dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De mooiste plekken van Palermo

By Posted on

De mooiste plekken in Palermo

De hoogtepunten van Palermo gaan verder dan alleen culturele en fysieke aantrekkingskracht – het heeft de oudste gebouwen met aantrekkelijke schilderijen, stranden en musea. Het is ook het oudste gebied dat grenst aan de Via Vittorio Emanuele. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot in de 9e tot 11e eeuw onder invloed van de Arabieren. Het werd de hoofdstad van de Emirs, een stad met moskeeën en paleizen die gelijk zijn aan gebouwen in Bagdad. De verovering van de Noormannen in 1072 en in 1282 wordt ook wel de ‘Siciliaanse Vespers’ genoemd en deze breidde zich uit tot aan Palermo. Het is een centrum van zowel culturele als grote geschiedenis met historische juwelen en dramatische kustlijn om te verkennen, de mooiste plekken van Palermo genieten zelfs wereldwijde bekendheid.

Afgezien van lokale activiteiten zijn er de mooiste plekken van Palermo die je versteld doen staan met de beste herinneringen ooit na je bezoek. Hieronder is een lijst met hoogtepunten van Palermo die je niet mag missen.

De kathedraal van Palermo

De kathedraal van Palermo is een uniek gebouw dat een van de oudste schilderijen in de bouwkunst tot uitdrukking brengt en meer vertelt over verschillende veroverende naties die Palermo hebben geregeerd. Deze kathedraal laat je kennis maken met een scala aan stijlen en is in een woord fascinerend. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1185 in opdracht van paus Gregorius I.

Capella palatina

Je kunt een bezoek brengen aan de Capella Palatina – een van de de mooiste bezienswaardigheden van Palermo – die was gewijd aan Sint-Pieters. Het heeft een centrale basiliek en een overvloed aan fantastisch kunstwerk en architectuur. De Palatine Kapel ligt in de nabijheid van het Pallazzo dei Normanni, een voorbeelden van Byzantijns, in het centrum van de stad. Het is bedekt met prachtige mozaïeken die je versteld doen laten staan door hun kleuren en details. De wanden zijn gevuld met historische kunst, kenbaar voor hun tijd. De vindingrijkheid en artistieke creaties zijn overweldigend en om nooit te vergeten.

Palazzo dei Normanni

Wil je de mooiste plekken van Palermo ontdekken? Dan mag je Palazzo dei Normanni niet overslaan. Het staat bekend als koninklijk paleis voor de Noormannen, maar ook andere koningen van Sicilië namen hier door de jaren heen hun intrek. Dit paleis is een van de oudste onder zijn Europese soortgenoten; het dateert uit de negende eeuw. Bovendien heeft het paleis een grote mate van koninklijke ambiance die het een waar schouwspel voor het oog maakt. Een van de belangrijkste kenmerken is de binnenplaats die je meteen een voorproefje geeft van de versieringen en mooie constructiebogen van het paleis. Bezoek ook meteen het Archeologisch Museum, dat onder andere uitgebreide collectie tentoonstelt van historische regionale vondsten.

La Martorana

La Martorana is een van de mooiste bezienswaardigheden van Palermo. Dit indrukwekkende gebouw kent zijn weerga niet en zal je sprakeloos achterlaten. De kapucijner monniken bewaarden hier lichamen en gebruikten daarbij balsemtechnieken. Anderen zijn onder meer San Giovanni degli Eremiti.

Monte Pellegrino

wanneer je Palermo bezoekt, zorg er dan voor dat je op Sicilië stapt, waar je alle bergen en heuvelachtige gebieden kunt zien waar Monte Pellegrino naast Palermo ligt. Komt tot rust en laat het ongeëvenaarde uitzicht op je inwerken. Je ziet niet enkel de Middellandse zee, maar ook de stad, uitgestrekte stranden en de Italiaanse kanalen. Afgezien van het feit dat het een van de mooiste bezienswaardigheden van Palermo is, komt de lokale bevolking hier ook graag voor een middagje plezier. Je kunt naar het hoogste punt van de berg Pellegrino wandelen, een van de hoogtepunten van Palermo.

Palermo voedselmarkten

De lokale bevolking bezoeken en je mengen in het leven in palermo is een van de fantastische manieren om lokaal eten te proeven. Zo ervaar je pas echt de Italiaanse cultuur en gastronomie! Bezoek de verschillende voedselmarkten in Palermo die dagelijks actief zijn, zoals Ballaro, Cap en Vucciria. Deze markten vind je in het stadscentrum en een bezoekje eraan is dus prima te combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt. Je zult genieten van het nemen van een lokale snacks, gebak, groenten, vers fruit en andere waren die je hier kunt kopen bij marktkraampjes. Wil je het echt goed aanpakken? Waarom zou je dan niet meegaan met een street food tour die je de beste plekken van de markt laat zien?

Mondello Beach

Bezoek het levendige stadje Mondello ten noorden van Palermo – een van de mooiste plekken van Palermo. Hier vind je het sublieme strand van Mondello, waar je vakantie kunt vieren door af te koelen in de zee en te genieten van de zon. Het is het beste strand om te ontspannen en het water in de baai is zo helder dat je je ogen uitkijkt. Zo kun je een zon-zee-strandervaring toevoegen aan je culturele trip naar Palermo.

0