dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De 7 kleinste eilanden van Indonesie

Indonesie bestaat uit tal van verschillende eilanden. Sommige van die eilanden zijn natuurlijk onzettend bekend. Anderen zijn dat veel minder en daardoor wellicht juist leuk om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig onbewoond eiland in Indonesie of een heel klein eiland. Maar wat zijn dan eigenlijk de kleine eilanden in Indonesie? We zetten hieronder zeven van de kleinste eilanden van Indonesie voor je op een rijtje.

De Togean eilanden behoren zonder twijfel tot de kleine eilanden in Indonesie. Omdat het best lastig is om er te komen, zijn er meestal niet veel toeristen. Toch is een bezoek aan dit tropische paradijs zeker aan te raden. Het zijn meerdere eilanden waarvan sommigen tot de kleinste eilanden van Indonesie behoren.

Ruim 130 kilometer ten oosten van Ambon liggen de Banda eilanden. Sommige van deze eilanden behoren tot de kleinste eilanden van Indonesie. Hier is absoluut geen massatoerisme en de natuur is er ongerept. De liefhebbers van onderwater activiteiten hebben het hier ook zonder meer hun zin omdat de mogelijkheden daartoe behoorlijk zijn.

Als we het hebben over kleine eilanden in Indonesie mag Kanawa Island absoluut niet ontbreken. Dit ligt op zo’n 15 kilometer uit de kust van Flores vandaan en is een prachtig tropisch eiland voor degenen die graag snorkelen en duiken. Het eiland zelf beschikt over enkele prachtige stranden en het is er altijd heerlijk rustig.

Een eiland met een Nederlandse naam! Het eiland Onrust is onderdeel van de eilandengroep Thousand Islands en is een klein eilandje waar, hoewel de naam anders doet vermoeden, het vooral heerlijk rustig is. Breng zeker een bezoek aan dit bijzondere eiland wanneer je in Indonesie bent.

Op zoek naar een klein en onbewoond eiland in Indonesie? Dan is Rubiah Eiland wellicht een goede optie. Op dit eiland stond in de Tweede Wereldoorlog nog een fort. Vandaag de dag bezoeken mensen het eiland vooral omdat het er heerlijk rustig is. Daarnaast is het een paradijs voor snorkelaars en duikers.

Als het om onbewoonde eilanden in Indonesie gaat, kun je ook zeker één van de kleinere eilandjes van de Karimunjawa Archipel bezoeken. Deze onbekende eilandjes hebben een schitterende onderwateromgeving waarbij het soms net lijkt alsof je in een tropisch aquarium zwemt. Ook zijn er verschillende bijzondere dieren op de eilanden zelf te vinden.

Niet ver bij de kust van Lombok vandaan liggen drie kleine tropische eilandjes. Gili Air is er daar één van. Dit eiland is vooral populair onder backpackers die op zoek zijn naar rust en stilte. Massatoerisme kent men hier nog niet en dus kun je heerlijk genieten van de natuur en de omgeving.

0