dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Reizen naar West Papua: een onbekend paradijs op aarde

Parelwitte stranden, een spectaculaire onderwaterwereld, dichte tropische regenwouden en ontmoetingen met authentieke stammen; een reis naar West Papua heeft werkelijk alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. We schreven al eerder over de mooiste eilanden in Indonesië, hieronder de mooiste plekken in West Papua.

Reizen naar West Papoea

Papua, gelegen in het oosten van Indonesië, is één van de grootste eilanden ter wereld en bestaat uit twee delen. Op het oostelijke deel van het eiland ligt de onafhankelijke staat Papua New Guinea. Het westelijk deel, West Papua, behoort volledig tot Indonesië en bestaat uit verschillende kleine eilanden. Hoewel de provincie volledig Indonesisch is, lijkt de lokale bevolking dankzij hun donkere huid en typisch kroeshaar meer op Aboriginals dan op de lokale bevolking. Op het eiland worden er tussen lokale dorpen en stammen wel 250 verschillende talen gesproken.

Reizen naar West Papua is één groot avontuur. De zee is er hemelsblauw en je vindt er enorm veel bijzondere diersoorten en culturen terug. Door zijn afgelegen ligging is het eiland helemaal niet zo toeristisch, wat de overweldigende ongerepte natuur grotendeels verklaart.

Duiken en snorkelen in Raja Ampat

Tijdens een rondreis West Papua bevalt er enorm veel te zien en te beleven. Ten eerste kan je in Raja Ampat de wondere onderwaterwereld ontdekken. Raja Ampat is een eilandengroep die uit meer dan duizend kleine eilanden bestaat. Het gaat hier om een van de mooiste duik- en snorkelgebieden ter wereld waar elk jaar talloze onderwater liefhebbers van over heel de wereld naartoe reizen. De koraalriffen zijn nog steeds ongerept en je vindt er de hoogste biodiversiteit per rif ter wereld. Je zal nergens ter wereld zoveel verschillende vis- en diersoorten te zien krijgen.

Ook het eiland Biak, wat eerder bekend is voor zijn geweldig surfgolven, is uitstekend om te duiken of te snorkelen. Tijdens een duik naast het nabijgelegen Padaido-eliand kun je zelfs walvishaaien tegenkomen!

Reizen naar West Papua

Dieren spotten in het Arfak gebergte

Tijdens het rondreizen West Papua mag een bezoek aan het bekend Arfak gebergte zeker niet ontbreken. Na een spannende tocht door het ruige binnenland sta je al snel in de dichtbeboste jungle. Hier bevinden zich verschillende dieren die je nergens anders ter wereld kan zien, zoals boomkangoeroes, slangen en kaketoes. Ook voor vogelspotters is het gebergte een waar paradijs op aarde!

rondreizen West Papua

Inheemse stammen in de Baliem-vallei

Hét hoogtepunt van een rondreis West Papua is een bezoek aan de Baliem-vallei, waar je een meerdaagse trektocht door de bergen rondom de vallei zal maken. De Baliem-vallei is nog geen eeuw geleden ontdekt. In de vallei wonen de originele Dani en Lani-volken, die al honderden jaren in traditionele kledij rondlopen: een peniskoker voor de mannen en een rieten rok voor de vrouwen. Verder jagen ze nog steeds met pijl en boog en hebben ze grote botten door hun neus. Ook al zien ze er misschien angstaanjagend uit, zijn het heel vriendelijk mensen die het ontzettend leuk vinden om toeristen te leren kennen. Ze zullen je dan ook met alle plezier bij hun dagelijkse activiteiten te betrekken. Probeer de vallei zeker tijdens het Baliem-festival te bezoeken. Tijdens deze feestelijke dagen komen de verschillende stammen samen en zorgen ze onder meer met hun varkensfeest en hun traditionele oorlogsdans voor een heel spektakel.

rondreis West Papua

Accommodatie

Ondanks het beperkte toerisme is er tijdens het reizen naar West Papoea toch een ruim en betaalbaar aanbod aan accommodaties. In grotere steden zoals Jayapura vind je moderne hotels terug, terwijl je in de meer afgelegen bestemmingen, zoals de Baliem vallei en het Arfak gebergte, eerder eenvoudige bungalows zal terugvinden. In Raja Ampat kan je dan weer in een goedkope homestay of in één van de vele eco-resorts verblijven.

Bereikbaarheid

De snelste en gemakkelijkste manier om te reizen naar West Papua is met het vliegtuig. Reizen binnen West-Papua kan dan weer best chaotisch verlopen. Zorg daarom tijdens het rondreizen West Papua niet voor een te strakke planning. Hou rekening met traag en inefficiënt verkeer, waardoor je je schema steeds weer zal moeten aanpassen.

rondreis West Papoea

Juist omdat rondreizen West Papua zo avontuurlijk is, kiezen veel reizigers voor een veilige en georganiseerde groepsreis. Ben je echter flexibel, kan je best op je eentje reizen naar West Papoea. Alles, van tours tot accommodatie, kan makkelijk ter plaatse geregeld worden. Zo kan je exact doen wat jij graag wilt, waardoor reizen naar West Papua een onvergetelijke droomvakantie wordt!

0