dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Backpacken in Costa Rica? Wat moet je gezien en gedaan hebben?

Backpacken in Costa Rica is een droom van een hele hoop mensen. Costa Rica is een prachtig land waar ontzettend veel te zien en te doen is, maar soms is het nog best lastig om plekken te kiezen die je allemaal wil bezoeken. Helemaal in een land als Costa Rica waar zo ontzettend veel mooie plekken zijn. Daarom gaan wij in deze tekst enkele tips geven voor het backpacken door Costa Rica. Wat zijn nou de echte plekken die je niet mag missen wanneer je gaat rondreizen door Costa Rica?

Bezienswaardigheden Costa Rica

Costa Rica is een land wat zich bevindt in Midden-Amerika.(Costa Rica hoort bij het werelddeel Noord Amerika) In het noorden grenst het land aan Nicaragua en aan het zuiden met Panama. In het westen en oosten deelt het land geen grenzen met landen, maar alleen maar met de zee. De hoofdstad van Costa Rica is San Jose. Costa Rica staat bekend om zijn natuur en maar liefst 25 procent van het land bestaat dan ook uit beschermde natuurgebieden. Ideaal voor het rondreizen door Costa Rica. In deze beschermde natuurgebieden vindt je veel verschillende exotische planten en dieren en het is zelfs mogelijk om een luiaard te spotten. Mocht je nog niet overtuigd zijn om te gaan backpacken in Costa Rica dan komt dat vast wel door een van de volgende tips.

Highlights van Costa Rica

1. Nicoya

Nicoya is een schiereiland van Costa Rica en wanneer je gek bent op stranden is dit iets wat absoluut niet mag missen wanneer je gaat reizen in Costa Rica. De stranden van Nicoya worden zelfs legendarisch genoemd en wanneer je denkt aan stranden die uit een droom lijken te komen, kom je uit op de stranden van Nicoya. Langs de kust vindt je talloze leuke kleine dorpjes met een hoop karakter waar je eindeloos in kan verdwalen. Daarnaast vindt je er voldoende mogelijkheden voor accommodatie en eten. Op dit schiereiland vindt je een hoop highlights van Costa Rica die te maken hebben met water activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan snorkelen of surfen. Nicoya is dus een plek die niet mag missen tijdens het reizen in Costa Rica.

2. Arenal Vulkaan

Op nummer 2 van de dingen die je niet mag missen tijdens het backpacken in Costa Rica vinden we de Arenal vulkaan. De vulkaan bevindt zich in een van de vele nationale parken van Costa Rica evenals nog een andere vulkaan. Waarom de Arenal vulkaan een van de hoogtepunten van Costa Rica is, is natuurlijk door het nationale park erom heen, maar ook omdat de vulkaan een van de weinige actieve vulkanen op de wereld is. In het nationale park vindt je daarnaast ook een museum en een hoop natuur. Tijdens het backpacken door Costa Rica mag dit natuurlijk niet missen.

3. Corcovado Nationaal Park

Een ander prachtig Nationaal Park in Costa Rica is Corcovado. Tijdens het rondreizen in Costa Rica ga je natuurlijk voor de natuur en deze vindt je in dit park meer dan genoeg terug. in Corcovado vindt je een van de grootste percentages aan biodiversiteit van de wereld. Corcovado is een van de bezienswaardigheden Costa Rica omdat het net voelt alsof je terug in de tijd gaat naar een tijd toen er alleen maar natuur was. Een van de mooiste hoogtepunten van Costa Rica.

4. Monteverde

Een van de highlights van Costa Rica die echt niet mag ontbreken tijdens het rondreizen door Costa Rica is Monteverde en het dorpje Santa Elena. Santa Elena is namelijk een fijne uitvalbasis tijdens het backpacken door Costa Rica doordat het een hoop horeca en accommodatie bevat. Daarnaast ga je tijdens het reizen in Costa Rica natuurlijk voor de natuur en deze is hier in veelvoud te vinden. Neem een trektocht door het nevelwoud en ga ziplinend over de bossen. Ook een van de hoogtepunten van Costa Rica.

5. Manuel Antonio National Park

Er zijn een hoop nationale parken die je tegenkomt tijdens het backpacken door Costa Rica. De Nationale parken behoren dan ook tot de hoogtepunten van Costa Rica en zo ook Manuel Antonio National Park. Dit park staat namelijk bekend om zijn vele wilde dieren. Elke dierenliefhebber komt hier dan ook echt tot zijn recht. Backpacken in Costa Rica doe je natuurlijk ook om dieren tegen te komen die je normaal niet ziet en dat is in dit park een leuke bijkomstigheid.

6. Puerto Viejo

Mocht je tijdens het rondreizen door Costa Rica zin hebben in een feestje dan is Puerto Viejo een absolute must. In Puerto Viejo zijn namelijk reggae feestje waarbij je altijd kan aansluiten en kan genieten van een lekker drankje. Na een leuke nacht kun je het reizen in Costa Rica weer hervatten.

7. Central Valley

In het hart van Costa Rica vindt je tijdens het rondreizen door Costa Rica een hoop verschillende activiteiten die je niet mag missen tijdens het backpacken door Costa Rica. Zo vindt je bijvoorbeeld verschillende vulkanen en andere natuurlijke fenomenen. Een van de highlights van Costa Rica in de Central valley is raften over de wilde rivieren.

Backpacken in Costa Rica tot slot

Tijdens het backpacken in Costa Rica zijn er dus een hoop highlights van Costa Rica die je niet mag missen. Er is voldoende te doen en je zult je tijdens het reizen in Costa Rica dus ook absoluut niet vervelen met de bovenstaande hoogtepunten van Costa Rica.1