dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Veilig op de weg: u moet deze verzekering afsluiten voor uw road trip!

By Posted on

Er is nauwelijks een mooiere manier om te reizen dan een road trip! Het is dit gevoel van absolute vrijheid, de mogelijkheid om spontaan te beslissen waar je vandaag de dag naartoe gaat, en deze zeer bijzondere levensstijl van het leven in een auto. Belangrijkste tip: ga niet weg zonder de auto te verzekeren!

Maar er zijn ook de minder leuke ervaringen op de weg: je wordt plotseling ziek, hebt een ongeluk en raakt jezelf of zelfs andere mensen ernstig gewond, of je auto is ingebroken en beroofd – sommige van deze situaties zijn ons ook overkomen.

Wat het ook is, zo’n ervaring is nooit geweldig en vooral niet als je op reis gaat, als alles toch nieuw en vreemd voor je is, vind je misschien je weg niet of spreek je de taal niet en bovendien ken je niemand die je kan helpen.

U kunt zich echter wel thuis op zo’n situatie voorbereiden, het sleutelwoord is “bereid uzelf voor”: Verzekering. In dit artikel vertellen we u hoe belangrijk een verzekering is voor uw roadtrips, die u zeker moet afsluiten en waar u op moet letten bij het maken van uw keuze – let’s go! 

Welke verzekeringen u nodig heeft voor uw roadtrip en waar u op moet letten bij uw keuze!

Eén ding is zeker: reizen zonder verzekering is naïef!

We kennen eigenlijk veel reizigers die zonder verzekering vertrekken. Ze geloven dat er sowieso niets met hen zal gebeuren en als dat wel het geval is, zijn het slechts kleine kwaaltjes die snel verdwijnen met een bezoek aan de apotheek en een paar standaard medicijnen, of kleine storingen die een kort bezoek aan de garage ongedaan maken – en niemand breekt sowieso in zijn eigen auto in.

Ook al klinkt het een beetje hard: zo denken is gewoon naïef. Hoewel de meeste ongelukken thuis gebeuren, is het rijden een van de gevaarlijkste manieren om zich te verplaatsen, en ongelukken gebeuren snel, vooral wanneer u in een ander land reist waar de rijstijl heel anders is dan thuis – en dat is meestal het geval – of waar er zelfs links verkeer is in plaats van rechtsverkeer.

Je kunt ook ziek worden onderweg, want reizen betekent stress voor je lichaam: alles is nieuw, routine is weg, misschien is het klimaat en het eten anders en zo verder. Alleen al de airconditioning heeft veel mensen ziek gemaakt. En dat uw auto, van alle auto’s, gespaard blijft van dieven is een sprookje, hoe veilig u hem ook parkeert, hoe goed u hem over het algemeen beveiligt of hoe armoedig en dus onaantrekkelijk hij er voor dieven uitziet.

Op road trips kan er veel gebeuren en soms kunnen er echt slechte dingen gebeuren, dus het is nog belangrijker dat u zich op voorhand informeert en de juiste verzekering afsluit. Hoewel verzekeringen niet ongedaan kunnen maken wat er is gebeurd, kunnen ze in ieder geval de schade beperken en ervoor zorgen dat u goed wordt behandeld in geval van ziekte of letsel, en aan de andere kant kunnen ze u niet dwingen de kosten te betalen, of in ieder geval niet alles.

Laten we nu eens kijken welke verzekeringen u zeker moet afsluiten voor en voor uw road trip en waar u op moet letten bij uw keuze:

1. de be-all en end-all: een goede internationale ziektekostenverzekering!

Het belangrijkste in het leven is je eigen gezondheid, je eigen leven. Daarom moet u voor elke reis een internationale ziektekostenverzekering afsluiten, of het nu gaat om een roadtrip, een vlucht naar verre oorden of een langer wandelavontuur!

Wat zit er achter een buitenlandse ziektekostenverzekering?

Uw gebruikelijke ziektekostenverzekering dekt de aankoop van medicijnen, bezoeken aan de dokter, ziekenhuisverblijven of operaties in het buitenland slechts gedeeltelijk of helemaal niet. De wettelijke ziektekostenverzekering (GKV) is ook geldig voor reizen binnen Europa of de Europese Unie (EU) en de Europese Economische Ruimte (EER), maar slechts voor een bepaalde periode. Hoe lang u gedekt bent, hangt af van uw ziektekostenverzekering – maar meestal is het niet meer dan 3 weken. Maar zodra je voor langere tijd onderweg bent of buiten Europa, ben je niet meer gedekt en dat is precies waar de internationale zorgverzekering om de hoek komt kijken.

Tip voor particulier verzekerden: Ook als u particulier verzekerd bent, moet u uw verzekeringmaatschappij vragen naar de exacte omvang van de uitkeringen. In de regel zult u ook een extra internationale ziektekostenverzekering moeten afsluiten.

0