dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Hongkong, veel meer dan een plek om over te stappen!

Hongkong. De naam inspireert en geeft je waarschijnlijk visioenen van een chaotische, bomvolle stad met torenhoge wolkenkrabbers, dikke smog, eindeloze noedelkraampjes en wilde avonden uit. Het is een van onze top vijf favoriete steden ter wereld. Het hoge tempo creëert een gevoel van permanente verandering, en de drukte, het multiculturalisme en het eten zorgen ervoor dat je terug wil. Hong Kong is een drukke stad met acht miljoen inwoners en een van de grootste luchthavens ter wereld. Het kan overweldigend zijn voor veel bezoekers, vooral degenen die niet gewend zijn aan drukke plaatsen.

En met zoveel te doen in Hong Kong, kan men zich afvragen waar te beginnen. Hoewel je de stad binnen een of twee dagen kunt bezoeken, kun je het beste minimaal drie dagen in Hong Kong doorbrengen. Als je Macau gaat bezoeken, moet je nog een dag toevoegen, dus je hebt 4-5 dagen nodig om de stad echt te zien.

Het Hong Kong Museum of History

Om een ​​plek te begrijpen, moet je eerst het verleden begrijpen. Dit museum laat je dat doen. Het geeft een uitstekend overzicht van het lange en complexe verleden van Hongkong. Er zijn exposities met betrekking tot de archeologie, sociale geschiedenis, etnografie en natuurlijke historie van de regio. Het is groot, dus trek ongeveer 2-4 uur uit voor je bezoek. De toegang is 10 HKD (gratis op woensdag) en er is een audiotour beschikbaar voor 10 HKD.

Het Kowloon Park

Ga naar dit gigantische park van Kowloon Island met een zwembad, een fitnesscentrum, kleine vijvers waar je eenden en andere zwemmende vogels kunt zien, een Chinese tuin, een volière en tal van rustplaatsen waar je kunt ontspannen om te ontsnappen aan de benauwende hitte van Hong Kong. Het is een van de beste plekken om mensen te kijken in de stad.

Hongkong veel meer dan een plek om over te stappen

De straatmarkten in Mong Kok

Dit deel van Hong Kong heeft de grootste en drukste markten om de hectische sfeer, bezienswaardigheden en geluiden van Hong Kong op te snuiven. De drukte en verkopers zijn echt een voorbeeld van de essentie van Hong Kong. De twee beste markten voor goedkope souvenirs zijn de Ladies Market (voordelige kleding, accessoires en souvenirs) en de Temple Street Night Market (vlooienmarkt). De markten van Mong Kok zijn het beste te bereiken via het MTR-metrosysteem van Hong Kong, stations Yau Ma Tei, Mong Kok en Prince Edward op de Tsuen Wan (rode) lijn.

Hongkong

Tsim Sha Tsui Promenade

Wandel langs de waterkant van Tsim Sha Tsui en geniet van het adembenemende uitzicht op de skyline van Hong Kong Island. Terwijl je hier bent, moet je zeker de Avenue of Stars bezoeken, het antwoord van Hong Kong op de Hollywood “Walk of Fame”, waar je zowel de sterren van de Chinese als de westerse film kunt zien. Er zijn winkels, restaurants en ’s avonds een grote openluchtmarkt waar traditionele Kantonese gerechten worden geserveerd naast namaakartikelen en souvenirs. Vergeet niet om te onderhandelen!

alles over Hongkong

Neem de Star Ferry

De beste manier om de haven over te steken van Kowloon Island naar Hong Kong Island is via de Star Ferry, die voor slechts 2,70 HKD een fantastisch uitzicht op de skyline van de stad biedt. Het is een van onze favoriete bezigheden.

Ngong Ping 360

Deze kabelbaan is iets meer dan 5,5 kilometer lang, van Tung Chung over de baai naar het vliegveld en vervolgens verder naar het eiland Lantau, waar je het Po Lin-klooster kunt bezoeken. De kabelbaan geeft je een panoramisch uitzicht op de luchthaven, de haven en de hele stad voordat hij door de omliggende bergen reist. De rit duurt ongeveer 25 minuten. Lantau Island is een beetje toeristisch, maar de rit en het klooster bieden de moeite waard uitzicht op de stad en de kleine eilanden in Hong Kong. Een retourticket voor volwassenen voor de kabelbaan kost 210 HKD voor een standaardcabine en 290 HKD voor een kristallen cabine (een kabelbaan met een glazen bodem).

Hongkong meer dan een plek om over te stappen

Neem een food tour

Na de ochtend in de kabelbaan en genietend van een geweldig uitzicht over Hong Kong, kun je tijdens de lunch een food tour maken. Hong Kong is een stad vol eten (er zijn hier meer dan 10.000 restaurants!) en je vindt er een divers aanbod van over de hele wereld. Misschien heb je in je hotel of andere vorm van accomadatie folders of flyers zien liggen van lokale food gidsen. Vaak laten zij flyers drukken in het Engels om Westerse toeristen te informeren over de mogelijkheden. Zonder hulp zul je nooit alle verborgen lokale favorieten vinden, zoek dus een goede gids om je de lekkerste dingen te laten proeven!

Loop de Ping Shan Heritage Trail

Gelegen in de New Territories (het minder bezochte noordelijke district van de stad), leidt dit pad je langs enkele van de belangrijkste oude bezienswaardigheden van de Tang-clan: het ommuurde Hakka-dorp Tsang Tai Uk, de Fu Shin Street Traditional Bazaar, Che Kung Tempel, Man Mo-tempel en de tempel van tienduizend Boeddha’s. Houd er rekening mee dat niet alle historische gebouwen op de route open zijn voor het publiek.

Hongkong, meer dan een plek om over te stappen

Een andere optie is de Lung Yeuk Tau Heritage Trail. Het begint bij het taoïstische tempelcomplex van Fung Ying Seen Koon en passeert de ommuurde dorpen Ma Wat Wai en Lo Wai voordat het eindigt bij de 18e-eeuwse Tang Chung Ling Ancestral Hall. Dit deel van Hong Kong wordt vaak overgeslagen door toeristen, en de paden, die door de meer landelijke regio van de stad kronkelen, zijn rustig en een welkome afwisseling van de gigantische metropool van de binnenstad.

Lees ook: De mooiste plekken van Japan

0