dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 reisfilms: 180° South

In onze top 10 mooiste reisfilms is natuurlijk ook een plekje gereserveerd voor deze documentaire. De film 180° South vertelt het verhaal over een aantal vrienden die samen op reis gaan naar Patagonië in het zuiden van Chili.

Het verhaal

Je denkt misschien niet zo snel aan een documentaire als je denkt aan de beste reisfilms maar deze is absoluut de moeite van het kijken waard. In de film volg je het verhaal van de Amerikaan Jeff Johnson en zijn vrienden. Jeff is een surfer en klimmer en een groot bewonderaar van Yvon Chouinard, en Doug Tompkins. Chouinard en Tompkins zijn de oprichters van respectievelijk Patagonia en The North Face, beide outdoorkledingmerken. Beide mannen zijn inmiddels al ruim gepensioneerd en richten zich tegenwoordig op natuurbescherming. In 1968 maakten zij echter een lange tocht vanuit Amerika naar het uiterste zuiden van Chili, om in Patagonië de vulkaan Corcovado te gaan beklimmen. Jeff en zijn vrienden hebben het plan opgevat om dezelfde reis te gaan maken. 

de beste reisfilms

Een van de betere reisfilms

Wij zijn groot fan van films over reizen omdat ze je de mogelijkheid bieden een kijkje te nemen in landen en gebieden waar je nog niet bent geweest en misschien nooit zult komen. In dit geval is zorgt de manier waarop de omgeving in beeld wordt gebracht ervoor dat deze film toch echt bij de beste reisfilms hoort. De lange tocht langs de Zuid-Amerikaanse kust per auto en per boot wordt fantastisch neergezet door regisseur Chris Malloy. Het veranderende landschap vormt een schitterende achtergrond voor de kern van de film: de discussie over de industrialisatie en de schade die dit aanricht aan onze omgeving. De documentaire laat zien hoe een paar dappere mensen hun best doen om de afbraak van onze natuur een halt toe te roepen. Van de films over reizen met een moraal vinden wij dit wel een van de beste.

Aan het einde van de reis ontmoeten de vrienden hun helden in het Nationaal Park van Corcovado en voeren ze diepe gesprekken over hun passies surfen en klimmen, de natuur en het belang van natuurbescherming en het leven in het algemeen.

0