dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Een rondreis maken op Borneo, alle pracht van het relatief onbekende!

Een rondreis maken op Borneo, veel mensen staan niet stil bij deze mogelijkheid. Vandaag de dag is het schiereiland van het mooie Malaise populairder dan een Borneo. De bestemming hier kent bijna iedereen. De nationale parken, de eilanden, iedereen heeft het er over. Maar over een rondreis Borneo hoor je mensen niet vaak. Dat is best gek, want het is een ongelooflijk mooie vakantie bestemming. Tijdens een rondreis Borneo kun je oerang oetans spotten, een unieke mogelijkheid. Maar daarnaast kun je ook genieten van verschrikkelijk mooie landschappen, ongerepte stranden, prachtige bergen en grotten en ga zo maar. We schreven al eerder over de mooiste eilanden in Indonesie, maar een rondreis Borneo zou eigenlijk een bucketlist item moeten zijn voor iedereen.

Waarom Borneo?

Wel, deze vraag is eigenlijk vrij simpel om te beantwoorden. Tuurlijk, bergen en natuur landschappen heb je op meer plekken in de wereld, maar Borneo kent een aantal heel bijzondere karaktereigenschappen die een bezoek een stuk bijzonderder maken, hier gaan we later dieper op in. Het is simpelweg een eiland met een hoop bijzondere elementen die ervoor zorgen dat jij jouw rondreis nooit meer vergeet.

Hoewel het een redelijk vergeten plek is, betekent dat niet dat het een plek is die je uit kunt sluiten naar een bezoek aan Maleisië. Het is een plek die je moet zien!

Een rondreis maken op Borneo

Een rondreis maken op Borneo, de 3 mooiste bestemmingen.

Een rondreis maken op Borneo gaat gepaard met het zien van een aantal prachtige bestemmingen. Je kunt tijdens het rondreizen Borneo een hoop leuke dingen doen. Je kunt simpelweg lekker relaxen op het strand, je kunt de bergen beklimmen of je kunt zelfs de jungle gaan verkennen om dieren te spotten. Maar welke 3 bestemmingen moet je nu écht bezoeken op Borneo?

Mount Kinabulu

De meest heilige berg van het prachtige Maleisie vind je op Borneo. Tijdens het rondreizen Borneo mag je deze plaats absoluut niet missen. Het is een berg met een hoogte van meer dan 4 kilometer, en het is onder veel toeristen een van de meest populaire bestemmingen om te bezoeken. In de meeste gevallen doe je over de klim 3 dagen, je kunt overnachten in het basiskamp Laban Rata.

rondreis door borneo

Niah National park

Wanneer je een fan bent van het bezoeken van grotten dan zit je op Borneo zeker weten niet verkeerd. Het is van het eiland haar specialiteiten. Er zijn hier eindeloze netwerken van grotten te vinden. Niah national park is een van de beste plaatsen om te bezoeken wanneer je op Borneo bent. Veel mensen weten gek genoeg niet dat dit een van de oudste archeologische vindplaatsen van Azië is. Er wordt aangenomen dat sommige resten zelfs wel 40.000 jaar oud zijn.

rondreis Borneo

Danum Valley

Borneo is ook een parel van een bestemming voor hen dit houden van de natuur. Borneo is voor het overgrote deel bedekt met regenwoud. Iedere reiziger weet dat dit ontzettend mooie beelden en uitzichten oplevert. Je zit hier absoluut goed wanneer je de intentie hebt om de jungle eens goed van dichtbij te willen bekijken. Vanaf het bezoekerscentrum ben je midden in het woud in minder dan 2 uur, er zijn hier allerlei vormen van leven aanwezig. Ongeveer de helft van de flora en fauna in de hele wereld leeft op Borneo.

rondreizen Borneo

Wanneer je een natuurliefhebber bent dan is dit absoluut the place to be! Het zal je verbazen met al het moois dat dit stukje natuur met zich meebrengt. Daarnaast is het ook voor de avonturier die iets nieuws wenst te proberen de ideale plek om te bezoeken. En het is daarnaast ook een leuke uitdaging voor iedereen, en het brengt een hoop moois met zich mee, er gaat een wereld voor je open!

0