dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Wat zijn de mooiste eilanden van Indonesië?

By Posted on

Als je het over Indonesië hebt dan heb je het al snel over de bijzondere cultuur, het subtropisch regenwoud, de vriendelijke mensen, en natuurlijk de prachtige eilanden met hun iconische stranden. Veel mensen in je omgeving zullen wel eens op Bali zijn geweest of je zult zelf het verlangen hebben om een keer die kant op te gaan. Maar is Bali wel het mooiste eiland van Indonesië? Eerder schreven we al eens over de 7 kleinste eilanden van Indonesië. Laten we nu hieronder eens kijken naar de andere kansmakers op de titel mooiste eiland van Indonesië!

Java: koloniaal verleden en culturele hotspot

Vulkanen Java

Java heeft eigenlijk alles! Grote steden als Jakarta en Bandung, prachtige natuur, misschien wel de bekendste tempelcomplexen van Azië (Borobudur & Prambanan), vulkanen en heel veel gezellige mensen. Klinkt goed hè? Dat is het ook. Er is echter één groot nadeel en dat is de afstanden die je moet overbruggen tussen de verschillende bezienswaardigheden. Vooral in de steden is het belachelijk druk, waardoor reizen tussen plekken uren kan duren. Een aanrader is de trein tussen Yogyakarta en Malang. Deze acht uur durende treinreis laat je op fenomenale manier kennismaken met de prachtige natuur van Java. Alleen deze treinrit maakt het al een van de mooiste eilanden van Indonesië!

Jakarta
Borobudur tempel

Bali: dé toeristische trekpleister van Indonesië

Ubud

Ondanks dat waarschijnlijk iedereen wel eens van Bali heeft gehoord, moet dit prachtige eiland toch genoemd worden. Want ondanks zijn toerisme, is het oprecht één van de mooiste eilanden van Indonesië. Geniet in Ubud van de prachtige rijstvelden, het monkey forest en een van de uitstekende kookworkshops die worden gegeven. Ga naar Kuta om de golven op je gehuurde surfplank te bedwingen en om ‘s avonds eens goed uit je dak te gaan in Sky Garden. Of huur een scooter en verken zelf het eiland. Buiten de “grote” steden om is het rustig en kun je lekker rondrijden. Je kunt ook afreizen naar de nabijgelegen Gili eilanden, waar je kunt genieten van de mooiste stranden.

Kuta Beach

Sumatra: Orang-oetans en ander jungle wildlife

Een ander bekend eiland in Indonesië in Sumatra. Je gaat hier vooral naartoe om orang-oetans te spotten in het Gunung Leuser National park, maar daarnaast heeft ook dit eiland nog meer moois te bieden. De mooiste bezienswaardigheden zijn de kratermeren Lake Toba en Lake Maninjau, waar voornamelijk de eerste je mond laat openvallen door zijn imposante karakter. Ook Sumatra behoort daarmee tot de mooiste eilanden van Indonesië.

Lake Toba

Lombok: Prachtig eiland, tragisch verhaal

Gunung Rinjani

Ook Lombok is werkelijk waar fenomenaal mooi. Het werd wel eens het toerisme vrije zusje van Bali genoemd. Het hoogtepunt is letterlijk en figuurlijk het beklimmen van de Gunung Rinjani, de op twee na hoogste vulkaan van Indonesië. In 2018 is het eiland echter getroffen door een aardbeving, waarbij tientallen mensen om het leven kwamen en duizenden mensen hun huizen zijn verloren. Hierdoor is het toerisme volledig stilgevallen. Tegenwoordig begint het weer langzaam op gang te komen, maar het is nog maar een schim van het oude Lombok. De tragiek zal het eiland nog een tijdje met zich mee dragen en dat valt af te zien aan de eilandbewoners. Ontzettend lieve mensen, maar overduidelijk met een gevulde rugzak.

Flores: Komodovaranen en snorkelparadijs

Komodo National Park

Flores is minder toeristisch dan bovenstaande eilanden. Het is echter wel erg in opkomst onder backpackers en als je nog wilt genieten van de ongereptheid zul je snel toe moeten happen. Over toehappen gesproken: daarvoor ga je naar het Komodo national park. De enige plaats ter wereld waar Komodovaranen (de grootste hagedissen ter wereld) nog voorkomen. Tot rust komen kun je er ook prima op één van de witte stranden. Of ga lekker snorkelen in het water van één van de mooiste eilanden van Indonesië!

Nusa Penida & Nusa Lembongan: twee tegenpolen

Nusa Penida

Ook deze twee behoren zeker tot de mooiste eilanden van Indonesië. Ze zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Bali, wat ze ontzettend toegankelijk maakt voor de gemiddelde vakantieganger. Nusa Penida is meer geschikt voor de avontuurlijke backpacker. De meest gemaakte vakantiefoto uit Indonesië komt waarschijnlijk van Kelingking beach en ook Diamond beach en de Guyangan Waterfalls mogen niet op je lijstje ontbreken. Nusa Lembongan is dé plek om tot rust te komen. Geniet van drankjes op het strand of breng een bezoekje aan het Blue Lagoon.

Nusa Lembongan

De mooiste eilanden van Indonesië: Welk eiland wint?

Het is moeilijk te zeggen wat het mooiste eiland van Indonesië is. Bovenstaande eilanden zijn allen prachtig en dan zijn er nog zo’n 17 duizend eilanden die we niet besproken hebben. Uiteindelijk is dit een kwestie van smaak en zul je zelf moeten ondervinden wat jouw favoriet is door ze met eigen ogen te bewonderen. Eén ding is zeker, ieder eiland is prachtig en uniek. De één nog mooier, dan de ander!

1