dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Kerstmarkt in Dusseldorf

By Posted on

Proef de kerstsfeer in Düsseldorf

December is de maand van gezelligheid. Een goede manier om in de sfeer van de feestdagen te komen is het bezoeken van een (Duitse) kerstmarkt. De kerstmarkt in Dusseldorf is onder kerstliefhebbers een grote favoriet. En dat is niet voor niets! Vanuit Nederland kun je Düsseldorf namelijk makkelijk in een dag bezoeken. Kerstmarkt Dusseldorf is bovendien een van de grootste gratis kerstmarkten van Duitsland en daarbij ook een van de leukste. Lees hieronder alle informatie over Kerstmarkt Dusseldorf 2019 – 2020!

dusseldorf kerstmarkt

Kerstmarkt Dusseldorf: 7 markten in één

Van 21 november tot en met 30 december 2019 is het weer zover! Düsseldorf ontpopt zich dan iedere dag van 11.00 tot 21.00 uur tot een waar kerstparadijs. Uniek aan de Kerstmarkt in Dusseldorf is dat de stad maar liefst zeven kerstmarkten met elkaar combineert. De markten zijn bij elkaar goed voor ruim 200 kramen. Iedere markt heeft bovendien een eigen thema. Deze thema-markten bevinden zich in Altstadt en Stadtmitte. De markten zijn opgebouwd rond de Köningsallee, Schadowstrasse en het oude stadshart. Je loopt gemakkelijk van de ene naar de andere markt dankzij de kerstverlichting die de afzonderlijke markten slim aan elkaar koppelt.

Voor ieder wat wils

Vanzelfsprekend biedt de Kerstmarkt in Dusseldorf bezoekers de kans om prachtige kerstspulletjes te kopen, te genieten van een glaasje warme glühwein en je trek te stillen met een traditionele versnapering. Daarnaast kun je in Düsseldorf schaatsen op een schaatsbaan van 450m2, vanuit een reuzenrad de sfeervolle skyline van Düsseldorf bewonderen en is er voor de allerkleinsten een poppentheater op de Schadowplatz. In combinatie met muziek en prachtige lichtjes is de Kerstmarkt in Dusseldorf uitermate geschikt voor kinderen.

kerstmarkt in dusseldorf

Shoppen in het winkelhart van Düsseldorf

Ben je nog niet uitgewinkeld na deze zeven kerstmarkten? Rond Kerstmarkt Dusseldorf kun je verder winkelen in het sfeervolle winkelhart van Düsseldorf. Je vindt er warenhuizen met producten van bekende merken, gezellige restaurants en barretjes en kleine boetiekjes. Rond de kersttijd is er in Düsseldorf dus genoeg te doen. Wil je rustig de tijd nemen om de stad te bekijken? Veel hotels in Düsseldorf hebben speciale aanbiedingen zodat je van een bezoekje aan de Kerstmarkt gemakkelijk een weekendje weg kunt maken!

kerstmarkt dusseldorf

Vervoer naar Kerstmarkt Dusseldorf

Een van de redenen dat de Kerstmarkt in Dusseldorf zo populair is onder Nederlanders, is dat Düsseldorf met gemak in een dag te bereizen is. Vanaf Utrecht is Düsseldorf met de auto bijvoorbeeld in slechts 2 uur te bereiken. Let op: houd hierbij rekening met de aanschaf van een milieusticker (Umweltplakette). Düsseldorf valt binnen een Milieuzone (Umweltzonen) en een milieusticker is hier dan ook verplicht. Riskeer dus geen boete en vraag gemakkelijk online een milieusticker aan voor 12,50 euro. Heb je geen zin in een autorit en aansluitende parkeerkosten? Overweeg dan om naar Düsseldorf af te reizen met het openbaar vervoer! Al vanaf 20 euro reis je met NS International comfortabel van Nederland naar Düsseldorf waar je in het centrum uitstapt. Ook per bus is Düsseldorf prima te bereiken. Vanaf zo’n 20 euro p.p. rijden elk jaar diverse bussen speciaal naar Düsseldorf af vanwege de populaire kerstmarkt.

De Kerstmarkt Dusseldorf 2019 is ideaal om het decennium sfeervol af te sluiten. Deze unieke kerstmarkt heeft maar liefst ruim 200 kraampjes waar jong en oud de kerstsfeer kunnen proeven. Daarnaast leent Düsseldorf zich goed voor een stedentrip en is deze sfeervolle Duitse stad vanuit Nederland gemakkelijk per auto of openbaar vervoer te bereiken.

1