dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Alternatief Thailand; 3 Thaise bestemmingen die niet in de boekjes staan.

Thailand is een gigantisch populaire vakantiebestemming. Ieder jaar komen er weer meer toeristen naar dit prachtige en diverse land. Natuurlijk ken iedereen de bekende en meest toeristische plekken. Er is echter ook nog een alternatief Thailand, waar alles nog veel ongerepter is en waar de echte traditionele cultuur nog heerst. Deze onbekende plekken in Thailand zijn zeker ook de moeite van een bezoek waard. Wij bespreken hieronder drie van deze alternatieve Thaise bestemmingen!

Railay Bayalternatieve thaise bestemmingen

Dit paradijs hoort zeker tussen de beste en mooiste alternatieve Thaise bestemmingen te staan. Het behoort misschien niet tot de meest onbekende plekken in Thailand maar toeristisch is Railay Bay zeker niet. Dit prachtige tropische paradijs is een schiereiland in de provincie Krabi en staat vooral bekend vanwege de natuurlijke schoonheid. Maar dat is niet het enige. Daarnaast heeft Railay Bay ook prachtige ruime stranden en heerst er een zeer ontspannen sfeer. Omdat het zo kleinschalig is, is het niet echt geschikt voor massatoerisme en juist daardoor blijft Railay Bay authentiek en is het zeker één van de topbestemmingen in alternatief Thailand.

Koh Naka

onbekende plekken in Thailand

Phuket is natuurlijk behoorlijk bekend. Iets ten noordoosten van de kust ligt echter het bijzondere Koh Naka, dat zeker tot onbekende plekken in Thailand behoort. Koh Naka bestaat eigenlijk uit twee kleine eilandjes, waar de toeristische drukte zeker nog niet doorgedrongen is. Het is er heerlijk rustig en de natuur is er prachtig. Verder zijn er op de eilanden talloze mooie witte stranden te vinden en natuurlijk mogen ook de palmbomen niet ontbreken. Je kunt eenvoudig op de Koh Naka eilanden verblijven. De weinige toeristen die je hier tegenkomt zullen voornamelijk dagjesmensen zijn. Toch zijn er twee resorts te vinden op de eilanden.

Koh Lanta

alternatief Thailand

Als je op zoek bent naar alternatieve Thaise bestemmingen, is Koh Lanta ook een meer dan goede optie. Dit scoort vooral zo hoog in alternatief Thailand omdat het de perfecte combinatie is van ontdekkingstochten in de jungle en ontspannen op de prachtige zachte witte stranden. Dit is een archipel van tropische eilanden tussen de Phi Phi eilanden en het vasteland in. Het zijn zo’n 50 verschillende eilanden waarvan het merendeel onbewoond is. Als je op zoek bent naar rust, stilte en de meest indrukwekkende natuur van het land, ben je hier precies op de juiste plaats. Bovendien profiteer je ook nog eens van de aanwezige voorzieningen.

0