dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Kamperen in corona tijden, waar moet je allemaal rekening mee houden?

By Posted on

De komst van het coronavirus en de genomen maatregelen om de verspreiding van dit virus te voorkomen, heeft ervoor gezorgd dat we niet meer volledig zorgeloos op vakantie kunnen. Oké, je hoeft je niet echt zorgen te maken, maar er zijn wel een paar punten waar je rekening mee moet houden als je deze zomer lekker gaat kamperen. In dit artikel lees je waar je zoal rekening mee moet houden.

Campings in Nederland

De campings in Nederland hebben sinds 15 juni weer hun sanitaire voorzieningen geopend. Daar kun je dus weer gebruik van maken. Als je het toch niet helemaal vertrouwt om van een openbaar toilet gebruik te maken, neem dan een chemisch toilet mee voor eigen gebruik.

De restaurants op de campings in Nederland zijn ook weer open. Deze openstelling is wel onder voorbehoud. Als blijkt dat het virus zich toch weer begint te verspreiden dan kan de overheid besluiten om de restaurants weer te sluiten.

Veiligheid

Is het veilig om weer te gaan kamperen? Ja, dat is het. Wel dien je je aan de richtlijnen van RIVM te houden. Zorg er dus voor dat je 1,5 meter afstand houdt van andere mensen. Als je luchtwegklachten hebt of andere gezondheidsklachten dan kun je uit voorzorg beter thuis blijven.Je vormt anders een te groot risico voor andere mensen. Ben je in een risicogebied geweest? Zorg dan dat je 14 dagen thuis in quarantaine blijft. Zo voorkom je verspreiding van het virus.

Het is inmiddels ook weer toegestaan om tijdens je kampeervakantie gasten te ontvangen. Het is wel aan te raden om met zijn allen geen drukke gebieden te bezoeken. Als grote groepen mensen zich in hetzelfde gebied vinden dan wordt het lastiger om 1,5 meter afstand te houden.

Naar het buitenland

Sinds 15 juni geldt er weer een positief reisadvies voor EU- en Schengen landen. Het gaat hierbij wel om landen die zelf hebben aangegeven dat ze weer openstaan voor het ontvangen van Nederlandse toeristen. Voorheen werd geadviseerd om slechts naar deze landen te reizen als je reis noodzakelijk was. Dat advies geldt vanaf nu niet meer. Kamperen in het buitenland is dus weer mogelijk.

Hieronder volgt kort welke maatregelen gelden in een aantal populaire Europese vakantielanden.

Duitsland
De campings in Duitsland zijn gewoon open. Wel dien je in het openbaar vervoer en in winkels een mondkapje te dragen. De horeca is ook open. Verder dien je 1,5 meter afstand te houden.

Frankrijk
In Frankrijk hoef je op de camping geen mondkapje te dragen, maar in het openbaar vervoer wel. Wel dien je afstand te houden tot elkaar. In Frankrijk geldt een afstand van 1 meter in plaats van 1,5 meter. De horeca is ook open.

Griekenland
Als je met het vliegtuig naar Griekenland gaat, bijvoorbeeld naar de mooie Cycladen, dan kan het zijn dat je getest wordt op corona. Verder dien je een contactformulier in te vullen zodat autoriteiten je kunnen benaderen als je in contact bent geweest met een mogelijke coronapatiënt.De horeca is open.

Italië
Wil je de mooiste plekken van Palermo opzoeken of misschien een meer avontuurlijke vakantie in de Dolomieten? Houd dan rekening met het volgende: In Italië geldt een minimale afstand van 1 meter. Als het je niet lukt om 1 meter afstand te houden dan dien je een mondkapje te dragen.

De horeca is ook open. Als je aan tafel zit in een horecagelegenheid dan hoef je geen mondkapje te dragen. Ziet je niet aan tafel? Dan moet je een mondkapje dragen.

Kroatië
Ook in Kroatië dien je een mondkapje te dragen als je niet 1 meter afstand kan houden. De horeca in Kroatië is ook open.

Luxemburg
In Luxemburg geldt een minimale afstand van 2 meter. Draag een mondkapje als je je niet aan deze afstand kunt houden. De horeca is open, maar de speeltuinen nog niet.

Spanje
In Spanje dien je 1,5 meter afstand te houden. Alle openbare voorzieningen zijn beperkt toegankelijk.

Tot slot

Zoals je leest, geldt niet in alle landen dezelfde maximale afstand. Lees je dus goed in over de maatregelen die in jouw vakantiebestemming gelden. Respecteer de geldende maatregelen en dan kun je gaan genieten van jouw welverdiende vakantie.

0