dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De mooiste bezienswaardigheden van Sicilië

By Posted on

Wat te doen op Sicilië? De mooiste bezienswaardigheden van Sicilië


Sicilië is een schitterend eiland in de middellandse zee. Sicilië hoort bij Italië. Dit betekent dat alle voordelen die in Italië te vinden zijn, ofwel het heerlijke eten en prachtige weer, ook op Sicilië te vinden zijn. Combineer dit met een kristalblauwe zee, wilde natuur en heerlijke stranden en je hebt een prachtige vakantiebestemming. Qua natuur en klimaat is Sicilië erg te vergelijken met het eerder door ons beschreven Corsica. Hieronder volgt een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden van Sicilië die het antwoord vormen op de vraag; wat te doen op Sicilië?.

De vulkaan Etna


De eerste van de mooie bezienswaardigheden op Sicilië is de vulkaan Etna. Met een hoogte van meer dan 3 kilometer is de Etna de grootste actieve vulkaan van heel Europa. De vulkaan zorgt ervoor dat de grond erg vruchtbaar is. Hierdoor worden er verschillende wassen en wijnen verbouwd. Als je de Etna bezoekt wil je deze natuurlijk beklimmen. Je kunt ervoor kiezen om dit met, of zonder gids te doen. Zonder gids de vulkaan beklimmen is prima te doen. Je bent iets minder dan 3 uur kwijt aan de klim. De klim is het zeker waard, aangezien je ondertussen kunt genieten van de ongerepte, bijzondere natuur en aan het einde van de klim een schitterend uitzicht over het vulkaanlandschap.

De mooiste bezienswaardigheden van Sicilië: Palermo


De volgende van de mooie bezienswaardigheden op Sicilië is de hoofdstad van het eiland genaamd Palermo. Als je op Sicilië bent is het een must om deze authentieke stad te verkennen. Voor de stad Palermo zelf zou je een heel artikel kunnen schrijven als het gaat over de bezienswaardigheden die er te vinden zijn. De belangrijkste hiervan zijn: de catacomben, de kathedraal en Teatro Massimo.

Het toeristische stadje Taormina

Taormina is een prachtig, pitoresk stadje met veel kleine winkeltjes en boetiekjes. Ook beschikt het stadje over een middeleeuwse Italiaanse uitstraling. Bezoek als je in dit stadje bent zeker de schitterende haven en het romeinse theater (Teatro Greco). Verder zijn ook de tuinen van Taormina zeker een bezoekje waard.

Syracuse


Syracuse is een havenstad op Sicilië wat zich perfect leent voor een dagje uit. Als je op Sicilië bent moet je een dagje Syracuse zeker niet overslaan. Deze prachtige stad met enorme catacomben, theaters en kathedralen leent zich uitstekend om lekker doorheen te struinen. Vergeet wel genoeg drinken mee te nemen, omdat het nogal warm kan zijn. Verder biedt Syracuse nog een schitterend bewaard geheim genaamd Noto. De barokstad Noto is een van de mooiste plekken van die er te vinden zijn op Sicilië.

Bezienswaardigheden Sicilië: Marsala


Marsala is een klein stadje aan de westkust van Sicilië. Marsala staat het meest bekend om de wijn. In de omgeving van Marsala wordt namelijk Marsala wijn gemaakt. Marsala wijn is een versterkte wijn met een authentieke smaak. Op Marsala zijn er verder tal aan leuke terrasjes te vinden waar je heerlijk een hapje kunt eten onder het genot van een glas Marsala wijn. Sicilië op zijn best. Ook de zoutwinning bij het Stagnone meer zijn erg de moeite waard.

Cefalu


Cefalu is een stadje aan de kust van Sicilië. Het strand van Cefalu is waar het stadje het meest op bekend staat. Dit strand, aan het uiteinde van het pitoreske stadje, is een schitterend strand omgeven door rotsen en een erg heldere blauwe zee. Heerlijk om even af te koelen na een ochtend wandelen door het stadje. Verder zijn er in Cefalu nog verschillende leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden. Veel van deze restaurantjes hebben vis als specialiteit.

Agrigento


In Agrigento ligt een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Sicilië. In dit stadje ligt namelijk Akragas. Akragas wordt ook wel de vallei van de tempels genoemd en dit is niet zonder reden. Je vindt er namelijk 7 schitterende tempels afgewerkt in Dorische stijl. Je kunt de rondleiding door de tempels zelf doen of met een gids. Het voordeel van een gids is dat je ook nog wat meer over de geschiedenis van de tempels te weten komt. Zeker de moeite waard om te bezoeken als je op Sicilië bent.

De kloof van Alcantara


De kloof van Alcantara is een natuurverschijnsel dat zijn oorsprong vindt bij de Etna vulkaan. Het is namelijk gespleten lava. Je kunt in deze kloof heerlijk zwemmen tussen de ruige wildernis. Ook kun je ervoor kiezen om de kloof te beklimmen of om te body raften.

De stranden van Sicilië


Op Sicilië zijn er erg veel schitterende stranden te vinden. Zo heb je San Vito Lo Capo. Dit strand wordt gekenmerkt door het parelwitte zand en het kristalheldere blauw/groene water. Het strand brengt een dromerige sfeer met zich mee wat je zeker een keer mee wilt maken als je op Sicilië bent. Verder heb je Scopello. Dit is een strand waar je tussen de rotsen kunt zwemmen. Ook een erg leuke plek om te snorkelen. Eraclea Minoa is een wat rustiger strand waar je bedjes en parasols kunt huren voor een onvergetelijke stranddag.

Eolische eilanden


De laatste bezienswaardigheid die we bespreken zijn de Eolische eilanden. Deze 7 eilanden kun je zien als 7 kleine paradijsjes. De eilanden staan ook op de Unesco werelderfgoedlijst. Een prachtig, sprookjesachtig tafereel wat je zeker niet moet missen als je op Sicilië bent.

0