dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Met een camper IJsland verkennen; wat zijn de hoogtepunten?

By Posted on

IJsland is een prachtig land wat een hele hoop te bieden heeft voor alles en iedereen. Helemaal wanneer jullie een camper huren op IJsland en op zoek gaan naar alle hoogtepunten die het land te bieden heeft, kom je sowieso aan je trekken. In deze tekst gaan we een kijkje nemen in IJsland. Wat zijn de hoogtepunten van IJsland, maar ook wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van IJsland.

Camper huren op IJsland

Wanneer je alle bezienswaardigheden van IJsland wil zien, is het natuurlijk het best om een camper te huren op IJsland. Hierdoor zit je niet vast aan een locatie, maar kun je alle verschillende locaties opzoeken en er een rondreis van maken.

Hoogtepunten IJsland

Laten we een kijkje nemen bij de top 10 hoogtepunten van IJsland.

10. Watervallen

Het land biedt een groot assortiment aan verschillende watervallen. Gezamenlijk krijgen deze een plekje op de lijst met bezienswaardigheden IJsland. De watervallen in IJsland zijn allemaal indrukwekkend en daarom zijn al deze watervallen, In het IJslands genaamd Foss, de moeite waard om te bezoeken.

9. Vulkanische stranden

In het zuiden van IJsland vindt je de vulkanische stranden. Het bijzondere aan deze stranden is dat het zand zwart is en warm aanvoelt. Hoe koud het verder ook buiten is, de stranden voelen altijd warm aan. Een mooie locatie om deze stranden te bekijken is bij het plaatsje Vik. Hier heb je ook prachtige wandelroutes.

8. Walvissen spotten

Mocht je nou echt iets heel bijzonders willen doen, dan is er in IJsland de mogelijkheid om walvissen te spotten. Deze gigantische zeewezens laten graag hun rug, staart of hele lijf zijn en zeg nou zelf, wie wilt er nou geen walvis spotten?

7. Gletsjers

Naast watervallen en prachtige stranden staat IJsland natuurlijk ook bekend om zijn gletsjers. Verschillende van deze gletsjers zijn begaanbaar en er zijn zelfs hele hikes om de gletsjer en omgeving goed te kunnen zien. Een lijst met hoogtepunten van IJsland is dan ook niet compleet zonder de gletsjers.

6. Warmwaterbron

Nog een punt waar IJsland om bekend staan zijn de warmwaterbronnen. Wanneer je even wat rust nodig hebt van alle hectiek, ben je bij de warmwaterbronnen aan het juiste adres. De bekendste hiervan is de Blue Lagoon in Reykjavik, maar er zijn er talloze te vinden in IJsland.

5. Geisers

Aan prachtige natuurverschijnselen heb je er in IJsland genoeg. Toch zijn ook de Geisers een absolute aanrader. Met bruut geweld wordt er water vanuit de grond gespuwd. De originele geiser, genaamd Geysir, doet het helaas niet meer, maar dicht in de buurt is Strokkur. Deze geiser doet het nog wel en is daarom ook een van de bezienswaardigheden van IJsland.

4. Het landschap rondom Dimmuborgir

Wanneer je je in een echte fantasiewereld wil begeven ben je bij het natuurreservaat Dimmuborgir aan het juiste adres. Het natuurreservaat is ontstaan door verschillende vulkaanuitbarstingen ongeveer 3000 jaar geleden en daardoor bestaat het uit verschillende rotsformaties gemaakt van vulkaansteen. Wanneer je een wandeling maakt door het reservaat is het net alsof je je in een fantasiefilm bevindt.

3. De hoofdstad Reykjavik zelf

Ook de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, zelf mag natuurlijk niet ontbreken wanneer we kijken naar de hoogtepunten van IJsland. Een bezoekje aan de hoofdstad zal bestaan uit winkelen en bezoekjes aan culturele plekken zoals verschillende musea. Ook de stad zelf bekijken vanuit verschillende hoge gebouwen geeft een prachtig gezicht.

2. Snæfellsjökull

Mocht je nog meer verschillende natuurplekken willen bezoeken dan mag nationaal park Snæfellsjökull ook absoluut niet missen op jouw lijstje met bezienswaardigheden van IJsland. Mocht het nog niet voldoende opgevallen zijn, IJsland is ontstaan uit verschillende vulkanen. Ook Snæfellsjökull is er hier een van. Tegenwoordig is de vulkaan minder actief, maar het uitzicht is nog steeds prachtig. Absoluut een aanrader om op de lijst te zetten met hoogtepunten IJsland.

1. Noorderlicht

Een van de mooiste natuurverschijnselen die er is, is natuurlijk het noorderlicht. Een prachtige groene vlam die de lucht tekent. In IJsland is het mogelijk om het noorderlicht te zien met verschillende excursies. Dit is dan ook meteen een van de meest bijzondere hoogtepunten van IJsland.

Bezienswaardigheden IJsland

Zoals je kunt zien zijn er dus een hoop bezienswaardigheden van IJsland die je kan toevoegen aan jouw bucketlijst. Wanneer je met een camper op stap gaat, kun je ze allemaal bekijken en is jouw trip naar IJsland ook helemaal compleet. Toch is dit maar een fractie van wat IJsland te bieden heeft. Een reis naar IJsland zal dan ook nooit tegenvallen.

1