dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Op vakantie naar Zuid-Afrika

By Posted on

Als je besloten hebt om op vakantie te gaan naar Zuid-Afrika, dan staat je zeker weten een mooi avontuur te wachten. Zuid-Afrika is het ultieme land om heerlijk rond te reizen. Wellicht ben je al bezig met het uitstippelen van een leuke route. Echter is de voorbereiding van zo’n mooie reis ook wel wat werk. Je moet niet alleen je route bepalen maar ook nog vele andere praktische zaken regelen. Een goede voorbereiding zorgt uiteindelijk voor een onbezorgde reis waar je alleen nog maar van hoeft te genieten.

Heb je voor jouw reis naar Zuid-Afrika een visum nodig?

Of je een visum nodig hebt voor jouw reis naar Zuid-Afrika is afhankelijk van de tijd die je er wilt blijven. Wil je maximaal drie maanden in Zuid-Afrika verblijven dan heb je geen visum nodig. Voor een Zuid-Afrika vakantie heb je wel een geldig paspoort nodig. Kijk goed naar de geldigheidsdatum want deze moet minimaal tot een maand na terugkeer in Nederland geldig zijn. Om op vakantie naar Zuid-Afrika te gaan moet je ook beschikken over een bewijs van voldoende financiële middelen en een document waarop staat wat je doel van je reis is. Neem je kinderen mee dan ben je verplicht om de officiële geboorteactie van het kind bij je te hebben.

Zijn er inentingen en vaccinaties nodig voor een vakantie naar Zuid-Afrika?

Helaas kun je tijdens een rondreis door Zuid-Afrika te maken krijgen met diverse infectieziekten. Daarom is het verstandig om ruim voordat je op vakantie gaat naar Zuid-Afrika een afspraak te maken voor een vaccinatieadvies bij de GGD. Zij kunnen je precies vertellen welke vaccinaties en inentingen verstandig zijn om te nemen. Deze keus is meestal gebaseerd op je reisplannen. Neem dus eventueel je reisplanning of de route die je wilt gaan volgen tijdens je vakantie in Zuid-Afrika mee.

Reizen en overnachten in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het ultieme reisland, het is zonde om tijdens je vakantie in Zuid-Afrika op één plek te blijven. Het land is ongekend mooi maar op sommige plekken ook wat minder veilig. Soms is het verstandig om daarom een gids of een begeleider mee te nemen. Wil je een bepaalde plaats bezoeken of een natuurgebied intrekken, laat je dan vooraf goed informeren of je dit op eigen houtje kunt doen of dat het veiliger is om iemand mee te nemen die bekend is in deze omgeving. Overnachten in Zuid-Afrika kun je doen in alle prijsklassen. Je hebt prachtige hotels, goede hostels en zelfs kampeerplaatsen. Ga absoluut niet wild kamperen, Zuid-Afrika heeft de hoogste criminaliteitscijfers ter wereld, je bent dan je leven niet zeker. Voor het geld hoef je een veilige slaapplaats trouwens niet te laten gaan. Ben je van plan om een langere periode in het zelfde gedeelte van Zuid-Afrika te verblijven dan kun je voordelig een appartement huren. In Zuid-Afrika een huisje huren voor een maand kost ongeveer 300 euro.

Boek een georganiseerde rondreis door Zuid-Afrika of stippel zelf een prachtige route uit.

Hoe je ook op vakantie wil gaan naar Zuid-Afrika, het land heeft de mogelijkheden. Of je nu wil gaan backpacken of liever mee gaat met een georganiseerde rondreis. Boek je Zuid-Afrika vakantie via Travelworld, en start je onbezorgde reis door dit prachtige land!

0