dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Dé mooiste bezienswaardigheden van Mauritius

Mauritius is al jarenlang een ontzettend populaire vakantiebestemming en dat is zeker ook met een goede reden. Mauritius is een eiland wat zich ten oosten van Madagaskar en dus Afrika bevindt. Het eiland, wat sinds 1968 onafhankelijk is, kent een rijke geschiedenis waarbij zowel Frankrijk als Nederland veelal bij aanwezig waren. In deze tekst gaan we een kijkje nemen op het eiland en nemen we om precies te zijn een kijkje bij de mooiste bezienswaardigheden van Mauritius. Let op. De bezienswaardigheden Mauritius staan niet in een bepaalde volgorde, maar worden juist in willekeurige volgorde benoemd.

1. Onderwater waterval

Alleen de naam van een van de mooiste bezienswaardigheden van Mauritius is grappig. Een onderwater waterval en wat moet je je daar precies bij voorstellen? Op zich is het niet echt een waterval wat zich onder zeeniveau bevindt, maar door de manier waarop het zand verplaatst wordt door de stroming, lijkt het er wel op door een optische illusie. Ook de berg de Le Morne Brabant is zeker het bezoek waard omdat je vanaf deze berg de onderwater waterval goed kan zien. De naam Brabant laat inderdaad zien dat Nederland zijn historie heeft op het eiland

2. De stranden van Mauritius

De stranden van het eiland zijn op zich een van de mooiste bezienswaardigheden Mauritius. De meeste stranden zijn namelijk de echte droomstranden die je ziet in de films. Hierdoor krijgen alle stranden een eigen categorie op de lijst met bezienswaardigheden Mauritius. De combinatie van het perfecte blauwe water in combinatie met palmbomen en een heel mooi strand zorgen voor een prachtig geheel. Absoluut de moeite waard dus om te bezoeken als een van de mooiste bezienswaardigheden Mauritius.

3. Onderzee wandeling

Een heel bijzondere uitje op het eiland is een onderzeese wandeling. Hierbij krijg je een speciale zuurstofhelm op en daarnaast wordt je door middel van gewichtjes verzwaard. Daardoor blijf je op de bodem van de oceaan lopen. Je krijgt een wandeling langs een van de mooiste bezienswaardigheden Mauritius namelijk de bodem van de oceaan met ontzettend veel koraal. Ook onderwater ziet het eiland er namelijk prachtig uit.

4. Watervallen

Wanneer je op zoek bent naar mooie watervallen, ben je op Mauritius ook op het juiste eiland. Er zijn namelijk een hoop prachtige watervallen die absoluut de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Bijvoorbeeld de 100 meter hoge Charamel waterval. Deze bevindt zich op een klif waardoor het bezoeken wel een pittige onderneming is, maar het uitzicht wat je uiteindelijk krijgt, is het helemaal waard en daarom dus ook een van de mooiste bezienswaardigheden Mauritius.

5. Zevenkleurige heuvels

Wanneer je dan toch een van de bezienswaardigheden Mauritius hebt bezocht in de vorm van de Charamel waterval, kun je direct doorgaan naar een andere kandidaat in de lijst met de mooiste bezienswaardigheden van Mauritius, namelijk de Zevenkleurige heuvels van Charamel. De heuvels zijn namelijk een uniek landschap wat je niet snel ergens anders zal tegenkomen. Helemaal wanneer het zonnetje schijnt, zien de heuvels er prachtig uit en kunnen ze wel zeven verschillende kleuren krijgen.

6. Pieter Both berg

Sommige mensen zijn op vakantie iets meer op zoek naar uitdaging en zullen die op Mauritius tegenkomen in de vorm van de Pieter Both berg. De piek van de berg is namelijk wel 820 meter hoog en dus echt wel een uitdaging als een van de mooiste bezienswaardigheden Mauritius. Gelukkig gaan er verschillende tours waar je je kunt aanmelden om mee te gaan op een van de expedities om de berg te beklimmen.

7. Port Louis

De berg bevindt zich vlakbij Port Louis en daarom is het ook zeker de moeite waard om de hoofdstad van het eiland te bezoeken. Hier is namelijk ontzettend veel te doen. Er zijn voldoende bezienswaardigheden Mauritius in de stad en daarnaast kun je urenlang struinen over de markt in de hoofdstad. Uiteraard kun je er ook voldoende eten en drinken en valt er dus echt genoeg te doen in Port Louis.

8. Le Pouce

Ook Le Pouce staat op de lijst met mooiste bezienswaardigheden van Mauritius. Het is een berg, maar dan eentje die voor veel meer mensen te bewandelen is dan alleen mensen die op zoek zijn naar een uitdaging. Wanneer je de berg bewandeld hebt, heb je namelijk een uitzicht over het hele eiland. Je proeft naast de stranden hierdoor ook een beetje van het binnenland van het eiland.

9. La Vanille Nature Park

Voor de dierenliefhebbers is er uiteraard ook een kandidaat op de lijst van bezienswaardigheden Mauritius, namelijk La Vanille Nature Park. Hier vindt je een breed scala aan dieren zoals krokodillen en schildpadden en daarnaast leer je een hoop over de Dodo die hier veel voorkwam voor het dier helaas uitgestorven raakte.

0