dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Trektochten maken in Oostenrijk

By Posted on

Dat Oostenrijk mooie en hoge bergen heeft, weten we van de wintersporters die met enthousiaste verhalen en mooie foto’s terugkeren naar het thuisfront. Hoewel Oostenrijk dus vooral als winterse vakantiebestemming bekend staat, weten gelukkig ook genoeg mensen hoe mooi dit land is in de zomer. De Oostenrijkse Alpen zijn een paradijs voor wandelaars op alle niveaus. Ook in de zomer zijn er kabelbanen die je naar boven op de berg (en weer naar beneden) kunnen brengen. De wandelpaden zijn goed bewegwijzerd en ook voor families zijn er geschikte tochten te vinden.

Met de tent kamperen in Oostenrijk

Als je wilt gaan wildkamperen, is het handig om kennis te nemen van de plaatselijke wet-en regelgeving. In ieder geval is het in heel Oostenrijk verboden om in het bos te wildkamperen. Maar boven de boomgrens zijn er wel plekken waar het onder bepaalde voorwaarden is toegestaan. Elk deelgebied kent zijn eigen regels, dus mocht je met de tent door Oostenrijk trekken, zoek hier van tevoren al informatie over op.

Het land kent genoeg leuke plekken om te bezoeken mocht je met de tent door Oostenrijk trekken, dus lees de aanraders hieronder mocht je willen slapen in een tent in Oostenrijk:

Vooral Vorarlberg staat bekend als favoriete trekkersbestemming. Niet alleen de bergen met indrukwekkende kloven zijn de moeite waard, ook de steden zijn met hun vele vakwerkhuizen heel charmant. Verder is er de Bodensee waar je boottochten over kan maken. Over dit meer heb je het beste uitzicht vanaf de berg Pfänder (1065 meter hoog) waar je heen kunt klimmen. Ben je in een luiere bui, kies dan voor de auto of kabelbaan. Bijkomend voordeel van Vorarlberg is dat het de regio is waar je vanuit Nederland het eerste aankomt.

Tirol
Tirol is veruit de meeste bekende en populaire regio van Oostenrijk. Tirol heeft hoge bergen, helderblauwe meren, veel bosgebied én veel campings. Tirol heeft iets kneuterigs waar wij Nederlanders gek op zijn.

Karinthië
Met de tent kamperen in Oostenrijk kan ook goed in Karinthië, een regio die aan steeds meer populariteit wint. Dit gebied kent veel ongerepte natuur en een aantrekkelijk voordeel zijn de invloeden van het mediterrane klimaat.

Grüß Gott!

0