dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Bali ontdekken op een scooter

Bali is een paradijs voor budget backpackers. Het is een van de meest populaire bestemmingen in Indonesië en een knooppunt voor reizigers, yoga liefhebbers, pasgetrouwden en digitale nomaden. Het is niet alleen geschikt voor de budget bewuste zwerver, maar het eiland biedt ook tal van mogelijkheden voor de meer welvarende reiziger.

Hoewel een bezoek aan Bali een cliché is geworden, is het eiland nog steeds mooi, budgetvriendelijk en vol met dingen om te doen. Het landschap is prachtig, de stranden (buiten Kuta) zijn perfect, het is er geweldig wandelen, je wordt ontvangen door een vriendelijke lokale bevolking en het is niet duur.

De truc om op Bali te reizen is om weg te komen van Ubud en Kuta. Als je dat eenmaal hebt gedaan, vind je een veel rustiger, goedkoper en minder druk eiland dat het ontdekken waard is, waar de sjacheraars je niet storen en je kunt genieten van de lege stranden… en die ontdek je het tofste op een scooter die je overal kunt huren, soms met en soms zonder een scooterhelm. Voor je eigen veiligheid raden we een dergelijk helm uiteraard aan, zeker omdat het nogal hectisch kan zijn op de wegen van Bali.

Motoren zijn essentieel voor de Bali-ervaring, en het is niet ongewoon om hele gezinnen samen op één motor te zien rijden! Motoren zijn hier zo gewoon omdat ze het gemakkelijker maken om in en uit het drukke verkeer te komen. Scooterverhuur is op het hele eiland beschikbaar voor slechts 90.000 IDR per dag, terwijl motorfietsen ongeveer 300.000 IDR per dag kosten. Je moet echter een ervaren bestuurder zijn, aangezien ongelukken heel gewoon zijn.

Ga duiken

Hoewel snorkelen hier altijd een optie is, staat Bali vooral bekend om zijn fenomenale duikplekken. De riffen hier zijn prachtig en er is een verbazingwekkende verscheidenheid aan vissen te zien. Het wrak van een Amerikaans vrachtschip, Liberty, is een zeer aan te bevelen plek, net als Manta Point bij Nusa Penida. Mola mola (zonnebaars) seizoen loopt van juli tot oktober en is ook erg populair bij duikers. Prijzen variëren afhankelijk van de locatie van de duikstek en waar je verblijft, maar verwacht minimaal 1.500.000 IDR te betalen voor een duik met twee tanks.

Bezoek een hindoeïstische tempel

Het eiland Bali is bezaaid met tempels. Er zijn er minstens drie in elke stad en ze worden beschouwd als de meest iconische attracties. De meest prominente tempels zijn de negen directionele tempels (gebouwd voor bedevaarten) en de Besakih-tempel (Moedertempel) aan de oostkant van het eiland. Mother Temple is een enorm tempelcomplex gelegen op de heilige berg Agung, een actieve vulkaan. De klim duurt enkele uren en de meeste mensen regelen dit als een complete tour, omdat je een voertuig nodig hebt. Prijzen beginnen rond de 320.000 IDR per persoon. Omdat het een heilige berg is, kan klimmen in bepaalde periodes van het jaar verboden zijn.

Maak een uitstapje naar Nusa Lembongan

Gelegen vlak voor de kust van Bali, is dit kleine eiland een goed alternatief voor de gekte die Bali is. Sterker nog, het is waar veel inwoners naartoe gaan om te ontsnappen! Nusa Penida is het meest ontwikkelde van de drie Nusa-eilanden en je kunt via een knalgele loopbrug oversteken naar Nusa Ceningan. De stranden zijn hier niet geweldig, maar het surfen is echt goed, met enkele van de beste golven van Bali. Ook het duiken is hier uitstekend en goedkoper dan op het vasteland!

0