dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Hiken in Guatemala

Guatemala is misschien niet het eerste land waar de gemiddelde toerist aan denkt bij het kiezen van de volgende vakantiebestemming, maar dat is eigenlijk volkomen onterecht. Deze Centraal-Amerikaanse natie is de thuishaven van enkele van de knapste wandelroutes ter wereld. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hikes in Guatemala de laatste jaren steeds populairder aan het worden zijn. Maar wat zijn nu de beste en meest indrukwekkende Guatemala hikes?

hiken in guatemala
Acatenango volcano

De Acatenango Vulkaan

Absoluut één van de redenen waarom hiken in Guatemala een ongelofelijke belevenis is is het vulkanische landschap. Een typisch voorbeeld hiervan en de derde grootste vulkaan in het land is de Acatenango vulkaan die bijna 4 kilometer meet. De klim is dan ook een behoorlijke uitdaging die je best niet zonder voorbereiding aanvat. De temperaturen nabij de top dalen tot onder het vriespunt en een degelijke uitrusting is een noodzaak. Dit is absoluut een karwei voor meerdere dagen. Een goede tip: verblijf in het nabij gelegen Antigua. Deze charmante stad is ook gewoon een leuk toeristisch uitje.

El Mirador

Wie het heeft over hikes in Guatemala heeft het automatisch ook over El Mirador. Neem nabij Tikal een jeep richting de jungle en een tijdje later kom je aan bij de oude Maya stad El Mirador nabij de Mexicaanse grens. Dit is een meerdaagse trektocht die slechts enkele honderden per jaar ondernemen en dus absoluut een unieke ervaring. Je slaapt in tenten in de dichte jungle en arriveert uiteindelijk bij, qua volume gemeten, de grootste piramide ter wereld. El Mirador is een nog onontgonnen goudmijn aan artefacten en dat brengt net nog dat tikje extra aan deze trip.

guatemala hikes

Nebaj naar Todos Santos

Tijd genoeg en heb je wel zin in een stevige meerdaagse tocht? Dan is de trek van Nebaj naar Todos Santos exact wat je zoekt. Deze zesdaagse tocht door de zogenaamde Cuchumatanes staat bekend voor zijn onverslaanbare uitzichten en de couleur local. Bijna nergens anders in het land ervaar je op eenzelfde manier de rurale cultuur van Guatemala. Bovendien zijn ook het begin- en eindstation van deze tocht er eentje om u tegen de zeggen. De oude Mayaanse bergstad Nebaj is het startpunt en na ettelijke dagen door de bergen eindig je in het pittoreske Todos Santos voor één van de beste Guatemala hikes.

0