dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De beste surfspots in Azië

By Posted on

Azië is het paradijs voor surfers. Daarom is een lijstje met de beste surfspots in Azië maken ook niet moeilijk. In Azië vind je een azuurblauwe zee met hoge golven waar je u tegen zegt. Het decor wordt aangevuld met groene palmbomen en hagelwitte stranden. Op deze manier is golfsurfen een groot feest. Maar waar Azië bevinden zich de beste plekken om te surfen in Azië? Hieronder vind je een aantal goede tips op het gebied van surfen in Azië. Binnen de kortste keren ben je van beginner een ware pro geworden.

De beste landen om te surfen in Azië

Surfen in Azië is een van de leukste activiteiten om te doen. Het is een walhalla voor surfliefhebbers. Je kan in verschillende landen terecht, hieronder vind je een lijstje met de beste surfspots in Azië.

De beste surfspots in Azië

Indonesië

De beste surfspots in Azië

Indonesië behoort tot een van de beste plekken om te surfen in Azië. De talloze eilanden zijn ideaal voor surfers van verschillende niveaus. Bali is een toegankelijk eiland als je nog weinig ervaring met surfen hebt. Zo is Kuta Beach een geweldige plek om voor het eerst kennis te maken met surfen. Hier zijn de golven nog rustig. Ook in Canggu ben je aan het juiste adres als je nog een beginner bent qua surfen. Hier vind je in iedere uithoek een surfschool. De bevolking is vriendelijk en wil je graag de kneepjes van het vak leren. Als je eerder een gevorderde bent qua surfen, dan zijn Uluwatu en Padang geschikte plekken om de golven te trotseren! De ligging van Uluwatu is onder een klif, wat voor bijzonder hoge golven zorgt. Een ware uitdaging!

Sri Lanka

surfen in Azië

Sri Lanka ook een fijne plek om te leren surfen. Er zijn veel mooie plekken in Sri Lanka waaronder ook enkele goede surfspots. Arugam Bay is een populaire kustplaats onder toeristen, maar ook de lokale bevolking is dol op deze surfspot. De omgeving rond Arugam Bay herbergt diverse surfspots, van moeilijke tot makkelijke. The Point is bijvoorbeeld geschikt voor echte durfallen. De golven reiken hier wel tot 2 meter, en als je een goede golf te pakken gekregen hebt, kan je wel tot 400 meter verderop komen. Baby Point is eerder geschikt voor beginners, waar de golven een stuk lager blijven en de ondergrond zacht is door het zand. Hier hoef je niet bang te zijn voor ongelukken. Crocodile Rock is een bestemming waar ervaren surfers en beginnende surfers elkaar ontmoeten. Een diverse plek waar iedereen elkaar op weg helpt.

Maleisië

De beste plekken om te surfen in Azië

Maleisië is een tamelijk onbekend land, maar je kan er eigenlijk erg goed surfen. De stranden zijn prachtig en lijken zo uit een reiscatalogus te komen. Je hoeft hier dus niet per se te surfen, ook alleen wandelen of relaxen is een feest op zulke stranden. Echter zijn de stranden wel erg geschikt om op de surfplank te staan. In het water vind je niet alleen surfplanken, maar ook schildpadden en kleurrijke vissen. De Perhentians is een uitdagende plek om te surfen. Het strand is zes maanden per jaar gesloten vanwege het regenseizoen, maar dit zorgt voor geweldig ruwe en hoge golven wanneer het strand wel geopend is. De ervaren surfer kan dus goed aan zijn trekken komen in Maleisië. Cherating is een plek voor iedere soort surfer – de golven zijn voor iedere surfer geschikt. Het pittoreske dorpje dat aan het strand ligt, maakt het plaatje helemaal af. Een relaxte vibe hangt hier waar iedereen vrolijk is.

Tips voor als je wil gaan surfen

Als je wil gaan surfen op de beste surfspots in Azië dan is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken. Een bepaalde tijd van het jaar is het bijvoorbeeld regenseizoen. Dan is het niet prettig om op de surfplank te staan, want het kan behoorlijk tekeer gaan. Verdiep je hier dus goed in.
Daarnaast is het handig om een plek te kiezen die past bij jouw niveau. Als je op een plek wil gaan surfen met hele woeste golven en je bent slechts een beginner, kan dit behoorlijk gevaarlijk zijn.
Vergeet bovendien niet om op tijd je surflessen te boeken. Het kan erg druk zijn in het hoogseizoen, en zonder begeleiding het water op gaan wordt niet geadviseerd. Het is tevens handig om een accommodatie te boeken in de buurt van de surfschool, zodat je niet nog uren moet reizen voordat je eindelijk bij de locatie bent gekomen waar ze de surfles gaan geven.

0