dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De mooiste eilanden van de cycladen

By Posted on

Wanneer we het hebben over de eilanden van de Cycladen, zegt dat niet direct iedereen wat. Wanneer we het hebben over de eilanden tussen Kreta en Athene, weten mensen vaak sneller waar het over gaat. In deze tekst gaan we dan ook kijken naar de mooiste eilanden van de cycladen, de bezienswaardigheden cycladen, de mooiste plekken op de cycladen en het mooiste eiland van de cycladen.

Waar liggen de cycladen?

Om er achter te komen wat de mooiste eilanden van de cycladen zijn, is het natuurlijk eerst belangrijk om te weten wat de cycladen zijn. Met de cycladen worden de eilanden tussen Kreta en Athene bedoeld. Alle eilanden staan bekend om de witte huisjes zoals een hoop mensen deze kennen wanneer zij aan Griekenland denken. Het zijn echt de witte huisjes omgeven door een azuurblauwe zee. Er zijn een aantal verschillende eilanden en in deze tekst gaan we dus ook kijken naar het mooiste eiland van de cycladen. De Cycladen zijn een goede locatie voor de perfecte huwelijksreis te boeken. Een hoop mensen kiezen er voor om een eiland te bezoeken, maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om te beginnen bij een eiland en te gaan eilandhoppen. Laten we een kijkje nemen bij de bezienswaardigheden cycladen en de mooiste plekken op de cycladen.

De 4 mooiste eilanden van de cycladen

1. Santorini

Wanneer mensen het hebben over het mooiste eiland van de cycladen, hebben zij het vaak over Santorini. Toch is Santorini zelf helemaal geen eiland, maar bestaat het uit een groep eilanden, namelijk: Thirasia, Thira, Asproni, i, Néa Kaméni, Paléa Kaméni en Christiani. Santorini is wat je vaak ziet op de reisgidsen van Griekenland. Een hele hoop spierwitte gebouwen met blauwe koepels erop. Het eiland staat bekend om zijn vele kerken want je telt er maar liefst 250 en daarnaast om de mooie zonsondergang die er dagelijks te zien is. Ook is er voldoende accommodatie beschikbaar en kun je op elke straathoek de lekkerste vis eten. Echt een aanrader dus.

2. Mykonos

De namen Mykonos en Santorini zijn vrij bekend en dat heeft zeker ook te maken met de populariteit van beide eilanden. Ook Mykonos staat bekend als een van de mooiste eilanden van de cycladen. Het eiland Mykonos staat namelijk ook bekend om zijn nachtleven. Wanneer je overdag alle culturele plekken hebt bezocht en over de straten en stranden van het eiland hebt geslenterd, kun je in de avond een drankje drinken in een van de vele horeca die het eiland te bieden heeft. Mykonos is de ideale combinatie van cultuur en een bruisend uitgaansleven. Daarnaast heeft Mykonos nog veel meer bezienswaardigheden Cycladen waardoor het eiland niet snel zal gaan vervelen.

3. Naxos

Naxos is niet alleen een van de mooiste eilanden van de cycladen, maar ook nog eens de grootste. Het eiland staat niet alleen bekend om zijn vele stranden, maar ook om de grote gaarden vol met olijfbomen. Een prachtig gezicht. Op het eiland zul je je niet snel vervelend omdat er uiteraard een hoop te doen is. Je kunt urenlang slenteren door de smalel straatjes van de dorpjes op het eiland en daarna heerlijk bijkomen op het strand. Ook is er qua cultuur voldoende te doen zoals bij de meeste Griekse vakantiebestemmingen het geval is. In de zomermaanden is er een heuse openluchtbioscoop waardoor je de mooiste films kan zien op een hele mooie bestemming.

4. Paros

Een lijst met de mooiste eilanden van de cycladen is niet compleet zonder Paros. Paros is het eiland wat het meeste centraal ligt en het wordt dan dus ook aangeraden om vanuit Paros de andere eilanden te bezoeken wanneer je verschillende eilanden wil bezoeken. Paros heeft ontzettend veel accomodaties waardoor er altijd wel een geschikt plaats is om te overnachten. Mocht je alleen op Paros willen verblijven dan is daar ook voldoende te beleven. Ook op Paros zijn namelijk verschillende dorpjes waar je zelfs in zou willen verdwalen omdat ze zo gezellig en mooi zijn. Daarnaast heeft het eiland hagelwitte stranden die mooi afsteken met het azuurblauw van de Egeïsche zee waar je door wordt omgeven. In de avond zijn er voldoende restaurantjes en cafés waar je je tot in de late uurtjes kan vermaken. Ook een echte aanrader dus wanneer je op zoek bent naar het mooiste eiland van de Cycladen.

Tot slot

Uiteraard zijn dit maar 4 van de vele eilanden die er zijn op de Cycladen. Wanneer je een reis gaat boeken naar een van deze eilanden is het zeker de moeite waard om er meerdere te bezoeken. Elk eiland heeft zo zijn eigen charmes en weet je te overtuigen van al het moois wat er te vinden is. Uiteraard kun je ook dagtripjes maken naar de verschillende eilanden zodat je niet een week hoeft te verblijven op elk eiland. Wel is het zo dat je dan niet alles kunt zien.

0