dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Panama, de parel van Midden Amerika

Sinds de oprichting van het wereldberoemde Panamakanaal in 1914, is Panama het hart van de internationale scheepvaart geweest en dient het als een verbindingspunt tussen de Stille Oceaan en het Caribisch gebied.

Het belang ervan in de wereldhandel heeft het land echt geholpen (het is een van de meest ontwikkelde in de regio). En in de afgelopen jaren is Panama ook een belangrijke toeristische bestemming geworden, aangezien vluchten steeds betaalbaarder zijn geworden en meer mensen hier met pensioen gaan.

De meeste reizigers bezoeken Panama aan het einde of aan het begin van hun reis door Midden-Amerika en houden vast aan de veelgebruikte toeristenroute van Bocas del Toro, Boquete, de San Blas-eilanden en Panama City, maar als je naar een van de minder bekende bestemmingen gaat, word je beloond met heerlijk eten, een fantastisch landschap zonder toeristen en lagere prijzen.

Het Panamakanaal

Het Panamakanaal, geopend in 1914, is een van de 7 wonderen van de moderne wereld en ziet elk jaar ongeveer 13.000-14.000 schepen tussen de Stille Oceaan en het Caribisch gebied oversteken. Het kanaal is 80 kilometer lang en brengt schepen maar liefst 27 meter omhoog met behulp van een complex sluizensysteem. Het duurde tien jaar om te creëren, afhankelijk van de arbeid van meer dan 40.000 mensen… en meer dan 5.000 van hen stierven tijdens het proces. De Miraflores-sluizen zijn het gemakkelijkst te bereiken vanuit Panama City. De toegang is $ 20 USD, en dit is inclusief de tentoonstellingen in het bezoekerscentrum en het zien van de passerende schepen vanaf het observatiedek.

Panama Midden Amerika

Rondhangen in Bocas del Toro

Bocas is Panama’s populairste bestemming voor backpackers en combineert een relaxte Caribische sfeer met de ongerepte natuurlijke omgeving van oerwouden, bossen en mangroven. Surfen is hier enorm populair en er zijn altijd watertaxi’s die je naar afgelegen baaien, stranden en de beste snorkelplekken brengen. Dit gebied bestaat uit drie hoofdeilanden: Isla Colon, Isla Bastimentos en Isla Carenero. Bastimentos is kalm en er zijn hier minder mensen, dus het is een leuke plek om te relaxen, weg van alles. Dit gebied is ook de thuisbasis van de inheemse volken Ngäbe en Naso Tjerdi.

Ontspan in Boquete

Boquete is een ontspannen dorp in het bergachtige gebied van de Chiriquí-hooglanden. Er zijn verschillende koffieplantages in de buurt, de privétuin ‘Mi Jardin es Su Jardin’ en verschillende wandelpaden van verschillende moeilijkheidsgraden als je je benen wil strekken. Dit is een prachtige plek om te wandelen, vogels te kijken, de heerlijke regionale koffie te proeven en te genieten van de natuur. Een van de hoogtepunten hier is de vulkaan Volcán Barú, waar je kunt wandelen of een 4X4 jeeptour naar de top kunt maken om de zonsopgang te zien. De uitzichten zijn werkelijk spectaculair en je kunt tegelijkertijd genieten van panorama’s van zowel de Atlantische als de Pacifische kust.

de mooiste plekken in panama

Vaar naar de San Blas-eilanden

Deze verzameling van 378 eilanden is een populaire plek voor zeil- en boottochten (er zijn hier ook veel resorts). Deze grotendeels onbewoonde eilanden staan ​​onder controle van de inheemse bevolking van Guna en zijn nog steeds erg rustiek (geen wifi, beperkte elektriciteit), waardoor ze hun rauwe schoonheid kunnen behouden voor ecotoerisme. Het verblijf daar bestaat uit eenvoudige hutten, hangmatten en tenten. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​rondvaart door de omgeving te maken en op een boot te verblijven. De meeste zeiltochten van 3 dagen/2 nachten kosten ongeveer $285 USD, inclusief eten, terwijl een zeiltocht van 4-5 dagen $400-$520 USD kost.

Bezoek een koffieplantage

Panama staat bovenaan, met Colombia, Peru en Costa Rica, als het gaat om kwaliteitskoffie. Sterker nog, ze staan ​​internationaal bekend om hun geisha-koffiebonen, die ze gebruiken om hun specialiteit Arabica-koffie te zetten. Overweeg een bezoek aan een plantage in Boquete voor de beste tours. De meeste duren 2,5-3 uur en kosten ongeveer $ 30 USD, inclusief proeverij en transport. Bekijk Finca Dos Jefes en Finca Casanga voor rondleidingen.

koffieplantage panama

Bekijk de ruïnes van Panama Viejo

Opgericht in 1519 door de Spaanse conquistador Pedro Arias de Ávila, was Panama Viejo (“Oud Panama”) ooit de hoofdstad van het land. Het was een van de drukste Spaanse handelssteden aan de Pacifische kust totdat het in 1671 werd verwoest door kapitein Henry Morgan. De resterende ruïnes zijn verspreid over 27 hectare en omvatten de originele kathedraal (je kunt de klokkentoren beklimmen voor een geweldig panoramisch uitzicht), een ziekenhuis, en kerken en kloosters. Vanwege de historische betekenis werd het in 1997 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, samen met de historische wijk Casco Viejo in Panama-Stad. De toegang is $ 15 USD voor volwassenen en $ 2 USD voor kinderen. Het is slechts 10 minuten rijden of 30 minuten met de bus van Panama City.

ruines panama
0