dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Waarom is op vakantie gaan goed voor je gezondheid

By Posted on

Op vakantie zijn voelt goed, dat weten we allemaal. Maar je weet misschien niet dat er bewezen wetenschappelijke redenen zijn waarom het nemen van vakantie gezond is. Studies tonen aan dat mensen de neiging hebben om beter te slapen op vakantie. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat vakanties de factoren verstoren die bijdragen aan een slechte nachtrust, waaronder de eisen die aan je worden gesteld door jouw werkplek en sociale verplichtingen. Als je niet kunt slapen omdat je veel aan je hoofd hebt, bieden vakanties je de kans om die problemen opzij te zetten en rustig te slapen. Het is geen geheim dat de sleutel tot succesvolle relaties tijd doorbrengen met andere mensen is. Reizen is vooral goed voor het verdiepen van de banden tussen mensen: relaties en goede en slechte, helpen mensen bij elkaar te brengen.

Je bent productiever

Productiviteit gaat hand in hand met burn-out. Als je je op het werk overwerkt en opgebrand voelt, zul je niet erg productief zijn. Tijd vrijmaken van jouw werk om op te laden en jouw stressniveaus te verminderen, verhoogt op zijn beurt jouw productiviteit op het werk wanneer je terugkeert. Studies tonen aan dat de productiviteit kan toenemen, zelfs na een kort weekendje weg, met meer verbeterde voordelen bij een langere vakantietijd. Een vakantie haal je ook uit jouw normale dagelijkse routine en kan jouw creativiteit stimuleren. Soms is een creatieve mindset gewoon het ticket om je te helpen een werk gerelateerd probleem op te lossen, waardoor je productiever wordt wanneer je terugkeert.

Vakanties verminderen stress

Door de dagelijkse sleur van ons hectische leven kunnen we ons overweldigd voelen, alsof we te veel te doen en te weinig tijd hebben. Vaak hebben we concurrerende eisen: misschien is er een grote deadline op het werk die snel nadert, maar je moet tijd vrijmaken om voor een familielid of kind te zorgen. Avonden en weekenden zijn soms niet genoeg tijd om te ontspannen. Op vakantie gaan geeft ons meer ruimte en tijd voor onszelf, om de dingen te doen die we graag doen en willen doen. Het stelt ons in staat om weg te komen van bijvoorbeeld de collega die we niet mogen of om de was te vergeten. Ook al is het een tijdelijke ontsnapping, het nemen van vrije tijd kan een enorm effect hebben op onze stressniveaus. Wil jij graag op vakantie gaan? Dan is vakantiehuis zuid Frankrijk een ideale optie voor jou!

0