dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

5 tips voor het vinden van de beste vliegtickets

Als je van plan bent om een mooie reis te gaan maken, zoals een rondreis op Borneo, een trip naar Tenerife of een vakantie naar Kenia, heb je vliegtickets nodig. Natuurlijk ga je op zoek naar vliegtickets met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Maar hoe vind je de beste vliegtickets? Met onze vijf tips voor het vinden van de beste vliegtickets heb je binnen no time de beste tickets gevonden voor jouw vakantie naar Kenia, Tenerife, Borneo of welk gebied dan ook!

1. Deze sprookjes kloppen niet

Veel mensen denken dat bij het zoeken naar vliegtickets allerlei factoren een rol spelen, zoals het tijdstip van zoeken of cookies van eerdere zoektochten verwijderen voor een betere prijs. Veel van dit soort beweringen kloppen echter. Zo hoef je, als je een retourvliegticket voor een rondreis op Borneo wilt boeken, dit echt niet vanuit de incognito modus te doen voor een betere prijs. Cookies wissen, ’s nachts boeken, op een dinsdag een ticket kopen voor je vakantie: al dit soort zaken maakt je vliegtickets echt niet voordeliger. Vergeet dit soort sprookjes dus! Prijzen van tickets worden namelijk vastgesteld via allerlei ingewikkelde algoritmes, die met allerlei factoren rekening houden, zoals hoe ver de reis is, hoeveel stoelen er nog over zijn en wanneer er geboekt wordt.

2. Gebruik vergelijkende zoekmachines voor de beste deal

Een goede manier om voordelige vliegtickets te vinden, is door gebruik te maken van gespecialiseerde vergelijkingssites, zoals Cheaptickets, Google Flights of Momondo. Vind je een geschikt ticket voor jouw vakantie naar Kenia, strandvakantie op Tenerife of rondreis op Borneo? Controleer de specifieke vlucht dan altijd via de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Geregeld zijn de tickets op de officiële website namelijk goedkoper, omdat vergelijkingssites provisie geregeld provisie ontvangen.

3. Let op de klasse waarin je vliegt

Business class of elite class vliegen is uiteraard duurder dan economy class. Wil je besparen, kies dan voor een voordelig ticket en vlieg geen business class.

4. Controleer alle alternatieven

Heb je jouw ideale vlucht gevonden? Dan is het slim om de alternatieven te controleren. Vlieg je via meerdere vliegvelden met meer tussenstops, dan is het ticket vaak voordeliger. Ook het tijdstip van vertrek en aankomst heeft vaak invloed op de prijs. Mogelijk is ’s middags vertrekken voordeliger op jouw route, of juist een vertrek in de ochtend.

5. Boek eventueel losse tickets

Een vlucht naar boeken voor een rondreis op Borneo kan rechtstreeks, maar regelmatig is het boeken van losse tickets voordeliger. Boek bijvoorbeeld een ticket van Amsterdam naar Rome, van Rome naar Singapore en een ticket van Singapore naar Borneo. Met losse tickets kun je als snel meer dan honderd euro besparen!

0