dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 reisfilms: The Darjeeling Limited

Wie wil worden getrakteerd op een voorsmaakje van een geplande reis naar India, moet zeker de film ‘The Darjeeling Limited’ eerst bekeken hebben. Het is één van de 10 mooiste reisfilms die ooit zijn gemaakt. Wie houdt van films over reizen vindt ongetwijfeld zijn gading. De film is een Amerikaanse comedy-drama film uit 2007, geregisseerd door Wes Anderson. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman en Amara Karan. Beelden van de Indiase spoorwegen, de tempels in Jodhpur en de Himalaya blijven gegarandeerd heel lang op het netvlies zitten. Om die reden behoort ‘The Darjeeling Limited’ tot één van de beste reisfilms. 

Drie broers ontmoeten elkaar na een jaar op de trein na de dood van hun vader

Een zakenman in India slaagt er niet in om de trein ‘The Darjeeling Limited’ te nemen as hij uit een station komt. Hij wordt er aangeklampt door een jonge man die zich voorstelt als Peter Whitman. Peter wordt op de trein herenigd met zijn broers Francis en Jack. De drie hebben elkaar niet meer gezien sinds de begrafenis van hun vader een jaar eerder. Francis heeft recentelijk een bijna fataal motorongeluk overleefd waarbij hij zijn gezicht en hoofd gewikkeld heeft in verband. Hij wil daarop opnieuw contact zoeken met zijn broers tijdens een reis van spirituele ontdekking. Hij is ook in het geheim op zoek naar hun moeder, die de broers in vele jaren niet meer hebben gezien.

films over reizen

De doortocht van de trein door India zorgt er voor dat het één van de beste reisfilms is

De trein pendelt de broers doorheen het platteland en naar verschillende hindoeïstische tempels. Tijdens de tocht raken Jack en Peter geïrriteerd over het haantjesgedrag van Francis. Met heel veel gekibbel en ruzies tot gevolg. Francis onthult uiteindelijk dat ze een ontmoeting zullen hebben met hun moeder, die een non is geworden in een christelijk klooster in de buurt van de Himalaya. Peter en Jack zijn helemaal van streek. De spanning komt uiteindelijk tot een hoogtepunt. De drie vechten een robbertje uit in de trein en storen andere passagiers… De adembenemende landschappen tijdens de treinreis zorgen ervoor dat ‘The Darjeeling Limited’ één van de beste films over reizen is.

0