dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

Top 10 mooiste bezienswaardigheden van Kenia

By Posted on

Kenia staat bij veel mensen op hun bucketlist. En terecht. Er zijn ontzettend veel Kenia bezienswaardigheden. De mensen zijn vriendelijk en lopen altijd met een lach op hun gezicht. En het land heeft natuur waar je verliefd op wordt. Maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste bezienswaardigheden van Kenia? Dat kun je hieronder lezen in hoogtepunten Kenia, waar wij een top 10 hebben samengesteld. Het zal je niet verbazen dat er veel safariparken in het lijstje staan van mooie bezienswaardigheden van Kenia.

Bezienswaardigheden Kenia: safari

Kenia is een perfecte plek om eindelijk eens de big 5 te zien. Het land heeft namelijk 50 Nationale Parken, dus genoeg plekken om wild te spotten.

Bezienswaardigheden Kenia: kust

Maar Kenia heeft nog meer te bieden. Denk bijvoorbeeld eens aan Diani Beach of Malindi, waar je heerlijk kunt relaxen.

Bezienswaardigheden Kenia: steden

Ook is het de moeite waard om enkele grote steden te bezoeken, zoals de hoofdstad Nairobi, waar je diverse musea en marktjes kunt bezoeken. Of Mombasa, één van de oudste kuststeden van Afrika.

Top 10 mooiste bezienswaardigheden van Kenia

Hieronder vind je een top 10 van de mooiste bezienswaardigheden van Kenia. Krijg je al zin om in het vliegtuig te stappen?

1. Masai Mara Game Reserve

Één van de mooiste bezienswaardigheden van Kenia is het Masai Mara Game Reserve. Dit wildpark is één van de bekendste parken ter wereld. Het grenst aan het Serengeti NP in Tanzania. In dit immens grote safarigebied vindt jaarlijks de grote trek plaats, waarbij de dieren via de rivier (die vol zit met krokodillen) de andere kant van het park proberen te bereiken. Een prachtig schouwspel. De grote trek richting Masai Mara vindt rond juli/augustus plaats. Eind oktober wordt het te droog in het gebied, en verplaatsen de dieren zich weer naar Serengeti.

De-mooiste-bezienswaardigheden-van-Kenia

2. Amboseli National Park

Het Amboseli NP is rijk aan giraffen, neushoorns, leeuwen, apen en vooral: olifanten! Het is dan ook niet gek dat dit reservaat ‘Home of Elephants’ wordt genoemd. Vanwege de grote populatie olifanten is Amboseli wat dor en kaal. Maar er wordt hard aan gewerkt om te natuur weer te herstellen.

3. Tsavo National Park

Het Tsavo NP is onderverdeeld in Tsavo East en Tsavo west, die van elkaar gescheiden zijn door een treinrails en een snelweg. Het is één van de oudste Nationaal Parken van Kenia. In beide parken vind je enkele specifieke bezienswaardigheden van Kenia.

Tsavo East is het droge en vlakke gedeelte met veel zandwegen en savannes. Vanwege deze dorre omgeving is het vrij gemakkelijk om wild te spotten. Opvallend zijn hier de rood/bruine olifanten. De olifanten beschermen zich namelijk met het rood/bruine stof tegen de zon.

Tsavo West is heuvelachtiger dan het oostelijk gedeelte van het park. Ook is het er natter, waardoor er moerassen zijn en de begroeiing is dichter. Dit maakt het landschap erg fotogeniek. Het nadeel is dan wel dat je, door de dichte begroeiing, wat lastiger dieren kunt spotten.

4. Diani Beach

Palmbomen, witte stranden en een helderblauwe zee. Klinkt goed toch? Je vindt het bij Diani Beach. Geniet van een cocktail op het strand of bij een luxe resort, ga snorkelen of duiken bij het kleurrijke koraal. Ook dit stukje paradijs hoort bij het rijtje mooie bezienswaardigheden van Kenia. Genieten!

bezienswaardigheden van Kenia

5. Hell’s Gate National Park

Tot de Kenia bezienswaardigheden behoort ook Hell’s Gate NP. Je begrijpt meteen waar de naam vandaan komt als je het ruige landschap met vulkanische rotsformaties, geisers en kloven ziet. Het bijzondere is, dat dit wildpark één van de weinige Kenia bezienswaardigheden is waarbij je niet alleen met de auto, maar ook per fiets of te voet op safari kunt gaan. De meest bekende wandeling die je kunt doen is die door de Njorowa Gorge. De kloof is op sommige plekken maar een paar meter breed.

6. Lake Naivasha

Lake Naivasha is het hoogst gelegen (zoetwater)meer van Afrika. Het meer is rijk aan flora en fauna en staat vooral bekend om de talloze vogelsoorten die hier te vinden zijn. Ideaal voor vogelspotters! Ook leent Lake Naivasha zich perfect voor een safari-boottochtje, waarbij je grote kans hebt om nijlpaarden te zien. Deze leven namelijk in grote getalen in dit natuurgebied.

bezienswaardigheden Kenia

7. Nairobi

De veelzijdige hoofdstad van Kenia is een bezoekje waard. Je kunt een tour door de sloppenwijken doen, een bezoek brengen aan het Giraffe Centre of struinen over de Masai Markt. Het David Sheldrick Wildlife Trust is een weeshuis voor jonge olifantjes en neushoorns.

8. Nairobi National Park

Niet alleen safariparken vallen onder bezienswaardigheden van Kenia. Mocht je na aankomst van je vlucht in Nairobi alvast kennis willen maken met het wildlife in Kenia en misschien zelfs de big 5 spotten, dan kan dat in het Nairobi NP. Het natuurreservaat ligt op zo’n 7 kilometer van het centrum van Nairobi. Vanuit het park zie je dan ook de wolkenkrabbers in de skyline van de hoofdstad.

Kenia bezienswaardigheden

9. Mount Kenya

Met zijn 5199 meter hoogte is Mount Kenya de op één na hoogste berg van Afrika. Deze bezienswaardigheid valt dan ook letterlijk onder het rijtje hoogtepunten Kenia.

De berg is een uitgedoofde vulkaan en trekt, evenals het beschermde Nationaal Park eromheen, vele bezoekers. En wil je Mount Kenya beklimmen, dat kan!

10. Nakuru National Park

Ook in het lijstje van bezienswaardigheden van Kenia, staat het Nakuru NP. Midden in dit Nationaal Park ligt een meer, Nakuru. Nakuru NP is een klein wildlife park en wordt ook wel ‘house of rhino’s genoemd, vanwege de grote aantallen neushoorns die hier gespot worden. Als je geluk hebt, dan zie je misschien zelfs witte neushoorns! Naast alle hippo’s kun je bij het meer ook honderden flamingo’s spotten.

hoogtepunten Kenia

Zo, nu heb je een overzichtje van de mooiste bezienswaardigheden van Kenia. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die in het lijstje hoogtepunten Kenia thuishoren, maar met deze top 10 kom je al een heel eind!

0