dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

5 tips om te doen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is de thuishaven van enkele van ’s werelds meeste uitgestrekte wildreservaten. Natuurliefhebbers komen uit alle windhoeken op zoek naar de zogenaamde “Big Five”: olifant, neushoorn, luipaard, buffel en leeuw. Dit is uiteraard een must see in Zuid Afrika. Maar een rondreis Zuid Afrika in dit onmetelijke uitgestrekte land leert je ook de woelige geschiedenis van het land kennen. In dit artikel ‘5 tips om te doen in Zuid Afrika’ enkele handige praktische tips die je niet mag missen tijdens je bezoek.

Tip 1: Het Kruger National Park

Een must see in Zuid Afrika is het Kruger National Park, één van ’s werelds mooiste safariparken. Het is ook een van de meest bezochte safariparken en is gelegen in de mooiste streken in Zuid Afrika die het land telt. Naast de Big Five die je kan bewonderen, biedt het natuurreservaat ook een verbazingwekkende diversiteit van rotsschilderingen. Toeristen kunnen Kruger bezoeken via de talrijke wegen, een begeleide safari te voet of in vogelperspectief in een luchtballon. De accommodaties tijdens de rondreis Zuid Afrika variëren van budgetvriendelijke kampeergelegenheden tot duurdere verblijfplaatsen om te overnachten.

Tip 2: Kaapstad

Kaapstad is één van de meest tot de verbeelding sprekende multiculturele steden ter wereld. Een stevige wandeltocht naar de top van de platte Tafelberg of via de kabelbaan geven je een uniek panoramisch uitzicht over de stad. Het is ongetwijfeld een van de mooiste streken in Zuid Afrika. Op de oostelijke hellingen liggen de botanische tuinen van Kirstenbosch en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Kuierend over de promenade aan het water, kan je walvissen spotten.

Tip 3: Stellenbosch

De meest pittoreske stad is Stellenbosch en mag niet ontbreken tijdens de rondreis Zuid Afrika. Tegenwoordig is het een bruisende universiteitsstad. Foodies komen hier ook ruimschoots aan hun trekken. Bourgondische types kunnen proeven van de beste gastronomie op het Afrikaanse continent.

Tip 4: De Drakensbergen

De spectaculaire Drakensbergen zijn één van de populairste vakantiebestemmingen. De streken in Zuid Afrika rond het uKhalahmba-Drakensberg Park bieden prachtige natuuruitzichten. Zo beschermt het Giant’s Castle Game reservaat grote kuddes eland. Het gebied herbergt meer dan 800 planten. Toeristen komen naar hier om te wandelen, fietsen en te raften.

Tip 5: Blyde River Canyon

Dit prachtige natuurreservaat is een favoriete tussenstop tussen het Kruger National Park en Johannesburg. Watervallen en rivieren decoreren het landschap. Nijlpaarden en krokodillen hebben hier hun biotoop. Boottochten en wildwatervaren zijn één van de uitnodigende activiteiten die je kan plannen.

1