dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Dit mag je niet missen in Zuid-Spanje!

By Posted on

Reizen in het zuiden van Spanje is fantastisch: elke afslag, elke stop in een afgelegen bergstadje of een landelijke haciënda en elke maaltijd leidt in dit deel van Spanje tot een interactie, suggestie of uitnodiging die je zowel verdiept als verbreedt. Andalusiërs zijn sociaal en sympathiek. Ze delen een zekere affiniteit met het leven die doorsijpelt in hun dagelijkse bezigheden en bezitten een uniek vermogen om een ​​oprechte verstandhouding met de mensen om hen heen te ontwikkelen. Als je door Andalusië reist zie je dat de mensen hier hun geïsoleerde cultuur hebben behouden. Ben jij van plan om dit jaar een vakantie Zuid-Spanje te maken? Hier zijn enkele tips die je moet weten voordat je er een reis naartoe gaat plannen.

Eten in Andalusië

Cafécultuur is een belangrijk onderdeel van de Zuid-Spaanse levensstijl. Vrienden en familie verzamelen zich in de late namiddag en zelfs later op de avond om te socializen onder het genot van sherry en tapas op de populaire pleinen van hun stad. De straten van Andalusië zijn dan ook bezaaid met cafés, waardoor de beste tapas spots soms moeilijk te vinden zijn. Heerlijk langzaam gekookt vlees en verse zeevruchten zijn er in overvloed en bijna overal lijkt het bruisend, dus het is van cruciaal belang om die plekken met de juiste ambiance en publiek te kennen om je kostbare uren in het buitenland door te brengen. Veel van de betere lunch- en diner restaurants worden bezocht door zowel de lokale bevolking als toeristen, dus houdt je ogen open en kijk waar ook locals zitten en niet alleen toeristen, omdat de obers daar nu net Engels spreken.

Doe zoals de lokale bevolking

Culturele tradities hebben de tand des tijds doorstaan ​​in Zuid-Spanje. Van tapas tot flamenco bars, het zuiden van Spanje behoudt een sterke culturele identiteit. Deelname aan lokale culturele evenementen zal de authenticiteit van elke reis zeker versterken. Neem de tijd om lokale festiviteiten te ondernemen, zoals het bezoek aan een flamencoshow. Overweeg deel te nemen aan de Heilige Week in Spanje, met boeteprocessies in de straten van elke stad, of aan Sevilla’s Feria de abril (vergelijkbaar met het Oktoberfest in München), een traditioneel feest dat begint met een parade van koetsen en ruiters dat zich ontwikkelt tot een feest van drinken en eten in verschillende feesttenten. Dompel je zoveel mogelijk onder in verschillende lokale evenementen en happenings om het echte Zuid-Spanje te ervaren.

Overnachten op het Zuid-Spaanse platteland

Een van de prachtige dingen van Andalusië, net als van veel andere Europese bestemmingen, is de rijkdom aan charmante landgoederen. Of je nu een villa huurt in de wilde en bergachtige Sierras of een paar nachten doorbrengt in een haciënda die je huurt van een familie, de tijd die je op het platteland doorbrengt, zorgt voor actieve avonturen. Ga paardrijden tussen velden vol met zonnebloemen op een landgoed als Hacienda de San Rafael, een 18e-eeuws olijf landgoed dat is omgebouwd tot hotel, verscholen tussen Sevilla en Marbella.

Overnachtingen als deze kunnen gemakkelijk in elk reisschema worden opgenomen en liggen op slechts een paar uur rijden van de meest bezochte steden van Andalusië: Sevilla, Cordoba en Granada. Charmant, onvolmaakt en onvervalst, dit soort landgoederen is het beste voor de meer onverschrokken reiziger. Full-service en vijf sterren verwennerij mag hier echter niet worden verwacht.

Maak roadtrips langs unieke bergdorpjes 

Hoewel het treinsysteem efficiënt, schoon en gemakkelijk is in Zuid-Spanje, zorgen autoritjes voor de meest interessante dagtochten. Een gemakkelijke rit van twee uur van Sevilla naar Marbella of van Cordoba naar Granada kan stops omvatten in plaatsen zoals het prachtige Pueblos Blancos, of “witte steden” van de regio, de dramatische stad Ronda op de top van een ravijn, de kleine de stad Olvera hoog op de heuvel met een weids uitzicht over de omgeving of het dorp Setenil de las Bodegas, gebouwd in de rotswanden van een rivierkloof. Kortom genoeg te beleven en te zien in het zuiden van Spanje!

0