dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Rondreizen in Madagaskar, wat zijn de hoogtepunten?

Rondreizen door wonderlijk Madagaskar

Rondreizen in Madagaskar betekend rondreizen in een ongerept en prachtig continent in de Indische oceaan voor de kust van Zuid-Oost Afrika. Madagaskar was ooit afgebroken van Gondwana, wat vroeger een supercontinent was en ook een stuk van India. Madagaskar staat bekend om zijn zeer onaangetaste natuur en bijzondere inheemse diersoorten. Rondreizen in Madagaskar is daarom onmisbaar op je bucket-list. Ook backpacken in Madagaskar is een waar avontuur voor de jeugdige en avontuurlijke ontdekkingsreiziger.

Rondreizen door Madagaskar en Hoogtepunten Madagaskar

Indien je gaat rondreizen in Madagaskar zul je verschillende hoogtepunten beleven. Reizen in Madagaskar biedt een ongelofelijke bijzondere multiculturele omgeving. Madagaskar is bevolkt door Aziaten, Afrikanen en Arabieren. Rondreizen door Madagaskar brengt zorgt ervoor dat je voor je gevoel drie landen in een mini continent bezoekt.
De hoogtepunten van Madagaskar zijn onder andere:

Bezienswaardigheden Madagaskar – Andasibe-Mantadia Nationaal Park

Dit is een van de meest bijzondere hoogtepunten Madagaskar als je gaat rondreizen door Madagaskar. Indien je gaat rondreizen in Madagaskar zal je zeker in oog komen te staan met de ongerepte natuur en dieren van Andasibe zoals de schattige Indri Indri Lemuur, de grootste halfaap ter wereld met een zeer luide roep die te horen is op een verre afstand. Deze Lemure is een inheems diersoort die alleen op Madagaskar voorkomt. Om het dier te kunnen spotten van dichtbij zal je samen met een gids over gebaande avontuurlijke junglepaden worden begeleid. Het park is 155 m2 groot en dichtbegroeid. Het is begroeit met bijzondere planten, lianen en andere tropische flora en fauna. Dit is een van de grootste highlights van Madagaskar.

Bezienswaardigheden Madagaskar- Andringitra Nationaal Park en Baobap Avenue

Een van de andere hoogtepunten van Madagaskar is het Andringitra Nationaal Park. Deze mag absoluut niet missen als je gaat rondreizen door Madagaskar. Dit is naast rondreizen door Madagaskar ook een paradijs voor mensen die backpacken in Madagaskar. In Andringitra staan de hoogste bergen van het continent, waaronder de Pic Boby die bekend staat als hoogte klimberg met een top van 2660 meter hoogte. Deze vallei leent zich uitstekend voor het maken van wandeling, rust en natuur. Ook kan je een accommodatie boeken in dit schitterende gebied. Een van de andere bijzondere highlights van Madagaskar is “Baobap Avenue”. Dit is een laan met Baobap bomen tot wel 800 jaar oud. De Malagasi stam geeft een spirituele betekenis aan deze bomen, namelijk de moeder van de aarde.

Bezienswaardigheden Madagaskar – Pangalanes Kanaal

Reizen in Madagaskar zorgt er tevens voor dat je kunt genieten van het Pangalanes kanaal. Dit kanaal is 655 km lang en is een van s’werelds langste kanalen. Tijdens een boottocht op dit kanaal kom je volledig tot rust. Het kanaal werd door Madagaskar gegraven omdat deze als rustig vaarwater werd aangemerkt om de drukke Indische oceaan te vermijden tijdens de Franse koloniale tijden van handel en scheepvaart. Het kanaal staat haaks op de zee en is dicht begroeit met tropische vegetatie. Indien je gaat rondreizen in Madagaskar of gaat backpacken in Madagaskar is een boottochtje op dit kanaal een rustgevende ervaring en een topper als het om hoogtepunten Madagaskar gaat.

Ile Saint Marie, een van de meest spectaculaire hoogtepunten van Madagaskar

Een onvergetelijke ervaring. Hier kun je namelijk bultrug walvissen spotten. Saint Marie is één van de leukste highlights van Madagaskar. In juli, augustus en september zijn hier bultruggen te spotten die uit het water springen. Samen met hun pasgeboren baby’s hebben ze een lange weg afgelegd vanaf Antartica. Tevens kan je genieten van bounty stranden met palmbomen op de Tropische Saint Marie eilanden. Hier kun je relaxen aan het strand en genieten van mooie zonsondergangen.

Hoogtepunten Madagaskar – Isalo Nationaal Park

Indien je gaat reizen in Madagaskar is voor de afwisseling Isalo een zekere must do op het programma! Dit 820 vierkante kilometer grote park bestaat uit een woestijnachtig savanne klimaat en doet erg denken aan het wilde westen van Amerika. Het park bestaat uit graslanden, savannes, ooibossen, tapiabossen, oerbossen en zoetwater reservoirs. De zandrotsen stammen uit het oertijdperk “Jura” en doen erg prehistorisch aan. Je treft er vele soorten bijzondere flora en fauna waaronder aloëvera en geneeskrachtige plantensoorten. Ook de zeer zeldzame plant Catharantu Ovalis komt hier voor, die nergens anders ter wereld is te vinden. Deze plant zou een geneeskrachtige werking hebben. Tevens zijn er speciale palmbomen die resistent zijn tegen vuur. Deze worden gebruikt door de lokale bevolking voor productie door de sterke vezels van de palm.

Rondreizen Madagaskar en Bezienswaardigheden Madagaskar

Tijdens reizen in Madagaskar proef je de sfeer van een ongerept exotisch land dat niet is aangetast door het toerisme. Bezienswaardigheden Madagaskar ontdekken is alsof je een nieuw continent ontdekt, als een droom van menig wereldreiziger. Reizen in Madagaskar is daarom voor veel mensen een bucket item. Het is een gebeurtenis die het leven lang bij zal blijven. Dit ongerepte mini continent heeft alles te bieden qua landschappen, cultuur en natuur. De belangrijkste highlights van Madagaskar zijn dan ook de exotische en zeldzame flora en fauna die er te vinden zijn. De Nationale Parken zijn de hoogtepunten van Madagaskar. Tevens is Madagaskar een waar paradijs voor backpackers. Backpacken in Madagaskar is kennis maken met de cultuur en de gastvrijheid van het land. Thuis bij mensen slapen voor weinig geld. Backpacken in Madagaskar kan prima als je een beperkt budget hebt. Zo leer je het land namelijk echt kennen!

0