dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De leukste dingen om te zien en doen in Rome

Rome is een stad met een historie die eeuwen teruggaat. Je bent nooit ver verwijderd van ruïnes of verbluffende oude of klassieke architectuur. Het ene moment passeer je een modern gebouw, het andere moment staar je naar een paar Dorische zuilen uit de Romeinse Republiek, een paleis uit de renaissancetijd ontworpen door Michelangelo, of een plein rond een door Bernini ontworpen barokke fontein.

Rome is een waar je gewoon wilt ronddwalen en de sfeer en de esthetiek van dit alles wilt absorberen. In sommige opzichten voelt het als een dorp, met zijn eerbiedwaardige, sfeer, en in andere opzichten als een kosmopolitische stad, omdat er zoveel musea, historische bezienswaardigheden en geweldige restaurants zijn. Uiteraard is het onmogelijk om alles in één bezoek te zien. Dat kan simpelweg niet bij een miljoenenstad die drieduizend jaar oud is. Wat de vraag oproept: hoe beslis je wat je gaat doen? In deze blog helpen we je daarbij!

Wandelroute

Wandeltochten zijn een geweldige manier om meer te weten te komen over een plek. Wij raden Rome’s Ultimate Free Walking Tour of New Rome Free Tours aan. Ze behandelen alle hoogtepunten en kunnen je met een beperkt budget kennis laten maken met de stad. Zorg ervoor dat je je gids aan het einde een fooi geeft.

Als je op zoek bent naar een betaalde rondleiding die veel verder gaat, ga dan naar Take Walks, dat een van de beste wandeltochten in Rome biedt, met deskundige gidsen die je achter de schermen kunnen begeleiden bij de beste attracties. Ze kunnen je als geen ander reisbureau een kijkje achter de schermen geven, inclusief vroege toegang tot de Sixtijnse Kapel en skip-the-line Colosseum-tours. Als een foodtour meer jouw ding is, biedt Get Your Guide een smakelijke tour van 2,5 uur met 5 stops voor slechts 42 EUR, terwijl Devour een diepgaande streetfood-tour en pizzacursus voor 89 EUR biedt.

Het Colosseum

Dit amfitheater uit de eerste eeuw is gemakkelijk een van de meest herkenbare en adembenemende bezienswaardigheden ter wereld en is een van de topattracties in Rome. Er waren 80 ingangen/uitgangen in dit superstadion: 76 voor aanwezigen/toeschouwers, 2 voor deelnemers (d.w.z. gladiatoren) en 2 voor de keizer. Hoewel dat misschien een buitensporig aantal lijkt, kon het Colosseum in die tijd maar liefst 50.000 mensen herbergen.

De leukste dingen om te zien en doen Rome

Koop jouw toegangskaarten bij de nabijgelegen ingang van de Palatijn aan de Via San Gregorio 30, waar de rij veel korter is, of koop ze online (een ticket geeft toegang tot de Palatijn en het Forum Romanum). Je kunt ook een tour boeken bij Walks of Italy als je een meer diepgaande ervaring wilt.

Het Forum Romanum

Eens het centrum van de bekende wereld, is het Forum Romanum tegenwoordig misschien niet meer dan marmer en halfvergane tempels, maar het is een van de meest beste plekken in de stad. Je moet je fantasie een beetje gebruiken, maar deze strook aarde en marmer was ooit een bedrijvigheid, omzoomd met winkels, openluchtmarkten en tempels.

De Via Sacra is de hoofdstraat die het Forum doorsnijdt, de plek waar alle wegen in het rijk begonnen of eindigden. Toen het rijk eenmaal viel, werd het Forum een ​​weiland voor boerderijdieren; het was in de Middeleeuwen bekend als Campo Vaccino, of Cow Field. Door de eeuwen heen werd veel van het marmer geplunderd en het gebied werd uiteindelijk begraven toen het middelpunt van Rome verschoof. Pas in de 19e eeuw begonnen archeologen met het opgraven en herontdekken van het Forum.

De leukste dingen om te zien en doen in Rome

Verken de Vaticaanse Musea

De Vaticaanse Musea, de thuisbasis van de beroemde Sixtijnse Kapel, herbergen zes kilometer aan kamers en gangen die zijn versierd met een van ’s werelds grootste kunstcollecties. Naast het meesterwerk van Michelangelo op het plafond van de kapel, zijn er kamers met fresco’s van Raphael en schilderijen van onder andere Da Vinci, Titiaan, Caravaggio en Fra Angelico, plus zalen met oude Griekse en Romeinse beeldhouwwerken, Egyptische mummies en Etruskische relikwieën.

TIP: Ga ’s ochtends niet zoals iedereen in de kilometerslange rij staan. Ga in plaats daarvan na de lunch, wanneer je praktisch zo naar binnen kunt lopen zonder te hoeven wachten. Skip the line-tickets kosten 26 EUR. Als je de voorkeur geeft aan een rondleiding, kost de skip-the-line rondleiding 69 EUR en duurt deze 3 uur.

alles over Rome

Sint-Pietersplein en Sint-Pietersbasiliek

De grootste kerk in de katholieke wereld, de Sint-Pietersbasiliek, werd ontworpen door een echt renaissance- en barokteam: Bernini ontwierp de twee met zuilen gevulde gangen die het plein omringen, Bramante maakte een vroeg ontwerp voor de basiliek en Michelangelo plaatste de koepel erop. Honderdtwintig jaar nadat de bouw was begonnen, werd de kerk uiteindelijk ingewijd in 1626. Ze staat op de plek waar ooit een kerk uit de vierde eeuw stond en bovenop de plek waar St. Peter zelf werd gekruisigd. Zijn botten liggen daar nog steeds.

De leukste dingen om te zien in Rome

Binnen in de basiliek vind je torenhoge koepels met engelen en cherubijnen die gelukzalig rond een gedeeltelijk bewolkte hemel zweven, evenals grote marmeren sculpturen van heiligen, pausen en bijbelse figuren. Voor 8 EUR beklim je de 551 treden naar de top van de koepel van Michelangelo. Voor 2 EUR meer kun je een lift nemen.

Lees ook: Italië ontdekken? Zo doe je dat!

0