dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Wat zijn de mooiste plekken van Sri Lanka?

By Posted on

Mooiste bezienswaardigheden Sri Lanka

Sri Lanka is een tropische verrassing in de Indische oceaan in Azië. De lange kustlijn rondom Sri Lanka met helderblauw water behoort natuurlijk al tot de mooiste plekken van Sri Lanka. Je kan hier op veel plaatsen uitstekend duiken en snorkelen. Ook de tropische bossen, theeplantages en berggebieden behoren tot de mooiste bezienswaardigheden Sri Lanka. Hieronder zullen we je meenemen naar de zeven mooiste bezienswaardigheden Sri Lanka.

Hoogtepunten van Sri Lanka 1: Mirissa

Mirissa is een badplaats aan de 1300 kilometer tellende kustlijn. Er zijn heel veel paradijselijke plekken te vinden langs de kustlijn van Sri Lanka. Mirissa springt er uit doordat je er kan surfen en in een hangmat kan liggen, drinkend uit een kokosnoot. De hagelwitte stranden zijn natuurlijk een van de mooiste plekken van Sri Lanka, maar in Mirissa is er nog meer. Je kan er namelijk walvissen zien. Met een beetje geluk spot je zelfs orka’s en dolfijnen. Zeeschildpadden zijn er ook te vinden. Mirissa is zeker een van de mooiste plekken van Sri Lanka.

Hoogtepunten van Sri Lanka 2: Sigiriya

De mooiste plek van Sri Lanka en het mooiste uitzicht van Sri Lanka vind je midden in het oerwoud na het beklimmen van 1200 zeer steile traptreden. Hij is 200 meter hoog, kleurig en van Gneis-gesteente. Hij wordt ook wel de leeuwenrots genoemd. De Sigiriya. Als je de Sigiriya eindelijk beklommen hebt, word je rijkelijk beloond. Het uitzicht is adembenemend mooi. Je bent hier letterlijk en figuurlijk op het hoogtepunt van Sri Lanka. Echt een van de mooiste plekken van Sri lanka. Je hebt nu uitzicht op de jungle en ook op de ruïnes van het paleis van koning Kassapa. Het kan hier redelijk druk zijn, toch een echte aanrader, want dit is zeker een van de mooiste plekken van Sri Lanka.

Hoogtepunten van Sri Lanka 3: Polonnaruwa

Vijfhonderd jaar lang was Polonnaruwa de hoofdstad van Sri Lanka. Een van de mooiste bezienswaardigheden Sri Lanka is deze culturele plaats met vele bezienswaardigheden. Je kan er eeuwenoude tempels, ruïnes en enorme Boeddhabeelden bewonderen. Je neemt echt een vlucht in de tijd. Deze hoogtepunten van Sri Lanka kan je het beste met de fiets bezoeken.

Hoogtepunten van Sri Lanka 4: Treinreis van Kandy naar Ella

Wat is leuker dan de mooiste plekken van Sri Lanka te bekijken per trein. De trein brengt je langs de hoogtepunten van Sri Lanka. Deze treinreis duurt 7 uur en brengt je in een sprookjesachtig landschap. Je ziet groene valleien, rijstvelden en prachtige watervallen. Stap uit op het oude station van Nuware Elaya om de omgeving te bewonderen. Het plaatsje rondom het station laat je terug in de koloniale Engelse tijd gaan.

Hoogtepunten van Sri Lanka 5: Tocht naar Adam’s Peak

Een echt must do is de pelgrimstocht naar Adam’s Peak. Weer letterlijk een van de hoogtepunten van Sri Lanka. Voor Boedhisten, Hindoes, Christenen en Moslins is de berg Heilig. Adam, Bhoeddha of Shiva heeft hier, volgens hen, de eerste voet op aarde gezet. Het is een onvergetelijke ervaring om de 2243 meter hoge berg te beklimmen. Er zijn maar liefst 5500 traptreden. Wat de tocht vooral onvergetelijk maakt is het tijdstip waarop het zicht afspeelt. Je loopt ’s nachts. Als je de top hebt bereikt zie je op de mooiste plek van Sri Lanka de zonsopkomst. Een moment om nooit meer te vergeten.

Hoogtepunten van Sri Lanka 6: Dambulla

Als je denkt dat je al veel mooie dingen hebt gezien, kan er nog iets niet ontbreken aan je trip door Sri Lanka. Een van de mooiste plekken van Sri Lanka is Dambulla. In het midden van Sri Lanka ligt Dambulla met zijn immense grottencomplex en vele grotschilderingen uit de oudheid. Een van de mooiste bezienswaardigheden Sri Lanka vind je hier. De op 160 m hoogte gelegen Gouden tempel. De tempel geeft toegang tot de 5 belangrijkste heilige kamers. Als je dan toch helemaal boven bent, kan je meteen genieten van het 360 graden uitzicht over het prachtige landschap.

Hoogtepunten van Sri Lanka 7: Yala National Park

Een Jeepsafari in Sri Lanka is helemaal fantastisch. In het Yala National Park zal je niet alleen de mooiste plekken van Sri Lanka zien, maar ook de mooiste dieren van Sri Lanka. Er zij luipaarden te vinden. Vanwege de goede camouflage zijn ze niet altijd zichtbaar. Er zijn nog vele dieren te bewonderen waaronder olifanten en veel verschillende vogels. Een onvergetelijke ervaring!

0