dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]

De mooiste ballonvaarten ter wereld!

By Posted on

Er zijn overal ter wereld allerlei mooie landschappen te bewonderen, elk op een andere manier. Wanneer je gaat wonen of werken in het buitenland dan heb je eindelijk de kans om eens meer van de wereld te zien. Wanneer je de wereld echt eens van een andere kant wilt kunnen bekijken, dan hebben wij hier een mooi lijstje voor je. Dit zijn de mooiste ballonvaarten ter wereld!

Wanneer je gaat wonen of werken in een ander land, en je wilt in vogelvlucht het land eens van een ander perspectief bekijken, hoe kun je dit dan beter realiseren dan met een ballonvaart? We hebben in dit lijstje een aantal van de allermooiste spots voor een ballonvaart voor je samengesteld. Het is een heel leuk idee om je hierdoor te laten inspireren, wellicht dat wanneer je niet in het buitenland gaat wonen of werken dat je alsnog op het idee komt een vakantie te boeken om alsnog deze wondermooie plekken van bovenaf te kunnen bekijken, dit zijn de mooiste ballonvluchten ter wereld!

Mooiste ballonvaarten ter wereld:

Turkije, Cappadocië

In Turkije kun je altijd volop van de zonsopgang genieten. Je zal zeker niet alleen zijn wanneer je een ballonvaart van plan bent te gaan maken met een luchtballon op deze plek, Cappadocië is namelijk een van ’s werelds meest beroemde plekken. Niet voor niets dat we deze plek als eerste noemen bij de mooiste ballonvaarten ter wereld. Je hebt prachtig uitzicht over de valleien en rotsen. Het is net alsof je in een sprookje bent beland. De prijs voor deze ballonvaart ligt tussen de €130 en de €250.

Australië, Yarra Valley

Van Turkije naar de andere kant van de wereld, deze plek is daarom echter zeker niet minder bewonderenswaardig. Vlakbij Melbourne kun je de Yarra Valley vinden. Hier kun je in het midden van de vallei een ballonvaart maken, en terwijl je dit doet kun je alle wijngaarden en al het moois wat Melbourne te bieden heeft bekijken. Ook hier kun je de prachtige zonsopgang bewonderen. Deze ballonvaart is echt een ‘’must’’ wanneer je op vakantie gaat naar Australië. De prijs ligt tussen de €250 en de €330.

Zwitserland, Chateau d’Oex.

Wanneer je aan Zwitserland denkt, dan denk je meestal aan skiën, horloges en chocolade en berglandschap. Je kunt ook midden in de winter genieten van een mooie Zwitserse ballonvaart. Jaarlijks is hier tevens een ballonvaartfestival waar je samen met anderen kunt genieten van de ballonvaart. Daarnaast levert dit ook nog eens prachtige plaatjes op. Zowel in de lucht als op de grond. Je kunt genieten van een Zwitserse ballonvaart voor ongeveer €250.

Myanmar, Bagan.

Myanmar is een van de landen die wel een hoop pracht kent, maar gek genoeg is het geen land vol met toerisme. Je kunt er echter allerlei soorten mooie dingen bewonderen, er zijn nog allerlei eeuwenoude tempels en ruïnes. Een fantastisch gezicht wanneer je deze kunt bewonderen vanuit een ballon. Een ballonvaart in Myanmar is er een zoals je deze niet snel ergens anders ziet. Je legt er wel €320 voor neer, maar het is zeker de moeite waard om dit te doen, echt een droomvlucht!

Kenia, Tanzania, Sergenti

Wanneer je een ballonvaart maakt over de Sergenti dan is dit meer een safari dan een daadwerkelijke ballonvaart. Je vliegt over het enorme en prachtige uitgestrekte landschap, de graslanden waar je elementen terugziet van de Lion King en voor de rest ook nog een ongelooflijke portie aan wild leven. Je kunt vanuit de balon de wilde dieren spotten, dit is weer eens wat anders dan het spotten van wild gedurende een Jeepsafari!

Zuid Afrika, Noordkaap.

Een van de mooiste ballonvaarten ter wereld is toch ook wel Noordkaap in Afrika. Noordkaap is ook een redelijk niet-toeristisch stuk in Zuid Afrika. Dit stuk land staat vol met wilde dieren en wijngaarden, alles natuurlijk heel makkelijk te spotten en te bewonderen vanuit de luchtballon. Ook boven de mooie rivieren en watervallen kun je genieten van een spectaculair uitzicht, echt een goed idee wanneer je ooit op vakantie gaat naar Zuid Afrika.

Egypte, Luxor.

Zoals je wellicht bij de vorige ballonvaarten in de lijst al hebt kunnen zien is een ballonvaart niet altijg goedkoop. Dit is echter een iets goedkopere in de lijst. Voor een scherpe prijs tussen de €20 en de €150 heb je hier al een mooie ballonvaart. Je zult vliegen langs de prachtige ruïnes van Luxor. Uiteraard is Egypte een land wat oudheid en glorie ademt. Je vliegt boven de Pyramides en de reusachtige beelden die al decennia oud zijn, je kunt volledig uitgegraven steden en graftombes nu eens van boven bewonderen. Een en al een magisch plaatje!

China, Yangshuo.

Tot slot op het lijstje ‘’de mooiste ballonvluchten ter wereld’’, Yangshuo in China. Het mooie van ballonvaarten is dat je verschillende culturen eens van een ander perspectief kunt bekijken. Daarom is dit een mooie ballonvaart. Zowel de Chinese cultuur als het landschap zijn uniek. Je vliegt met deze ballonvaart boven de wolken uit de mist, je vliegt door de bergtoppen heen. Je voelt je ongelooflijk vrij. Hier zit je al voor €100 is zo een mandje!

0