dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De mooiste plekken van Nicaragua

By Posted on

De mooiste bestemmingen van Nicaragua

Nicaragua is een land in Midden-Amerika en ligt tussen de landen Honduras en Costa Rica. De natuur van Nicaragua is prachtig, het is een goedkope bestemming en er is van alles te zien. Nicaragua is ook het veiligste land van Midden-Amerika, geen reden dus om geen bezoekje te brengen aan dit prachtige land. De mooiste bestemmingen van Nicaragua zullen in dit artikel besproken worden.

De mooiste plekken van Nicaragua:

isla de ometepe

1. Isla de Ometepe
Dit is een vulkanisch eiland en een unieke bezienswaardigheid. Door twee vulkanen is het eiland ontstaan. Op het eiland vind je de hoogste watervallen van het hele land, Isla de Ometepe is zeker een van de mooiste bezienswaardigheden van Nicaraqua.

leon


2. Leon
Leon is de voormalige hoofdstad van Nicaragua en heeft een gezellige sfeer. Een leuke activiteit die je hier kunt doen is vulkaanboorden.

Granada

3. Granada
In Granada vind je veel koloniale kerken, oude straten, kleurrijke huisjes en leuke restaurantjes.

Corn Islands

4. Corn Islands
De Corn Islands zijn zeker een van de mooiste plekken van Nicaragua. Het is hier net een paradijs, met witte stranden en helderblauw water. De cultuur is op deze plek ook eeg relaxt, je moet de Corn Islands zeker niet overslaan als je door Nicaragua aan het reizen bent.

San Juan del Sur

5. San Juan del Sur
Dit is een plaatsje in het zuiden van Nicaragua. Je kunt hier goed surfen, lekker eten en paardrijden in een mooie omgeving.
De bovenstaande plekken mogen niet ontbreken op jou route door Nicaragua, het zijn namelijk de mooiste plekken van Nicaragua.

De mooiste bezienswaardigheden van Nicaragua:

1. Zwemmen bij Ojo de Agua
Als je in Ometeppe bent zal je veel zweten door het warme meer. Niets is lekkerder dan afkoelen door een duik te nemen. Ojo de Agua zijn natuurlijke baden waar je lekker af kunt koelen, de omgeving is hier ook prachtig.
2. Ga kajakken
Er zijn veel plekken in Nicaragua waar je kunt kajakken, bijvoorbeeld door de Rio Istian.
3. Beklim een vulkaan
Er zijn meerdere vulkanen te vinden in dit prachtige land. Een van de vulkanen is de Masaya vulkaan, als je aan de katerrand staat kan je het lava zien borrelen, dit is erg indrukwekkend en zeker een van de mooiste bezienswaardigheden van Nicaragua.
4. Bezoek de Iglesia Merced
Dit is een mooie kathedraal in Granada. Als je via de trappen helemaal omhoog loopt, dan heb je een prachtig uitzicht over heel Granada.
5. Breng een bezoekje aan Jezus in San Juan del Sur
Vanaf het strand loop je ongeveer drie kwartier en je komt uit bij een groot beeld van wel 24 meter hoog. Het is een beeld van Jezus en vanaf boven heb je een prachtig uitzicht op het hele stadje.

In dit artikel heb je gelezen over de mooiste bezienswaardigheden van Nicaragua en de mooiste bestemmingen van Nicaragua. Nicaragua mag zeker niet ontbreken op jouw bucketlist, het is een goedkoop land en de natuur is prachtig. Wacht niet langer en boek snel een vliegticket om dit mooie land te kunnen ontdekken.

1