blauw, en het eiland ligt aan de rand van een enorm koraalrif. Wie gaat backpacken in Honduras, kan niet om Roatán heen.

Bezienswaardigheden Honduras: Utila

Roatán is vrij druk en levendig, maar wie op zoek is naar een wat rustigere bestemming kan makkelijk naar het eiland Utila. Utila is bij het reizen door Honduras niet te missen. Het heeft een gezellige en dorpse sfeer, maar bezit tegelijkertijd, net als Roatán, prachtige stranden en de mogelijkheid om lekker te relaxen met een mooi uitzicht. Ook zijn er overal betaalbare restaurants en leuke barretjes waar ’s avonds feesten met muziek worden gehouden.

Hoogtepunten Honduras: Rio Cangrejal

Vanaf La Ceiba kan je ook makkelijk met de bus naar Rio Cangrejal komen. Dit is een rivier in het noorden van Honduras, die uitmondt in de Caraïbische Zee. Voor wie houdt van bijvoorbeeld raften of kanoën, is dit bij het reizen door Honduras een ideale bestemming. Met het prachtige uitzicht over het water en de uitgestrekte stukken natuur, is het bovendien een goede bestemming voor iedereen die tijdens het backpacken door Honduras toe is aan een rustmomentje.

Tijdens het bezoeken van Rio Cangrejal is een stop bij de Jungle River Lodge ook een aanrader. Hier kan je wat eten of een ijskoud drankje nuttigen terwijl je kijkt naar de toeristen die aan het raften en tokkelen zijn bij Rio Cangrejal. Bovendien gaat er van deze plek een directe bus naar Nicaragua en Copán, een van de mooiste bezienswaardigheden van Honduras.

Bezienswaardigheden Honduras: Copán

Een andere aanrader is dus Copán, een stad die hoort binnen de Mayabeschaving in Meso-Amerika. Copán ligt in het westen van Honduras, in de buurt bij Guatamala. Het is een rustig en sfeervol bergdorpje, dat ontzettend kleurrijk oogt. Er zijn huizen in alle kleuren van de regenboog en op meerdere plekken kan er kenmerkend eten uit de regio worden genuttigd. Een paar kilometer buiten Copán ligt, midden in de natuur, een van de andere hoogtepunten van Honduras: een vogelpark, genaamd Macaw Mountain. Hier kunnen veel exotische vogels, planten en bomen worden gespot.

Hoogtepunten Honduras: Copán Ruinas

De belangrijkste toeristentrekker, en een van de mooiste bezienswaardigheden van Honduras, zijn de Copán Ruinas, de oude Maya-ruïnes. Dit gedeelte wordt weleens het ‘Parijs van de Maya’s’ genoemd, en het is mogelijk om er eeuwenoude resten te bekijken. Wie gaat backpacken in Honduras, mag de regio Copán dus absoluut niet overslaan.

Kortom: wie wil backpacken in Honduras heeft genoeg keuze voor mooie plekken om te bezoeken. Backpacken door Honduras heeft bovendien ook nog andere voordelen: door de ligging (in het midden van Midden-Amerika) is het goed te combineren met een reis naar andere landen. Als je de hoogtepunten van Honduras hebt gezien, kan je bijvoorbeeld naar Nicaragua, Guatamala, El Salvador of Belize trekken. Naast de gunstige ligging en de vele bezienswaardigheden, heeft het land nog een ander voordeel: het is relatief goedkoop. Honduras voldoet dus aan alle eisen om een perfecte backpackbestemming te zijn.

0