dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Wat zijn de mooiste stranden van Brazilië?

De stranden van het prachtige Brazilië hebben het allemaal. Je kunt er weer even helemaal tot rust komen, maar je kunt helemaal tot je recht komen op de meer hippe Braziliaanse stranden. Lekker relaxen aan de zee is voor de meeste reizigers toch echt wel een onmisbaar gegeven. Brazilië is voorzien van een kustlijn van maar liefst 8.000 kilometer, strandopties genoeg dus! Wanneer je van plan bent om een vakantie te boeken in Brazilië, het land van de prachtige samba, dan hebben wij in dit artikel een lijstje voor je samengesteld met de mooiste stranden van Brazilië.

Mooiste stranden van Brazilië

Praia da Aparecida.

De echte bloemenfluisteraar reist af naar Santos. Dit 6 kilometer lange duin midden tussen het zand en het water is een spectaculaire bezienswaardigheid om te aanschouwen. De heerlijke geuren, het prachtige uitzicht, de beleving van de omgeving. Dit strand hoort zeker thuis op het lijstje van de mooiste stranden van Brazilië. Je kunt hier tevens geweldig fietsen en rolschaatsen, dit is in de omgeving een hele populaire bezigheid, alhoewel een frisse zee duik ook zeker niet verkeerd is.

Praia do Espelho.

Het volgende strand op het lijstje mooiste stranden van Brazilië ligt 27 kilometer ten zuiden van Trancoso, en 14 kilometer ten noorden van Caraiva. Dit is echt weer strand om heerlijk te relaxen. Het is een zogenoemd spiegelstrand. Je hebt hier te maken met een echte kalmerende sfeer dankzij de offshore riffen en het transparante water, en door de overvloed aan kokospalmen weet je zeker dat je op een tropische vakantie bent. Een welverdiende plek op onze lijst mooie stranden Brazilië.

Moro Branco.

De volgende op de lijst is Morro Branco. Dit strand ligt nabij het vrij bekende Fortalexa, bekend om haar vele kleuren zand, maar ook om haar rotsachtige, ruige, maar tegelijkertijd ook ongelooflijk rustgevende natuur. Dit laat echt een indruk achter om nooit te vergeten, en hoort zeker thuis bij de mooiste stranden van Brazilië.

Praia de Jericoacoara.

Dit afgelegen plaatste staat bekend om haar magische uitstraling, en mag niet ontbreken op het lijstje mooie stranden Brazilië. Dit strand heeft echt een uitermate intiem karakter. Alle paden dwars door de duinen heen zijn compleet onverhard, en zo arriveer je bij het strand. Dit is een typisch soort strand dat je altijd terugziet op de ansichtkaartjes en waarbij je vervolgens denkt, hier wil ik ook heen. Helemaal magisch wordt het in de nacht met het maanlicht er op schijnend.

Galés.

Deze plek gelegen in het noordoosten heeft eigenlijk wel het meest weg van de Caribische gebieden. De adembenemende uitstraling van de koraalriffen en de geweldige tropische stranden wisselen elkaar constant af, dit mag je absoluut niet missen. Het is heerlijk om hier samen met je partner of met je vrienden heerlijk te relaxen onder het genot van een biertje. Dit is echt de ultieme vakantie voor de strand-relaxer.

Praia do Sancho.

Een mooie stranden Brazilië zou niet compleet zijn zonder Praia do Sancho. Het water is kristalhelder en het onderwaterleven is ook nog eens ongelooflijk rijk en veelzijdig. Om er te komen moet je echter wel redelijk wat moeite doen, een stevige wandelingen met vrij steile trappen leiden naar dit strand met een ongelooflijke ruige natuur. Het lijkt met dit strand net of je in een levend schilderij terechtkomt en het plaatje is adembenemend.

Praia do Madeiro

Dit is volgens velen een van de mooiste stranden van Brazilië, en die mening is volkomen terecht. Hoge kliffen, springende dolfijnen, schildpadden, ongerepte stranden, dit is echt de ultieme omgeving voor ontspanning. Een kenmerkende en geweldige omgeving en ook daadwerkelijk een van de mooiste stranden van Brazilië. Niet alleen om echt even tot rust te komen, maar ook voor de avonturier is dit het perfecte plaatje. Je kunt hier bijvoorbeeld heerlijk sandboarden.

Wat is nu het mooiste strand van Brazilië?

Algemeen gezien bestaat er niet echt zoiets als een mooiste strand van Brazilië. Het mooiste strand van Brazilië is voor volgens anders. De karaktereigenschappen van ieder strand zijn anders en iedereen heeft andere wensen. De stranden van Brazilië zijn ongelooflijk verschillend, wat voor de een mooi is, is voor de ander juist weer helemaal niets. De een is meer een avonturier, de ander gebruikt zijn vakantie om eens lekker tot rust te kunnen komen.


Wat over het algemeen wél het meest gewaardeerde strand van Brazilië is, en wat we dus zouden kunnen bestempelen als mooiste strand van Brazilië is Copacabana. Dit strand kent een lengte van ongeveer 4 kilometer en het is ongeveer een van de hipste stranden van het land. De locals zijn dan ook veel afgetrainde hipsters die de hele dag dansen en van ieder moment een feest maken. Het strand van de voormalige hoofdstad Rio de Janeiro vormt de vorm van een halve maan. Dit is wellicht een van de meest bekende, dan wel niet het bekendste strand ter wereld. Overdag adembenemend, maar in de nacht kun je hier maar beter niet rondlopen, bij deze ben je gewaarschuwd.

0