dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Tour door de Uyuni zoutvlaktes in Bolivia

Wanneer je een reis door Bolivia maakt, mag een tour door de Uyuni zoutvlakes in Bolivia eigenlijk niet ontbreken. Uyuni in Bolivia is een grote toeristische trekpleister en doordat dit stukje natuurlandschap zó uniek is, snap je ook goed waarom dit het geval is. Salar de Uyuni is de op één na grootste zoutvlakte van de wereld. Ongeveer 40.000 jaar geleden was deze zoutvlakte onderdeel van een gigantisch prehistorisch bergmeer. Uiteindelijk is dit meer opgedroogd, daarna bleven twee meren en twee grote zoutvlaktes over, Salar de Uyuni en Salar de Coipasa. Er wordt geschat dat deze Bolivia zoutvlaktes meer dan 10 miljard ton zout bevatten. Jaarlijks wordt hier ook behoorlijk wat van afgegraven, maar liefst 25.000 ton.

Bolivia zoutvlaktes

Uyuni Bolivia

In het zuidwesten van Bolivia, op 3650 meter hoogte, ligt het plaatsje Uyuni. Vanuit hier vertrekken alle trips naar de zoutvlaktes. Je hebt keuze uit een 1-daagse tot een 5-daagse trip. De Bolivia zoutvlaktes zijn ontzettend populair, maar het aanbod voor toeristen is daar de laatste jaren in mee gegroeid. Het is daardoor eigenlijk niet nodig om voorafgaand aan de trip al iets te regelen, dit kan je daar ter plekke doen. Het verkrijgen van een Engelse gids blijft in Zuid-Amerikaanse landen een uitdaging en dat is in Uyuni Bolivia niet anders. De meesten spreken alleen Spaands, maar meestal kom je er met handen – en voetenwerk ook wel uit. Als je minder tijd hebt en kiest voor de 1-daagse tour zie je vooral de zoutvlaktes. Je vertrekt met een Jeep richting het prachtige, witte natuurlandschap, deze stopt natuurlijk op meerdere plaatsen zodat er leuke en mooie foto’s genomen kunnen worden. De meeste chauffeurs zijn goed voorbereid en hebben materialen bij zich zoals een dinossaurus of een bal, hiermee kunnen door het uitgestrekte landschap grappige foto’s geschoten worden.
Indien je gekozen hebt voor de meerdaagse trip, rijd je na de zoutvlakte verder. Het wit houdt redelijk snel op en gaat over in een mooi bergachtig rood/ bruin landschap. Je bezoekt nog een prachtig bergmeer met flamingo’s tegen de grens van Chili aan, bewondert geisers die krachtig uit de grond spuiten en de meeste tours overnachten in een waar zouthotel. Een tour door de Uyuni zoutvlakes in Bolivia staat garant voor een onvergetelijke tijd!

0