dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De mooiste bezienswaardigheden van Uruguay

By Posted on

Als je aan een Zuid-Amerikaanse vakantiebestemming denkt, denk je misschien eerder aan Brazilië en Argentinië dan aan Uruguay. Toch is het kleine land absoluut een bezoekje waard en zijn er een hoop bezienswaardigheden in Uruguay. Er zijn een hoop leuke dingen te doen en te beleven.

Mooiste bezienswaardigheden Uruguay

Naast mooie, historische steden heeft Uruguay prachtige natuur. Bij uitstek geschikt om te gaan paardrijden bijvoorbeeld. Verder kun je genieten aan het strand, een bezoek brengen aan Nationale Parken en leren over de historie in diverse musea. Eerder schreven we al over fijne plekken in Colombia, hieronder vind je een top 5 van de mooiste bezienswaardigheden van Uruguay.

1. Colonia del Sacramento

In het zuiden van Uruguay ligt Colonia del Sacramento. Het historische centrum (Barrio historico) staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. En terecht. De stad is prima te voet te verkennen. Als je door de smalle straatjes met kinderkopjes struint, waan je je even terug in de tijd. Loop langs de kleurrijke huizen in de Calle de los Suspiros. Oldtimers dienen als plantenbakken.

Eet een ijsje terwijl je geniet van de zonsondergang aan de haven. Ga naar het Plaza Mayor; het bekendste plein van Barrio Historico. Of bezoek één van de musea, zoals het ‘Museo Portugués’, over de Portugese en Spaanse koloniale tijd. Colonia is één van de mooiste plekken van Uruguay en staat dan ook op nummer 1 van Uruguay bezienswaardigheden.

bezienswaardigheden Uruguay

2. Montevideo

Nog één van de Uruguay bezienswaardigheden is Montevideo. Bijna de helft van de gehele bevolking van Uruguay woont in Montevideo. In de hoofdstad vind je een mix van oud en nieuw. Het is erg leuk om per fiets de stad te ontdekken. Fiets over de kilometerslange boulevard waar joggers en sporters zich in het zweet werken en waar families samenkomen om met een maté (Zuid-Amerikaanse thee) in hun hand gezellig te kletsen. En hoewel Montevideo misschien niet het mooiste strand van Zuid-Amerika heeft, kun je met mooi weer toch lekker op het zand zitten en een praatje maken met de locals.

In de oude stadswijk vind je de ‘Mercado del Puerto’. In deze voormalige markthal vind je allerlei kleine restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. Het populairste gerecht is vlees dat op de barbecue wordt klaargemaakt. Uiteraard wordt er keurig door de ober bij verteld wat voor wijn je het beste bij welk gerecht kunt drinken. Ook Montevideo behoort tot één van de mooiste plekken van Uruguay.

Uruguay bezienswaardigheden

3. Punta del Este

Punta del Este is één van de duurste hot spots van Uruguay. Luxe huizen en gebouwen, dure hotels en jachtschepen. De stad wordt dan ook niet voor niets ‘St Tropez van Uruguay’ genoemd. Je kunt hier als de beste shoppen.

Langs de haven vind je prachtige jachten die staan te wachten om bewonderd te worden. Het draait allemaal om zien en gezien worden. Je kunt ook zelf een boottocht doen vanuit de haven.

mooiste plekken van Uruguay

4. Monumento al Ahogado

Dit monument in Punta del Este verdient een eigen plek in het lijstje van bezienswaardigheden Uruguay.

Het ‘Monument voor de Verdronken’ bestaat uit vingers die uit het zand van Playa Brava steken, alsof iemand verdrinkt. Dit kunstwerk ‘la mano’ staat dan ook symbool voor alle mensen die voor de kust zijn omgekomen.

hot spots van Uruguay

5. Cabo Polonio

Het hippie-achtige Cabo Polonio is niet een standaard kustplaatsje. Er is geen elektriciteit en internet, er zijn geen pinautomaten en maar één winkel. Back to basic dus! Het handjevol mensen dat hier woont wil graag de authenticiteit bewaren. Dat wordt dus ’s avonds met kaarslicht naar een fantastische sterrenhemel kijken! Cabo Polonio is een perfecte plek voor surfers.

mooiste hot spots van Uruguay

Na dit lijstje van de mooiste bezienswaardigheden van Uruguay ben jij klaar om op reis te gaan!  

0