dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Het is een unieke ervaring om het Titicacameer in Peru te bezoeken

Het Titicacameer in Peru ligt op de grens van Peru en Bolivia. Het Titicacameer in Peru is het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het meer heeft veel drijvende kleine eilandjes waar indianenstammen wonen. Wanneer je de eilandjes bezoekt, maak je als reiziger kennis met eeuwenoude tradities. Het Titicacameer is de thuishaven van bijzondere culturen. Je vindt er onder andere de Uros en Quechuas indianen. Er vinden nog steeds vertellingen plaats dat de zon er is geboren. De gouden sierraden die in het meer liggen, herinneren aan de rijke pre-Colombiaanse periode. Een van de tips Titicacameer is een bezoek aan de Uros eilanden.

Tot de tips Titicacameer hoort een bezoek aan de Uros eilanden

De drijvende eilanden Titicacameer zijn een bekende trekpleister voor toeristen. Er zijn 44 drijvende eilanden Titicacameer met daarop de Uros indianen. De drijvende eilanden Titicacameer zijn door de Uros indianen gebouwd van riet uit het meer en werden gebruikt om te vluchten voor onder andere de vijandige Inca’s. Er wordt steeds een nieuwe laag riet aangebracht om te voorkomen dat de eilanden wegrotten. Ook de huisjes, waarin de indianen leven, zijn uit riet opgetrokken. De techniek die door de Uros indianen wordt gebruikt, zorgt ervoor dat de eilandjes het al honderden jaren volhouden op het water. De indianen met hun traditionele klederdracht en het tonen van handwerkdemonstraties zijn een belangrijke toeristische attractie. Je kunt vanaf de oevers dagelijks met een van de vele boottochten, onder begeleiding van een gids, de eilandjes met de bewoners bezoeken. Het is zelfs mogelijk om er een nachtje te blijven slapen. Er zijn enkele accommodaties beschikbaar. In de ochtenduren is er een vissersritueel dat je zeker gezien moet hebben als je verblijft.

drijvende eilanden titicacameer

Isla Taquila is een schitterend eiland in het noordwesten van het Titicacameer. Het eiland wordt al duizenden jaren bewoond door de Taquilenos. Het is een hechte bevolkingsgroep met sterke familiebanden en eeuwenoude tradities. Het eiland heeft enkele hooggelegen uitkijkpunten waarop je uitzicht hebt over de omgeving. Er is een gezellig dorpsplein. Ook kun je op dit eiland overnachten.

Isla Amantani is een eilandje dat vlak bij Isla Taquila ligt. Het is er primitief. De tijd heeft hier stilgestaan. Er is geen elektriciteit, warm water en restaurants. Er rijden ook geen auto’s op dit eilandje. Wanneer je het eilandje bezoekt, krijg je een idee hoe er vroeger geleefd werd. Het is spectaculair om er een nachtje te blijven slapen. Bij enkele lokale families kun je verblijven voor de nacht. Elke avond is er een feest dat je zeker moet meemaken.

Isla del Sol is het grootste eiland. Het ligt aan de Boliviaanse kant. Het eiland is bezaaid met zo’n 180 ruïnes die uit de 15de eeuw dateren. Er zijn veel interessante bezienswaardigheden. Er zijn geen wegen dus moet je het eiland op eigen kracht verkennen.

0