dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 mooiste bezienswaardigheden van Corsica

Corsica is een eiland wat hoort bij Frankrijk en zich bevindt in de Middellandse zee. Hierdoor is het een eiland wat zich niet al te ver van Nederland bevindt, maar wat wel het echte eilandgevoel geeft. Corsica bevindt zicht tussen Spanje en Italie en net onder Frankrijk. Het eiland bestaat net als Sicilië uit veel Natuur en mooie steden zoals Palermo, daardoor zijn er een hoop mooie plekken die je kunt bezoeken. We gaan in deze tekst dan ook kijken bij de Top 10 mooiste bezienswaardigheden van corsica. De bezienswaardigheden Corsica staan in willekeurige volgorde en alle bezienswaardigheden Corsica zijn zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

1. Ajaccio

Ajaccio is een van de mooiste bezienswaardigheden van Corsica en daarnaast ook direct de hoofdstad van het Eiland. Dat geeft eigenlijk al aan dat er natuurlijk meer dan voldoende te beleven is. De stad staat bekend als geboortestad van Napoleon en dat is ook zeker te zien wanneer je door de stad loopt. Het museum van Napoleon hoort ook zeker bij de top 10 Corsica bezienswaardigheden samen met de stad.

2. Reserva Natural de Scandola

Nationale parken doen het altijd goed op dit soort lijsten en ook in de top 10 mooiste bezienswaardigheden van Corsica vindt je dus een nationaal park. Namelijk Reserva Natural de Scandola. Allerlei verschillende soorten natuur zijn er te vinden in dit park en een hoop verschillende dieren. Zeker een van van de mooiste bezienswaardigheden Corsica dus.

3. Bastia

Ajaccio is de hoofdstad van Corsica en tevens de grootste stad van het eiland, maar Bastia staat op de tweede plaats. Hij hoort bij de mooiste bezienswaardigheden van Corsica omdat je de stad echt eens moet bezoeken. De haven van Bastia behoort tot een van de mooiste bezienswaardigheden Corsica. Je kunt een mooie wandeling maken door de haven en een kijkje nemen bij alle mooie boten die er liggen. Ook is er voldoende horeca in de stad en helemaal in de haven zijn voldoende restaurantjes en cafés te vinden voor een hapje of een drankje.

4. Parc Naturel Régional de Corse

Zoals we al aangaven zien we vaak nationale parken op de lijsten van mooiste bezienswaardigheden en ook de lijst van bezienswaardigheden Corsica bevat nog een nationaal park. Namelijk Parc Naturel Régional de Corse. Dit park behoort tot top 10 Corsica bezienswaardigheden omdat het zich strekt over 33 procent van het gehele eiland. Je kunt prachtige wandelingen maken door het park en zelfs accommodatie vinden wanneer je de tijd wil nemen voor het park en er een meerdaagse wandeltocht van wil maken. Met recht een van de mooiste Corsica bezienswaardigheden.

5. Bonifacio

Nadat je Bastia in het noorden hebt bezocht, kun je in het zuiden van Corsica Bonifacio bezoeken. Ook dit is namelijk een ontzettend leuke stad en dus een van Corsica bezienswaardigheden. Het is niet alleen een hele leuke en gezellige stad, maar het uitzicht over de zee zorgt ook voor zijn plek in deze lijst. De stad bevindt zich namelijk op een hoge klif waardoor je een heel mooi uitzicht hebt. Ook zeker de moeite waard dus om te bezoeken bij een reis naar Corsica.

6. Corte

Mocht je Parc Naturel Régional de Corse, nummer 4 op deze lijst, bezoeken dan mag een bezoekje aan Corte niet ontbreken. Deze stad ligt namelijk midden in Parc Naturel Régional de Corse. De stad staat bekend om zijn universiteit en daardoor ook om zijn nachtleven omdat er veel jongeren wonen in Corte. Daarnaast heeft de stad natuurlijk een prachtig uitzicht doordat het zich midden in Parc Naturel Régional de Corse bevindt. Ook een van Corsica bezienswaardigheden die je niet mag missen.

7. Calanches van Piana

De Calanches van Piana zijn een van de natuurwonderen op het eiland. Door jarenlange erosie zijn de rotsen aan de westkant van Corsica aangetast. Hierdoor zijn hele boeiende rotsen ontstaan die je zeker zou willen bekijken. De kleuren van de rotsen zijn ook heel bijzonder en naarmate het later wordt, veranderen de rotsen van kleur door de weerspiegeling van de zon en de zee. Echt de moeite waard om te bezoeken wanneer je een reis naar Corsica hebt geboekt.

8. Calvi

Voor de mensen die Corte te druk vinden, is Calvi een goed alternatief. Dit dorp staat namelijk, in tegenstelling tot Corte, bekend om zijn rust. De ideale plek om even een adempauze te nemen op het eiland. De stad heeft een hoop gezellige winkeltjes en net als Bastia heeft hij een hele mooie haven.

9. Palombaggia

Mocht je houden van een paradijs dan is Palombaggia het mooiste strand wat Corsica te bieden heeft. Het strand is precies zoals een paradijselijk strand er uit hoort te zien. Een wit strand met een felblauwe zee en gezellige restaurantjes om een hapje te eten. Ook kun je hier snorkelen en andere leuke activiteiten beoefenen.

10. Filitosa

Ook Corsica kent een ver verleden en dat is terug te vinden bij Filitosa. Hier vindt je namelijk allerlei archeologische vondsten die gedaan zijn. Het heeft wel wat weg van de hunebedden in Nederland want de rotsen zijn in allerlei verschillende formaties neergezet, maar hoe zij dit gedaan hebben in die tijd is tot op heden nog niet bekend. Daarnaast hebben de rotsen menselijke gezichten waardoor ze er erg mooi uitzien. Ook Filitosa is zeker een aanrader en bevindt zich op de lijst met mooiste bezienswaardigheden.

0