dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De mooiste Maya steden en tempels

By Posted on

Een rondreis door Mexico, en zeker als je Yucatan aandoet, mag niet voorbijgaan zonder dat je een bezoek hebt gebracht aan de mooiste Maya steden en de mooiste Maya tempels van het land. De Maya’s vormden een Meso-Amerikaanse cultuur die met name in de jaren 250 tot 900 floreerde. De Mayacultuur reikte van Columbia tot Mexico en kende een compleet eigen schrift. Voorts valt de Maya-beschaving op door haar kunst, de prachtige architectuur – zichtbaar in mooie Maya tempels en mooie Maya steden -, de wiskunde, gebruik van astronomie en de praktijk van recycling die in deze samenlevingen gangbaar was. Als je een rondreis maakt door Midden-Amerika of Mexico maakt en deze cultuur wilt ontdekken, welke mooie Maya steden en mooie Maya tempels mag je dan echt niet missen? We hebben hieronder een top 6 van de mooiste Maya steden en mooiste Maya tempels gemaakt, in een willekeurige volgorde. Geniet alvast van je prachtige ontdekkingsreis door Amerika, waar je een van de oudste culturen ter wereld leert kennen.

Top 6 mooiste Maya steden en tempels:

1. Chichén Itzá: een van de zeven wereldwonderen

De mooiste Maya stad in de provincie Yucatan, met tevens de wellicht mooiste Maya tempel die nog bestaat, is Chichén Itzá. Deze stad met tempel is niet voor niets uitgeroepen tot een van de zeven wereldwonderen. Chichén Itzá staat vol met prachtige oude Maya architectuur en de mooiste Maya tempels. De stad is erg populair onder toeristen. Wil je rustig kunnen rondkijken in deze mooiste Maya stad, zorg dan dat je in de vroeg ochtend aankomt. Je kunt dan vrij ongestoord, zonder dat er een massa mensen rondloopt, de prachtige bouwwerken van de Maya’s bewonderen. Naast de mooiste Maya tempel die de tand des tijds heeft overleefd, vind je in Chichén Itzá nog andere interessante bezienswaardigheden, namelijk de beroemde grote piramide van Kukulcán en ‘De Sterrenwacht’, ofwel El Caracol.

2. Het Maya-tempelcomplex Kabah

In Yucutan kun je ook terecht voor een van de mooiste Maya tempels van Mexico: het tempelcomplex van Kabah. Deze plek is bij toeristen niet zo bekend en dus een goede bestemming als je in alle rust mooie Maya steden met mooie Maya tempels wilt bekijken. Deze wellicht mooiste Maya tempel is te bereiken per touringbus, waarbij je een prachtige rit maakt door de fraaiste natuurgebieden van Yucatan. In Kabah kun je de belangrijkste attractie van deze plek bekijken, namelijk de ruim 300 maskers van Chac, The Palace of the Masks.

3. Uxmal: een van de mooiste Maya steden

Een van de andere mooie Maya steden die je kunt aandoen, is de mooiste Maya stad Uxmal in Yucatan, Mexico, een echte topper onder de mooiste Maya steden. Hier is een van de mooiste Maya tempels van heel Mexico te vinden. Je kunt Uxmal eenvoudig bezoeken vanuit de Yucatan-hoofdstad Mérida. In Uxmal is het iets minder druk dan in Chichén Itzá, maar nog steeds kun je hier veel toeristen verwachten. Een van de meest idyllische plekjes in deze mooiste Maya stad is de beroemde Piramide van de Tovenaar die ongeveer veertig meter hoog is. Zorg ervoor dat je deze piramide beklimt, want het levert je een formidabel uitzicht op over andere mooie Maya tempels in de buurt, te midden van de jungle. Supergaaf om mee te maken!

4. Tulúm: Mayacultuur in een prachtige omgeving

Houd je van het bezoeken van de mooiste Maya steden en mooie Maya tempels in een schitterende natuurlijke omgeving? Wie van dé perfecte combinatie tussen cultuur en natuur hout, moert naar Tulúm gaan. Dit is een van de meest idyllische plekjes in Mexico, waar je ook de mooiste Maya tempel van deze plaats moet bezoeken. Deze is gelegen aan de azuurblauwe zee met prachtig witte stranden. De plek is uiterst fotgeniek en maakt en onvergetelijke indruk op bezoekers. Vergaap je niet alleen aan de prachtige natuur, maar bezoek ook de mooiste Maya tempels in dit gebied!

5. Palenque: de mooiste Maya tempels midden in de rimboe

Ongetwijfeld een van de mooiste Maya steden in Mexico liggen bij Palenque, een pareltje onder de mooie Maya steden. Wil je mooie Maya tempels zien, dan moet je in Palenque zijn geweest. Je kunt met een gids een rondleiding maken langs de prachtige bouwwerken van Maya’s, die midden in de rimboe liggen. Of loop zelf over het gigantische terrein van liefst 15 km2. Er is genoeg te zien en te smullen in dit gebied met een van de mooie Maya steden die Mexico rijk is. Het gave is dat je in Palenque ook veel meekrijgt van de imponerende flora en fauna van de Mexicaanse regenwouden. Zo hoor je prachtige vogels hun lied zingen, brulapen die tekeer gaan en natuurlijk het geluid van de toekans. Palenque is een fascinerende plek, die in je geheugen gegrift zal blijven staan.

6. Tikal, Guatamala: een belevenis om nooit te vergeten

mooie maya stad

Ben je van plan om bijvoorbeeld te gaan reizen, backpacken of hiken in Guatemala, dan mag je zeker de mooie Maya tempels van Tikal niet overslaan.

In het rijtje mooie Maya steden moet zeker Tikal in Guatemala genoemd worden. Deze mooiste Maya stad van Guatemala is een van de parels als het aankomt op de oude Mayacultuur en de rijkdom die deze te bieden heeft. Je vindt hier meerdere prachtige tepels, de mooiste Maya tempels ter wereld, die tot wel 44 meter hoog zijn. Tijdens je bezoek aan deze hoogvlieger onder de mooiste Maya steden ontdek je ook veel wilde en bijzondere dieren uit het omliggende regenwoud. Een supergave en onvergetelijke belevenis voor jong en oud. En vergeet niet om de zonsondergang of opgang te bekijken, want ook die zal je nog lang heugen!

1