dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Niet alledaagse groepsreis, op pad door Bosnië

Wanneer je eens een niet alledaagse groepsreis wilt ervaren denk dan eens aan een groepsreis in Bosnië Herzegovina. Het is een van de landen ontstaan na het uiteenvallen van Joegoslavië en is een bijzondere smeltkroes van verschillende culturen. Oosterse en westerse beschavingen hebben er elkaar door de eeuwen heen gevonden en dikwijls ook bevochten. Inmiddels is Bosnië Herzegovina uitgegroeid tot een vredig en cultuurrijk land. Op pad door Bosnië Herzegovina betekent dan ook een reis langs interessante culturen, mooie tradities en prachtige landschappen.

Bosnië Herzegovina als reisbestemming

Er zijn genoeg redenen om een niet alledaagse groepsreis door dit mooie Balkanland te ondernemen. Ten eerste heeft het nog nauwelijks ontdekte vakantieland een prachtige flora en fauna. Uitgestrekte groene valleien wisselen zich af met ruwe gebergten, diepe kloven en kronkelende rivieren. Een rondreis door het land betekent dan ook een scala aan schitterende uitzichten in een heerlijk rustige omgeving. Het leven in Bosnië Herzegovina verloopt dan ook op een heerlijk trage en vredige manier. Afgezien van de wat drukkere steden speelt het eenvoudige leven van de inwoners zich af op het rustige platteland. Hier verbouwt men zelf hun eigen voedsel en voedt er de kleine veestapel. In Bosnië Herzegovina staat het toerisme nog in de kinderschoenen. Dit heeft als grote voordeel dat je niet overal vastgeklampt wordt door opdringerige verkopers. Wanneer je op pad door Bosnië Herzegovina gaat zul je juist merken dat de bevolking juist uiterst vriendelijk is. De lokale bevolking is ontzettend blij en trots wanneer je interesse toont in hun cultuur en geschiedenis.

Interessante steden in Bosnië Herzegovina

Een groepsreis in Bosnië Herzegovina brengt je ook langs verschillende interessante steden. Uiteraard staat de hoofdstad Sarajevo ook op het reisprogramma en is ondanks haar grootte vrij gemakkelijk per voet te ontdekken. Vooral leuk is het om door de smalle en hobbelige straatjes van het oude stadscentrum Bašcaršija te dwalen. Verscholen tussen de heuvels vindt je ook mooie uitkijkpunten rond de stad. Een andere stad in het prachtige Bosnië Herzegovina heeft de naam Mostar. Net als Sarajevo een stad met veel Ottomaanse invloeden. Een populaire trekpleister onder de toeristen is de wereldbekende Stari Most brug. Een brug gemaakt met een prachtige boogconstructie die absoluut tot de verbeelding spreekt.

0