dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Reizen met de trein erg in opmars

Op vakantie? Pak eens de trein!

Op treinreis als vakantie? Waarom daar niet eerder aan gedacht zul je denken wanneer je het hebt ervaren. Je hoeft zelf niet te rijden en kunt om elke hoek genieten van het prachtige uitzicht die de verschillende routes je te bieden hebben. Het is niet voor niets dat reizen met de trein erg in opmars is. Het is gewoon een hele leuke manier om een vakantie te beleven die je nooit meer vergeet.

Reizen met de trein steeds aantrekkelijker

Een rede dat reizen met de trein steeds populairder worden is dat het in veel gevallen om een duurzame manier van reizen gaat. Uit milieuoogpunt is het bijvoorbeeld vergeleken vliegen een zeer duurzame manier van reizen. Mede daarom maken verschillende Europese landen reizen met de trein steeds aantrekkelijker voor haar inwoners. Een weekendje Londen of Parijs met de trein is zo geboekt en er zijn bijvoorbeeld ook Europese festivals met een treinarrangement zoals bijvoorbeeld Siget in Hongarije of Tomorrowlands in België.

reizen met de trein steeds populairder

De drie mooiste treinreizen in Europa

Ook wanneer je reeds op vakantie bent zijn de reizen met de trein erg in opmars. Zo kun je bijvoorbeeld in Zwitserland genieten op de ‘Bernina Express’. Een 4 uur durende treinrit die je al het moois van Zwitserland laat zien. Een ander prachtig voorbeeld van een schitterende treinreis is de ‘Inlandsbanan’ in Zweden. Een werkelijk prachtige treinreis van maar liefst 14 uur die je langs alle schitterende uitzichten van Zweden brengt. Vanuit Glasgow kun je op de ‘West Highland Line’ stappen, welke eens is uitgeroepen tot de mooiste treinreis ter wereld die dwars door de Schotse wildernis loopt.

reizen met de trein erg in opmars

De drie mooiste treinreizen in de wereld

Ook op verre vakanties buiten Europa zijn de reizen met de trein steeds populairder aan het worden. Zo kun je bijvoorbeeld in Argentinië de onvergetelijke treinreis ‘Tren a las Nubes’ boeken. Trein naar de wolken is de naam vertaald en brengt je dwars door het Andesgebergte tot duizelingwekkende hoogtes. Een andere legendarische reis gaat dwars door de outback van Australië. ‘The Ghan’ is een adembenemend mooie reis van maar liefst vier dagen lang! Uiteraard mag de ‘Trans Siberië Express’ in dit rijtje ook niet ontbreken. De langste treinreis ter wereld brengt je van Moskou naar hartje Bejing.

0