dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Backpacken in Ecuador: wat mag je absoluut niet missen?

By Posted on

Ecuador staat bekend als een prachtig land in Zuid Amerika. Dit land ligt op de Evenaar, wat eveneens de vertaling is van de Spaanse naam van dit land. Voor veel backpackers is het een droom om dit land met zijn diversiteit en schoonheid te ontdekken. Wat is er allemaal te zien? Wat zijn de dingen die jij op jouw droomreis als backpacker echt niet mag missen? Welke keuzes je ook maakt als je gaat backpacken in Ecuador, reizen in Ecuador is zeker de moeite waard!

De mooiste bezienswaardigheden voor backpacken in Ecuador

Dit prachtige land heeft veel te bieden. Veel culturele en historische bezienswaardigheden, maar ook schitterende natuur zoals een bezoek aan de Amazone. Het land herbergt tevens een aantal vulkanen, die je kunt beklimmen. Dit is slechts een korte opsomming van een aantal hoogtepunten van het land. Er zijn diverse begeleide excursies te boeken, maar ook zijn er genoeg mogelijkheden om zelf op ontdekking. Zo mag bijvoorbeeld een bezoek aan een Nationaal Park zeker niet ontbreken. Deze parken herbergen volgens menig bezoeker de mooiste bezienswaardigheden van Ecuador. De ruige natuur, die veel diversiteit kent, is bijzonder. Er leven veel diersoorten, die je op weinig andere plekken op deze wereld tegen komt. Gidsen bieden de mogelijkheid om een schitterende begeleide wandelingen te maken door het diepe oerwoud. De Amazone, ookwel het hart van onze planeet genoemd, gezien de zuurstof aanvoer die dit oerwoud heeft de planeet biedt. Reizen in Ecuador is echt een ontdekkingstocht van verschillende pareltjes. Hieronder enkele afbeeldingen van de mooiste bezienswaardigheden van Ecuador:

Mooiste bezienswaardigheden van Ecuador:

Cotopaxi National Parc

Treinreis Nariz del Diablo

Yasuní Nationaal Park

Baños

Cuenca

Quilotoa Vulkaan

Machalilla nationaal park

Galapagos eilanden

Otavalo

Backpacken in Ecuador, hoe zijn de reismogelijkheden?

Er zijn veel backpackers die dit land bezoeken vanwege de prachtige bezienswaardigheden Ecuador. Het land is er redelijk op ingericht. Er zijn verschillende mogelijkheden om te reizen door Ecuador. De mooiste bezienswaardigheden van Ecuador zijn goed bereikbaar via het openbaar vervoer, zoals trein en bus. Er zijn voldoende hostels of goedkope hotels om te verblijven, ook kun je bij soms bij lokale bevolking logeren tegen een kleine vergoeding. Binnen Zuid Amerika is Ecuador al jaren een van de meeste veilige bestemmingen voor toeristen. Een groot deel van de bevolking spreekt Engels. De taalbarrière is dus nauwelijks aan de orde. Dit maakt reizen door Ecuador extra aantrekkelijk.

Hoe lang kun je het beste uittrekken voor backpacken in Ecuador?

Dit Zuid Amerikaanse land is niet zo groot. Vandaar denken dat veel reizigers dat ze slechts korte tijd nodig hebben voor een bezoek aan dit land. Het advies is om voor backpacken in Ecuador drie tot vier weken uit te trekken. Er is zoveel moois te zien dat je deze tijd echt nodig hebt voor backpacken in Ecuador.

Verder reizen vanaf Ecuador is ook heel aantrekkelijk

Tot slot kun je vanaf Ecuador heel goed een doorreis maken naar de Galapagos Eilanden. Ook deze reisbestemming is van ongekende schoonheid. Dus als je de mogelijkheid hebt tijdens het backpacken in Ecuador, is dit zeker het overwegen waard! Lees hier ook enkele tips voor een reis naar de Galapagos Eilanden. Voor veel mensen is deze eilandengroep met name bekend vanwege de diersoorten, die alleen hier nog leven. De eilanden zijn tevens bekend door de evolutietheorie van Darwin. Ook snorkelen is een echte aanrader!

0