dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Tips voor een reis naar de Galapagos eilanden

By Posted on

Islas Galapagos, of zoals wij ze noemen de Galapagos eilanden. Eigenlijk zijn deze eilanden een nationaal park wat beheerd wordt door Ecuador. Het is een eilandengroep in de Stille Oceaan en deze eilandgroep heeft zichzelf op de kaart gezet door de uniekheid en de diversiteit als het gaat om de flora en fauna. Het is de thuisbasis van vele diersoorten en ieder jaar worden er weer nieuwe ontdekt. Daarbij is de natuur op deze eilanden nog redelijk onaangetast wat natuurlijk prachtige plekjes oplevert. Kortom de Galapagos Eilanden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken en wij geven je wat tips voor een reis naar de Galapagos eilanden.

Galapagos eilanden tips

galapagos eilanden tips

Een van Galapagos eilanden tips is om zelf tussen de eilanden te hoppen. Je kunt natuurlijk een georganiseerde catamarantour nemen, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Hoewel je wel overal over de prijs kunt onderhandelen, dat is hier de normaalste zaak van de wereld. Je kunt ook zelf met een boot naar bijvoorbeeld de eilanden San Cristobal, Isabela en Santa Cruz gaan. Of je kunt met een vliegtuigje de eilanden bezoeken. Een van de andere Galapagos eilanden tips is: ga duiken of snorkelen! Het is echt een aanrader. Nog een belangrijk punt van de tips voor een reis naar de Galapagos eilanden is om de regels op te volgen als het gaat om de dieren. Ten alle tijden geldt: raak de dieren niet aan en houdt gepaste afstand.

Hoe kom je op de Galapagos eilanden

hoe kom je op de Galapagos eilanden

Op de vraag ‘Hoe kom je op de Galapagos eilanden’ kunnen we verschillende antwoorden geven. Allereerst kun je ervoor kiezen om rechtstreeks vanuit Nederland te vliegen. Helaas is een vliegticket dan behoorlijk aan de prijs. Je kunt beter eerst naar Ecuador vliegen en van daaruit doorvliegen naar Quito of Guayaquil.

Backpacken op de Galapagos eilanden

Backpacken op de Galapagos eilanden is redelijk veilig. Diefstal en geweldpleging komt weinig voor. Criminaliteit op deze eilanden is sowieso vrijwel nihil. Een verblijf op de eilanden is niet heel goedkoop. Er gaat ook veel van je budget op aan entreegeld voor de eilanden en vervoer tussen de eilanden. Een hostel overnachting ligt tussen de 10 en 35 dollar, een flesje water 1 tot 2 dollar en een budget lunch tussen de 5 en 8 dollar. Bij aankomst staan er vaak proppers op de kade, zij proberen om je voor een voordelige prijs voor een bepaald hotel of hostel te laten kiezen. Zeker als je met een groep reist, of als koppel kun je vaak een betere deal krijgen. Voor inentingen en visum kunnen de voorschriften van Ecuador aangehouden worden.

Bezienswaardigheden van de Galapagos eilanden

bezienswaardigheden van de Galapagos eilanden
bezienswaardigheden galapagos eilanden
tips galapagos eilanden
galapagos bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden van de Galapagos eilanden zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Het hoogtepunt is natuurlijk de schitterende natuur, maar de eilanden hebben nog meer geheimen. Eigenlijk zijn de eilanden gewoon de toppen van reusachtige vulkanen die 4 tot 5 miljoen jaar oud zijn. Er komen hele bijzondere diersoorten voor, zoals de gevlekte rots pelikaan, de Galápagos pinguïns en de zwartrode zeeleguaan. Ook de plantenwereld is zeer bijzonder en het water rondom de eilanden heeft veel te bieden voor de watersporter. Hier gaat de prachtige flora en fauna gewoon door. Hammerheads, zeeleeuwen of schilpadden, de kans is groot dat je ze tegen komt.

mooie bezienswaardigheden galapagos

De eilanden

Baltra

Op Baltra vliegen de meeste vluchten. Eigenlijk is er behalve een vliegveld niet veel op het eiland, alhoewel er wel een aantal accommodaties zijn. Baltra heeft ook een vismarkt en een foodmarket.

Isla Santa Cruz

Isla Santa Cruz is het meest centrale eiland en vanuit hier kun je uitstekend eiland hoppen. Puerto Ayora is de havenplaats en hier kun je van alles regelen. Santa Cruz is ook de beste plek voor een schitterende duik, bijvoorbeeld vanaf Gorden Rocks. Er zijn hier wel stromingen, dus ervaring is een vereiste. Snorkelen is in deze regio ook geweldig, Santa Fe en Pinson Island zijn hier perfecte locaties voor. Tortuga Bay is een fantastische plek voor een korte wandeling langs de Laguna de las Ninfas. Deze lagoon vergeet je niet snel. Maar ook de lava tunnels en kraters zijn bewonderenswaardig. De durfal moet natuurlijk een sprong wagen van de jumping rock bij Las Grietas. Je kunt hier ook een watertaxi nemen voor een hike aan de overkant. Bezoek ook eens het Darwin Research Centre.

Isla Isabela

Ook hier staan de proppers op de kade te wachten om je een aanbieding te doen voor een accommodatie. En je kunt op dit eiland betaalbaar en lekker eten. Rond de haven kun je snorkelen, er zwemmen hier ook bijna altijd zeeleeuwen en pinguïns. Maar je kunt ook een mooie snorkeltour maken bij de lava formaties van Los Tunneles. Ook de Flamingo lagoon of de Wall of Tears zijn aanraders voor een bezoek. Ga ook eens hiken over de vulkaan, de Sierra Negra Volcano en geniet van de verschillende landschappen. Een gids is hier wel verplicht.

Isla San Cristobal

Ook op dit eiland vind je een aantal accommodaties en plekken om heerlijk te eten. Kicker Rock is een uitstekende plek voor duik- en snorkeltrips. Isla Lobos en Las Tijeretas zijn prachtige snorkelplekken. Bij het strand Playa Mann en La Loberia kun je zwemmen met de zeeleeuwen en bij de laatste plek is er ook een mooie trail naar prachtige kliffen.

0